Foto van jonge vrouw die haar iPad gebruikt

Bibliotheekleden hebben online toegang tot duizenden e-books voor de tablet, mobiel, e-reader en computer.

 

  • Volwassenen met een klein-lidmaatschap kunnen zes e-books per jaar lenen. Met het Basis en Grootlidmaatschap kunnen tien e-books per drie weken lenen.
  • Kinderen lenen onbeperkt uit de jeugdcollectie in de bibliotheek, 10 jeugdboeken en lezen-voor-je-lijst-titels per 3 weken. Daarnaast mag je 6 titels per jaar lenen uit de collectie voor volwassenen.
  • Lenen kan dus ook vanachter de laptop of tablet of uit je luie stoel. Om toegang te krijgen tot de e-books van de bibliotheek is het nodig een account aan de maken op www.bibliotheek.nl/ebooks, door in te loggen met het lidmaatschapsnummer.

Aanbod

De nog altijd groeiende collectie e-books, bestaat onder meer uit romans, thrillers, literatuur en non-fictie.

De e-books van bibliotheek.nl kunnen op de volgende manieren geleend worden;

  • Met de "Bibliotheek app" (gratis in de App Store en Google Play Store) kunnen de e-books op smartphone en tablet gelezen worden. Als de boeken op het boekenplankje in de app staan, kan het e-book gelezen worden zonder dat hier internet voor nodig is.
  • Online, op een computer of tablet (dit wordt streamed lezen genoemd)
  • Offline, door het boek als EPUB bestand te downloaden, is het daarna op een e-reader te lezen. Een deel van de collectie is beschikbaar als EPUB-bestand, dat na drie weken automatisch van de e-reader verdwijnt.

Apps

Download de Bibliotheek app om de e-books op tablet en mobiel te lezen:

Download de App voor Android in de Play Store

Download de App voor iOS in de iTunes Store

De e-books die op de boekenplank staan, kunnen in deze app gelezen worden zonder dat hier een internetverbinding voor nodig is.

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over dit platform of loop je tegen problemen aan, bekijk de handleidingen, bij de veelgestelde-vragen.bibliotheek.nl  of doe mee met de gratis workshop e-books lenen' die enkele malen per jaar gegevens wordt. Bekijk de agenda voor de eerstvolgende workshop.

Handleidingen

Download de handleiding e-books lezen op je e-reader via Mac

Download de handleiding e-books lezen op je e-reader via Windows

Download de handleiding e-books lezen via APP op tablet of smartphone

Download de handleiding e-books online lezen op desktop of PC