Tips voor jeugd en jongeren

Team Educatie geeft tips!

Het team Educatie van de Bibliotheek heeft leuke tips en challenges voor je op een rijtje gezet. Bouw mee met BiebBouwers challenge, maak een eigen eigen raket, leer een stopmotion filmpje maken, bekijk online proefjes en natuurlijk leuke boekentips. Kijk snel verder.

Veel plezier en succes!

Team Educatie

BiebBouwers december

Altijd al een vuurtoren willen bouwen in Minecraft? Bouw dan mee met Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Kijk hier hoe je mee kunt doen!

Mediawijsheid tips

De week van de Mediawijsheid is voorbij, maar kijk voor leuke tips en apps en ook hoe je een swipe-duim voorkomen en nog veel meer tips. Klik op de button voor meer informatie.

Spelletjes te leen

In de Bibliotheek locatie Singel 24 kun je allerlei spellen lenen. Kom snel een keer kijken en leen een leuk spel voor thuis! En als je er toch bent, kun je meteen een mooi boek meenemen.

Martine Letterie & Karlijn Stoffels Dwars door de storm

Dit boek staat centraal in november tijdens Nederland Leest Junior. Leerlingen in groep 8 en 1e jaars VMBO krijgen het boek uitgereikt op school door de bibliotheek. Wil je het ook lezen? Klik dan op de button voor het E-boek.

Dwars door de storm- Nederland Leest Junior

Ontdek de wereld thuis

Helaas mag je nu steeds minder naar leuke dingen toe. Gelukkig kun je toch in dit museum allemaal leuke proefjes doen en zien hoe dingen werken. Neem een kijkje in het NEMO!

Maak je eigen raket!

Wil je ook een eigen raket maken die echt vliegt? Kijk dan op deze website hoe je snel en makkelijk een raket maakt! 3,2,1..GO!

Workshop: AR bril maken

Met Augmented Reality (AR) kun je dingen laten zien die er niet echt zijn. Maak nu in deze workshop je eigen AR-bril! Zet 'm op en bekijk wat je ziet!

Beleef de Nachtwacht!

Kruip in het schilderij van Rembrandt en zie hoe het schilderij is gemaakt, gerestaureerd en wie er allemaal op het schilderij staan. Beleef het met geluid en beeld!

Maak je eigen game

Altijd al je eigen game willen maken? Met Gamestudio van het Klokhuis maak je snel een eigen game. Ook met tutorials. Succes!

Cinekid app lab

Cinekid, het grootste kinderfilmfestival van de wereld, heeft nu ook een online film aanbod! Kijk voor meer info en films op de site van Cinekid.

Proefjes thuis doen

Klik op de knop hieronder om alle proefjes te bekijken. Veel plezier met de proefjes, maar let op, wel je ouders mee laten helpen en uiteraard om je proefje te laten zien.

Stop Motion film maken

Maak je eigen stopmotion film!

Bekijk hieronder het filmpje hoe het moet en lees de handleiding hoe je een stop motion film kunt maken.

Kijk & luistertip

Bekijk hier het verhaal van 'Het eenzame ei' gemaakt en voorgelezen door educatie collega Lonneke. Tekeningen gemaakt door haar dochter.