Tips voor jeugd en jongeren

Team Educatie geeft tips!

Het team Educatie van de Bibliotheek heeft leuke tips en challenges voor je op een rijtje gezet. Bouw mee met BiebBouwers challenge, maak een eigen eigen raket, leer een stopmotion filmpje maken, bekijk online proefjes en natuurlijk leuke boekentips. Kijk snel verder.

Veel plezier en succes!

Team Educatie

Ontdek de wereld thuis

Helaas mag je nu steeds minder naar leuke dingen toe. Gelukkig kun je toch in dit museum allemaal leuke proefjes doen en zien hoe dingen werken. Neem een kijkje in het NEMO!

Maak je eigen raket!

Wil je ook een eigen raket maken die echt vliegt? Kijk dan op deze website hoe je snel en makkelijk een raket maakt! 3,2,1..GO!

Workshop: AR bril maken

Met Augmented Reality (AR) kun je dingen laten zien die er niet echt zijn. Maak nu in deze workshop je eigen AR-bril! Zet 'm op en bekijk wat je ziet!

Cinekid winnaars

Het Cinekidfilmfestival is helaas afgelopen, maar gelukkig kun je terug kijken en het festival beleven. Kijk via de onderstaande knop. Het hele jaar door kun je terecht op: www.cinekidplay.nl

BiebBouwers Challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Spelletjes te leen

In de Bibliotheek locatie Singel 24 kun je allerlei spellen lenen. Kom snel een keer kijken en leen een leuk spel voor thuis! En als je er toch bent, kun je meteen een mooi boek meenemen.

Beleef de Nachtwacht!

Kruip in het schilderij van Rembrandt en zie hoe het schilderij is gemaakt, gerestaureerd en wie er allemaal op het schilderij staan. Beleef het met geluid en beeld!

Maak je eigen game

Altijd al je eigen game willen maken? Met Gamestudio van het Klokhuis maak je snel een eigen game. Ook met tutorials. Succes!

Cinekid app lab

Cinekid, het grootste kinderfilmfestival van de wereld, heeft nu ook een online film aanbod! Kijk voor meer info en films op de site van Cinekid.

Proefjes thuis doen

Klik op de knop hieronder om alle proefjes te bekijken. Veel plezier met de proefjes, maar let op, wel je ouders mee laten helpen en uiteraard om je proefje te laten zien.

Stop Motion film maken

Maak je eigen stopmotion film!

Bekijk hieronder het filmpje hoe het moet en lees de handleiding hoe je een stop motion film kunt maken.

Kijk & luistertip

Bekijk hier het verhaal van 'Het eenzame ei' gemaakt en voorgelezen door educatie collega Lonneke. Tekeningen gemaakt door haar dochter.