Jeugd & Jongeren

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.Zilveren griffels en penselen bekend

De prijzen voor de kinderboeken van de volwassen jury voor de beste boeken zijn woensdag 21 juni 2023 uitgereikt. Zie de knop hieronder voor alle zilveren penselen en griffels. Uiteraard vind je deze boeken ook in onze bieb! De gouden griffel en penseel worden uitgereikt op 3 oktober.

Alle zilveren griffels en penselen


Winnaars Kinderjury 2023

De winnaars van de Kinderjury 2023!

Bekijk hier de winnaars van de Kinderjury en leen de boeken in de bieb.

Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren

Meer tips?

Het team Educatie van de Bibliotheek heeft leuke tips en challenges voor je op een rijtje gezet. Maak een eigen eigen raket, leer een stopmotion filmpje maken en natuurlijk leuke boekentips.

Meer tips

Speel de game: Hackshield

In HackShield leer je wat jij als Cyber Agent kan doen om te zorgen dat niet alleen jijzelf, maar ook je vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. Speel de game online of via de app.

Speel Game Hackshield

Boekentips Jeugd

Hier vind je boekentips van jeugdige lezers. Wil je ook een boekentip insturen? Dat kan! Stuur een mail naar educatie@debibliotheekschiedam.nl.

Bekijk hier de tips