Vrijwilligers

Mensen verder helpen met taal en digitale vaardigheden, ondersteunen bij activiteiten, leesbevordering stimuleren door voorlezen, klanten helpen in de wijkbibliotheken of een zorginstelling? Bij de Bibliotheek Schiedam hebben we diverse functies waarin jij een waardevolle rol kunt spelen als vrijwilliger.

Word taalcoach bij de bieb en help een ander!

Mensen verder helpen met taal en digitale vaardigheden, ondersteunen bij activiteiten, leesbevordering stimuleren door voorlezen, klanten helpen in de wijkbibliotheken of een zorginstelling? Bij de Bibliotheek Schiedam hebben we diverse functies waarin jij een waardevolle rol kunt spelen als vrijwilliger. Meld je aan!


Lees de nieuwsbrief!

De Bibliotheek Schiedam heeft een digitale nieuwsbrief. Hiermee informeren we onze vrijwilligers over onze activiteiten die we organiseren, achtergrondverhalen, artikelen en 't laatste nieuws.

Laatste Nieuwsbrief

Enthousiaste verhalen

Onze enthousiaste vrijwilligers delen graag hun verhaal en vertellen waarom het vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek Schiedam hun leven heeft verrijkt. Ook iets voor jou?

Lees

Vrijwilligers geven een inkijkje in hun werk

Als eerbetoon en om iedereen te laten zien wat de vrijwilligers allemaal voor ons doen hebben we, in samenwerking met Haaf Visual, in februari van het jaar een korte documentaire gemaakt. Hopelijk werkt het inspirerend, want de Bibliotheek Schiedam is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich voor ons willen inzetten!

Bekijk de film

Joepie: 25% korting van Césant voor vrijwilligers

Iedere bibliotheekvrijwilliger kan samen met zijn of haar taalvrager of cursist 25% korting krijgen op de bestelling van (gewone) koffie en thee in het café van Césant. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken, wordt de korting alleen verstrekt aan diegenen die de vrijwilligersbadge dragen. Raak 'm niet kwijt, de badge is geld waard 😀!

Césant

Resultaten onderzoek vrijwilligers positief!

Van onze 147 vrijwilligers heeft vorig jaar ca. de helft meegedaan aan het vrijwilligersonderzoek. De Bibliotheek Schiedam is ontzettend blij te horen dat de vrijwlligers zich verbonden voelen met de bieb en veel waardering ervaren. Trots als een pauw zijn wij, omdat de vrijwilligers de organisatie een rapportcijfer 7,9 geven! Mooie score!

Lees meer