Makkelijk Lezen Plein

Makkelijk Lezen Plein- vind jouw boek

Is lezen soms lastig of heeft jouw zoon of dochter niet zo’n zin om te lezen? Dan kan het Makkelijk Lezen Plein helpen. De bibliotheek heeft speciaal voor kinderen met leesproblemen of kinderen die lezen gewoon lastig vinden een plek ingericht, het Makkelijk Lezen Plein (MLP). 

Hier kun je veel leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken bekijken samen met andere materialen. Neem een kijkje op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).  

Voor wie?

Het MLP is er voor kinderen van 8-12 jaar,  ook voor kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie, TOS en concentratieproblemen, zoals ADHD. Ook voor kinderen die lezen niet zo leuk vinden kan het MLP helpen om het juiste boek te vinden. 

MLP-sticker

De boeken zijn te herkennen aan deze sticker. Kom snel kijken en leen een boek!

Nieuw!

Meer nieuwe boeken

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount.  

 

Naar Yoleo

Het Makkelijk Lezen Plein

In dit filmpje wordt uitgelegd wat het MLP precies is en hoe het de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen bevordert. Ook vertellen Miron en zijn moeder hoe zij het MLP ervaren.

Superboek

Heb je een leesbeperking? En ben je onder de 18 jaar? Schrijf je dan gratis in bij Passend Lezen en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Naar Superboek

Boekentips van de redactie

Vragen over het MLP?

Stel ze in de bibliotheek aan onze medewerkers. Zij kunnen je adviseren over de juiste titels en hulpmiddelen voor je kind. Je kunt ook contact met ons opnemen via info@debibliotheekschiedam.nl.