Vrijwilligers

Mensen verder helpen met taal en digitale vaardigheden, ondersteunen bij activiteiten, leesbevordering stimuleren door voorlezen, klanten helpen in de wijkbibliotheken of een zorginstelling? Bij de Bibliotheek Schiedam hebben we diverse functies waarin jij een waardevolle rol kunt spelen als vrijwilliger.

Vrijwilligers geven een inkijkje in hun dagelijkse werkzaamheden

Als eerbetoon en om iedereen te laten zien wat de vrijwilligers allemaal voor ons doen hebben we, in samenwerking met Haaf Visual, in februari van het jaar een korte documentaire gemaakt. Hopelijk werkt het inspirerend, want de Bibliotheek Schiedam is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich voor ons willen inzetten!

Bekijk de film

De dagen van Nelleke krijgen structuur door haar vrijwilligerswerk bij de bibliotheek

Het grootste deel van haar werkzame leven heeft Nelleke Drenth voor de Coca-Cola Company gewerkt met cijfers, terwijl ze eigenlijk dol is op letters. "Daarom ben ik ook blij dat ik als vrijwilliger in de Hof in Zuid werk, dicht bij de bron. Het geeft mijn dagen structuur, helemaal in deze rare tijden. En ik zie nu eenmaal graag mensen.”

Lees haar hele verhaal

Vrijwilligers ontvangen eens per kwartaal nieuwsbrief met info en achtergrond

De Bibliotheek Schiedam heeft een digitale nieuwsbrief. Hiermee informeren we onze vrijwilligers over onze activiteiten die we organiseren, achtergrondverhalen die van belang kunnen zijn voor de vrijwilligers, interessante artikelen of het laatste nieuws.

Laatste nieuwsbrief