Stadsdichter KMR organiseert schrijfsessie voor jongeren!

Zondag 23 juni 2024, van 14:00 tot 16:00 | de Korenbeurs | speciaal voor jongeren van 15 tot en met 27 jaar

Kosten: gratis

De Stadsdichter van Schiedam KMR, a.k.a. Kershawn Rijssel, organiseert in aanloop naar de Schiedamse Poetry Slam een aantal schrijfsessies voor jongeren in de bibliotheek. “Ik ben al vanaf mijn dertiende met taal bezig, als rapper. Een klasgenoot deed in 2020 mee aan de door de Bibliotheek Schiedam georganiseerde Schiedamse Poetry Slam. Die wedstrijd greep me en ik dacht: dat wil ik ook en dat kan ik ook. In 2022 won ik en deed ik vervolgens mee aan het NK Poetry Slam. Het ontwikkelen van dat talent gun ik anderen ook!”

Met enkele vrienden heeft Kershawn The Word Club opgericht, een woordkunstplatform. Ze werken in Rotterdam, maar komen nu ook naar Schiedam! Kershawn: ''In de bibliotheek gaan we schrijfsessies voor jongeren organiseren in de leeftijd van 15 tot en met 27 jaar. Het is een workshop over schrijven met de nadruk op spoken word en poëzie. Hoe gebruik je je stem, wat wil je vertellen? We zien graag dat jongeren hun passie en talenten ontwikkelen op dit gebied!'' 


Aan het einde van de workshop weet de deelnemer wat woorden met een anderkunnen doen en welke kracht er in woorden schuilt. Ook weet je welke woorden fijn zijn om te gebruiken en waarom je een bepaald wel of beter niet gebruikt.

Per schrijfsessie zijn er 2 begeleiders aanwezig die elk 12 deelnemers kunnen coachen. De schrijfsessies door KMR worden gratis aangeboden. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb. Reserveer wel vooraf een plek!! Klik op de knop hieronder.

Praktische informatie

  • Datum: Zondag 23 juni van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Locatie: de Bibliotheek Schiedam, de Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam
  • Voor wie: jongeren van 15 tot en met 27 jaar
  • Entree: gratis, wel inschrijven!
  • Je hoeft geen lid te ijn van de bibliotheek

Reserveer je plek voor 23 juni!