Wat vind jij het aller-, aller-, allerleukste boek?

Gepubliceerd op: 16 februari 2024 11:53

Lezen is leuk. Dat vinden heel veel kinderen gelukkig ook! Maar welk boek vinden zij nou echt het aller-, aller-, allerleukst?!!? Om daar achter te komen organiseert het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) jaarlijks de Kinderjury. Alle kinderen van Nederland vormen samen de Kinderjury en brengen hun stem uit op welk boek zij met het meeste plezier hebben gelezen.

De vijftig bestverkochte en meest uitgeleende boeken van het voorgaande jaar vormen de Tiplijst. De lijst bestaat uit 25 titels voor de leeftijdscategorie van 6-9 jaar en 25 titels voor de leeftijd van 10-12 jaar. De Tiplijst inspireert de basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 tijdens de Leesweken tot en met 9 april 2024. Ook in de bibliotheek in de Korenbeurs vind je een speciale display met de titels.

Vanaf 10 april 2024 kunnen de kinderen hun stem online uitbrengen. Afgelopen jaar werd er maar liefst 50.000 keer door kinderen gestemd op hun favoriete boek. Dus dat wordt spannend!

Onze Jeugd- en Jongerenpagina besteedt er ook aandacht aan. Daar kun je zien welke boeken in de Tiplijst staan. Neem snel een kijkje!