DigiTaalhuis

Wil je de Nederlandse taal oefenen? Of aan de slag gaan met je laptop, computer of smartphone? Bekijk dan ons aanbod. We helpen je graag verder!

Do you want to practice the Dutch language? Make an appointment.
We will help you to get started!

Nederlands leren/oefenen

Nederlands oefenen voor iedereen. Maak een afspraak en wij helpen je verder.  

Practicing Dutch for everyone. Make an appointment and we will help you get started.

Meer info

Digitale cursussen

Heb je hulp nodig met je laptop, je tablet, je smartphone, DigiD of e-reader? Of wil je een computercursus volgen?

 

Naar cursusaanbod

Informatiepunt

Heb je vragen over de overheid en digitale zaken? Bijvoorbeeld belastingaangifte, zorgtoeslag of het invullen van je donorregistratie? Belangrijke informatie op een rij gezet.

Meer info

Stichting Lezen en Schrijven presenteert:

Het leven van Lisa

Stichting Lezen en Schrijven presenteert een verhelderend filmpje over de gevolgen van laaggeletterdheid. Lisa groeit op in een taalarm gezin. Haar ouders praten weinig met haar en lezen geen boeken of kranten. Het verhaal van Lisa maakt duidelijk hoe belangrijk voorlezen is. En hoeveel invloed ouders hebben op de taalontwikkeling van hun kind. Doen we niets, dan wordt het doorgegeven van generatie op generatie. Ben jij Lisa? Of ken jij Lisa? Het DigiTaalhuis biedt ondersteuning bij taal en digitale vaardigheden. Kom langs en stel je vraag!

Naar DigiTaalhuis


Ik kan wel hulp gebruiken

Wil je Nederlands leren of een computercursus volgen? Heb je hulp nodig bij je laptop, je tablet, je smartphone of e-reader? Neem contact op met het DigiTaalhuis en wij helpen je op weg!

Ik wil leren!

Ik meld mij aan als vrijwilliger

Veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven of vinden het lastig om met de computer te werken. Zij lopen daardoor tegen problemen aan. Heb jij tijd en gelegenheid om hen te helpen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Ik wil helpen!


De Bibliotheek Schiedam werkt in het DigiTaalhuis samen met de gemeente, samenwerkingspartners en vrijwilligers.