Schiedam.nl

Afbeelding logo WIkipedia

De hoeveelheid informatie op Wikipedia staat ongeveer gelijk aan 952 maal de inhoud van de Enceclopedia Brittanica, maar hoe betrouw is deze informatie?

Er staan ongeveer 3,86 fouten in een Wikipedia-artikel (In de Enceclopedia Brittanica ongeveer 2,92 fouten per artikel.) en dat lijkt veel, maar als je iets verder kijkt vallen sommige fouten er zelf uit te halen.

Zoeken in Wikipedia

Zoek in de grootste online encyclopedie door hieronder te zoeken op onderwerp, persoon, gebeurtenis, etc.

Overleg pagina

Bekijk de overleg-pagina van een Wikipedia-artikel om te zien of de bijdragers het wel eens zijn met elkaar. (Zie afbeelding.)

Screenshot Wikipedia overleg tab

Geschiedenis

Bekijk de geschiedenis van een artikel om te zien wie welke wijzigingen heeft aangebracht. Rechts bovenaan elk artikel is de tab om de geschiedenis in te zien. (Zie afbeelding.)

Screenshot geschiedenis tab Wikipedia

Bronnen

Ben je met een serieus onderzoek bezig is het altijd goed om verder te kijken dan alleen Wikipedia. Gebruik Wikipedia vooral om je de goede richting op te wijzen en loop hun bronnen na. Bijvoorbeeld de externe links onderaan een artikel.

Kom ook eens bij ons langs in de Bibliotheek Schiedam en bezoek ook (online) andere bibliotheken; Bekijk voor een goed overzicht: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bibliotheek_(algemeen)