Schiedam.nl

Beste Bibliotheek van Nederland 2017 banner 1

Hoe kun je zelf boeken, games en films vinden die je zoekt?

Thuis/via internet

Via de website kun je altijd zoeken in onze catalogus. Dan weet je zeker dat wij in huis hebben wat je zoekt.

Op elke pagina staat het zoekveld. (Zie afbeelding.)

Je kan je zoekopdracht verfijnen door via het uitklapkeuzemenu te kiezen uit zoeken op 'titel', 'auteur', 'onderwerp', 'reeks/serie'.

Zodra je begint met typen zal de catalogus met zoeksuggesties komen. (Zie afbeelding.)

Afbeelding van het zoekveld

Zoekresultaten verfijnen

Als je in de resultaten niet vindt wat je zoekt, gebruik dan de filter-opties links naast de zoekresultaten. (Zie afbeelding.)

Tip: Zoek op * (sterretje) om alle items in de catalogus te vertonen.

Screenshot filteropties catalogies

Zoeken en vinden in een Bibliotheekvestiging

Overal in onze bibliotheken staan computers waarmee je kunt zoeken in onze catalogus.

Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek Schiedam om informatie op te vragen en in te zien. Wil je een boek en/of dvd lenen dan kun je lid worden van de bibliotheek. Meer informatie over lid worden.

Lenen van de Bibliotheek

• Voor het lenen van boeken en andere materialen ga je naar een van de zelfbedieninsgbalies in de bibliotheek.
  • Je legt je bibliotheekkaart op de scanner. Op het scherm verschijnt de mededeling dat de kaart weer mag worden weggehaald.
  • Dan leg je één voor één de materialen op de grijze plaat. Telkens als je een piepje hoort, haal je het boek er weer af en mag het volgende boek er op. Als een boek wordt uitgeleend, verschijnt de titel in de rechter kolom.
  • Als alle boeken gescand zijn, druk je op de knop ‘Print bon’. Op het scherm verschijnt het aantal materialen dat je hebt geleend.
  • Nu pak je de bon en kun je de materialen meenemen.