Tips voor jeugd en jongeren

Team Educatie geeft tips!

Het team Educatie van de Bibliotheek heeft leuke tips en challenges voor je op een rijtje gezet. Bouw mee met BiebBouwers challenge, maak een eigen eigen raket, leer een stopmotion filmpje maken, bekijk online proefjes en natuurlijk leuke boekentips. Kijk snel verder.
Veel plezier en succes!

Kijk hieronder voor leuke tips als je klaar bent met je huiswerk.

Team Educatie

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van 20 tot en met 30 januari 2021. Peuters en kleuters, maar uiteraard ook oudere kinderen leren door voorlezen nieuwe en meer woorden kennen. Het prentenboek 'Coco kan het!' van Loes Riphagen is prentenboek van het jaar. Kijk voor leuke filmpjes, knutsel ideeën en meer boekentips hieronder. Veel voorleesplezier!

BiebBouwers januari

Leuk nieuws! Er zijn 3 winnaars uit Schiedam van de Piramide challenge! Een mooie 3e plaats voor Dana, Anouk en Jayson (11, 10 en 7 jaar). Gefeliciteerd! Wil jij ook bouwen en meedoen? Kijk hier alvast naar nieuwe challenge.

Schaak je zelf mat!

Speel je graag schaak? Of wil je het leren? Speel met kinderen uit de hele wereld en wordt misschien net zo goed als Eline! Klik op de knop om te zien hoe je app kan downloaden.

Knutselen met Coco

Loes Riphagen heeft het boek 'Coco kan het!' (2+ jaar) geschreven en heeft bij het boek hele leuke knutseltips! Kijk op haar knutselpagina voor veel ideeën. Veel plezier!

Ontdek de wereld thuis

Helaas mag je nu steeds minder naar leuke dingen toe. Gelukkig kun je toch in dit museum allemaal leuke proefjes doen en zien hoe dingen werken. Neem een kijkje in het NEMO!

Maak je eigen raket!

Wil je ook een eigen raket maken die echt vliegt? Kijk dan op deze website hoe je snel en makkelijk een raket maakt! 3,2,1..GO!

Workshop: AR bril maken

Met Augmented Reality (AR) kun je dingen laten zien die er niet echt zijn. Maak nu in deze workshop je eigen AR-bril! Zet 'm op en bekijk wat je ziet!

Online voorleesserie Huisarrest

De online voorleesserie Huisarrest is een tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie is geschreven en online voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers.

Luister hier alle verhalen

Beleef de Nachtwacht!

Kruip in het schilderij van Rembrandt en zie hoe het schilderij is gemaakt, gerestaureerd en wie er allemaal op het schilderij staan. Beleef het met geluid en beeld!

Maak je eigen game

Altijd al je eigen game willen maken? Met Gamestudio van het Klokhuis maak je snel een eigen game. Ook met tutorials. Succes!

Cinekid app lab

Cinekid, het grootste kinderfilmfestival van de wereld, heeft nu ook een online film aanbod! Kijk voor meer info en films op de site van Cinekid.

Proefjes thuis doen

Klik op de knop hieronder om alle proefjes te bekijken. Veel plezier met de proefjes, maar let op, wel je ouders mee laten helpen en uiteraard om je proefje te laten zien.

Stop Motion film maken

Maak je eigen stopmotion film!

Bekijk hieronder het filmpje hoe het moet en lees de handleiding hoe je een stop motion film kunt maken.

Kijk & luistertip

Bekijk hier het verhaal van 'Het eenzame ei' gemaakt en voorgelezen door educatie collega Lonneke. Tekeningen gemaakt door haar dochter.