BoekStartdag met 'Ukkie Lezen'

Zaterdag 1 juni 2024 | de Korenbeurs

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zaterdag 1 juni is het BoekStartdag in de bibliotheek in de Korenbeurs. Samen lezen en verhaaltjes vertellen versterkt de band met je kleintje. De Bibliotheek Schiedam laat ouders en grootouders ontdekken welke leuke boeken we voor de jongste kinderen in huis hebben.

14.00 uur: Kom luisteren naar een leuk verhaal

Op Boekstartdag introduceert de Bibliotheek Schiedam dit jaar ‘Ukkie Lezen’! Vanaf september 2024 zal er één keer in de 3 weken een speciaal voorleesmomentje voor baby’s en dreumesen (4-24 maanden) worden gehouden op de dinsdagochtend. (Groot)Ouders met baby’s en dreumesen kunnen dan zelf ervaren hoe speciaal zo’n voorleesmoment is. Spelenderwijs komen ze in aanraking met boekjes, liedjes, spelmaterialen en versjes. Na afloop kunnen bezoekers ervaringen uitwisselen met andere (groot)ouders en advies vragen aan onze voorlezers.

Ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn! Kom langs en maak je kind lid van de bibliotheek, want tot en met 17 jaar is dat helemaal gratis. Maak je je kind als baby lid van de bibliotheek, dan ontvang je er een leuke Boekstartkoffer bij.

Je kunt de demonstratie gratis bezoeken, ook als je geen lid bent. Reserveer wel van tevoren je plekje. Je hoeft alleen als (groot)ouder een plek te reserveren.

Reserveer je gratis plek voor Ukkie Lezen

Nieuw in onze programmering!

Ukkie lezen, een speciaal voorleesmomentje speciaal voor baby’s en dreumesen. Vanaf september starten we hiermee op de dinsdagochtend van 9:30 tot 10:00 uur. Een keer per drie weken. 

Waarom zou je al zo vroeg starten met je boeken, vraag je je misschien af? Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Je wijst plaatjes aan en vertelt een verhaaltje. Je kindje herkent je stem en verhoogt zo zijn of haar concentratie. Onderzoek toont aan dat voorlezen op jonge leeftijd de taal- en spraakontwikkeling van je kind stimuleert.