Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 91 - 100 (van 117)

• Boekenweek 2021 Bekijk details

25 mei 2021

We hebben allemaal wel eens te maken met innerlijke conflicten. Wie ben je écht en wie ben je voor de buitenwereld? Aan welke stemmen in jezelf geef je gehoor? De 86e editie van de Boekenweek staat daarom dit jaar in het teken van het thema ’Tweestrijd’. In de Bibliotheek Schiedam zijn er natuurlijk volop boeken in te zien en te leen in het thema.

Bekijk details van Boekenweek 2021

• Pinksteren gesloten Bekijk details

19 mei 2021

Het Pinksterweekend staat voor de deur. Altijd een lekker vooruitzicht: een lang weekend relaxen en ontspannen. Dat betekent dat de bibliotheek zondag 23 mei en maandag 24 mei gesloten is voor de reguliere service en de horeca. Houd er rekening mee en haal eventueel op tijd wat leesvoer in huis!!

Bekijk details van Pinksteren gesloten

• Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs Bekijk details

11 mei 2021

De 81-jarige Jeroen Brouwers heeft met zijn roman Cliënt E. Busken de Libris Literatuur Prijs 2021 in de wacht gesleept. Naar eigen zeggen is Cliënt E. Busken het sluitstuk van zijn schrijverschap.

Bekijk details van Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs

• Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd Bekijk details

10 mei 2021

Bibliotheekleden kunnen voorlopig alleen gereserveerde boeken ophalen en inleveren op onze afhaallocaties. De Bibliotheek Schiedam is gesloten voor bijeenkomsten, cursussen en het gebruik van studieplekken, computers en printfaciliteiten. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende deze periode uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

Bekijk details van Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd

• Terras Korenbeurs Bekijk details

4 mei 2021

De terrassen-lol was helaas van korte duur. Césant meldt vandaag het volgende op haar Facebook-pagina: Helaas moeten wij besluiten om vandaag ons terras gesloten te houden!!! Deze wind en regen kan ons terras helaas niet aan. 5 mei vieren wij de vrijheid, donderdag 6 mei staan wij weer voor jullie klaar.

Bekijk details van Terras Korenbeurs

• Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd Bekijk details

30 april 2021

Bekijk details van Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd

• Informatieboeken van de bieb allemaal ge-PIMd! Bekijk details

23 april 2021

De afgelopen weken zijn we bij de bibliotheek druk bezig geweest met Pimmen. Huhhh, Pimmen? Wat is dat dan?, horen we je denken. Nou, dat leggen we graag eens aan je uit. De collectie van de Bibliotheek Schiedam kun je onderverdelen in categorieën. Dat maakt het zoeken en vinden van de juiste titel makkelijker. Nu kun je voor die onderverdeling diverse systemen hanteren. De Bibliotheek Schiedam is voor de collectie informatieve boeken onlangs overgestapt op het systeem PIM, oftewel Presentatiesysteem...

Bekijk details van Informatieboeken van de bieb allemaal ge-PIMd!

• Poëziefestival Schiedam Bekijk details

23 april 2021

Maar liefst 20 klassen van 6 Schiedamse basisscholen hebben de afgelopen weken meegedaan aan het Poëziefestival Dichter bij elkaar. Dit festival werd georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam en Stichting Mooi Werk.

Bekijk details van Poëziefestival Schiedam

• Wereldboekendag Bekijk details

23 april 2021

Vandaag is het WERELDBOEKENDAG! In meer dan 100 landen wordt er aandacht besteed aan het belang van lezen: het stimuleert je brein, het ontspant en het is gewoon leuk!!

Bekijk details van Wereldboekendag

• Koningsdag gesloten Bekijk details

22 april 2021

Oranje boven, Oranje boven... Dinsdag 27 april is het Koningsdag. Wij wensen Koning Willem-Alexander en zijn gezin een fijne verjaardag toe. De afhaalservice in de Korenbeurs is gesloten, want wij vieren het feestje graag mee! Woensdag 28 april kun je op maar liefst 5 locaties weer terecht. Tot dan!

Bekijk details van Koningsdag gesloten

Paginanavigatie