KMR nieuwe stadsdichter

Gepubliceerd op: 12 december 2023 09:59

Op 1 januari aanstaande treedt Kershawn Rijssel, oftwel Poetry Slam winnaar KMR, aan als nieuwe Stadsdichter voor de stad Schiedam. Hij krijgt die opdracht van het Literair Gezelschap Schiedam. Na een aantal gesprekken heeft de selectiecommissie uit zeven gegadigden een keuze gemaakt en KMR benoemd voor de periode 2024-2025.

In zijn werk schijnt KMR zijn licht op de life events die hem hebben gemaakt tot wie hij vandaag de dag is. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn: verbinding, vaderschap, liefde, pijn, dood en nog veel meer. Samen met Cult North heeft hij zijn eigen woordkunstplatform The Word Club opgericht. Wekelijks stelt hij tijdens schrijfsessies de deelnemers in de gelegenheid zich te ontwikkelen en te groeien. Over het stadsdichterschap zegt hij: ‘Als geboren en getogen Schiedammer ben ik ontzettend trots dat ik het stadsdichterschap mag dragen en uitvoeren. Ik ben enthousiast en vastbesloten deze termijn tot een mooie en betekenisvolle tijd te maken’.

Droom en goal!

De eerste dichter aan wie Literair Gezelschap Schiedam deze aanstelling gaf, was Yvette Neuschwanger in 2019. Vanwege de coronacrisis bleef ze de Schiedammers een jaar langer met haar gedichten verbinden. In 2022 en 2023 mocht Jarle Lourens de functie vervullen. Tijdens het evenement "Poëzie aan de Schie" nam hij afscheid en werd onthuld dat KMR de nieuwe Stadsdichter is. "Dit was een van m’n dromen en goals om deze titel in ontvangst te mogen nemen", zo reageert KMR enthousiast. "5 jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik hier nu zou staan. Het leven had er heel anders uit kunnen zien. Maar daar hebben we het niet over! We gaan vieren dat we deze mijlpaal hebben bereikt!"