Over ons

Wij zijn het maatschappelijke hart van de stad. Een plek waar je mensen kan ontmoeten, van elkaar kan leren en jezelf kan ontwikkelen. We zijn te vinden op verschillende bibliotheeklocaties, op de scholen en online. Onze organisatie bestaat uit een team van deskundige medewerkers en enthousiaste vrijwilligers. En natuurlijk werken we nauw samen met andere organisaties en partners in de stad.

Ons kantoor is gevestigd in het Wennekerpand, Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam

IBAN: NL 55 RABO 0120 2112 62
BIC: RABONL2U
KvK-nummer: 243 909 62
BTW-nummer: NL 8155 26 854 B01

Missie en Beleidsplan

In de missie lees je wat de Bibliotheek wil zijn: een cultureel ondernemende organisatie die bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en de verbetering van maatschappelijke kansen van alle burgers. Hoe we dat gaan doen, hebben we beschreven in onze beleidsvisie.

Meerjarenbeleidsplan 22-25

ANBI status

De Bibliotheek Schiedam heeft een (culturele) ANBI-verklaring. Hierdoor kunnen giften aan de Bibliotheek fiscaal aftrekbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst. We staan in het ANBI-register ingeschreven onder RSIN 815526854.

ANBI Jaarrekening 2021

Jaarbericht 2021

Ook 2021 was wederom een bijzonder jaar voor ons allemaal. Gelukkig werd in de loop van het jaar duidelijk dat de bibliotheek essentiƫle dienstverlening biedt. We bieden hulp, ondersteuning en afleiding in tijden van corona. In ons jaarbericht brengen we het 2021 in beeld.

Jaarbericht 2021


INSPIRATIE: Top10 Lijstjes

Een nieuwe film of je volgende boek kiezen, is altijd lastig. Een goede tip kan uitkomst brengen. Een aantal medewerkers heeft daarom hun favoriete TOP10 op papier gezet. Bedoeld als inspiratie, maar zo leert u ons ook een beetje kennen. Toon me uw boekenkast en ik vertel u wie u bent, is niet voor niets een veel geciteerde uitspraak. Zit er iets voor jou bij?

Top10 Lijstjes