Schie Café (geen tickets meer beschikbaar)

Donderdag 6 juni 2024, van 20:00 tot 21:30 | de Korenbeurs

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voorkant flyer Zie de Schie

Schiedam dankt haar naam aan de Schie. Hoe belangrijk was deze rivier voor de stad? Wat is haar betekenis? En welke toekomst ligt er in het verschiet? In het Schie Café komen deze onderwerpen aan bod. En nog veel meer. Het belooft weer een levendige avond te worden met diverse inspirerende sprekers, interactie met de zaal door moderator Léon van Geest én muziek. Een afwisselend programma voor iedereen die is geïnteresseerd in het verleden, heden én de toekomst van de Schie en Schiedam. Wil je het niet missen? Boek dan snel een ticket. Er zijn maar 80 plekken te verdelen.

Programma

David Bade, beeldhouwer, schilder en installatiekunstenaar, heeft al jarenlang een eigen sociale aanpak met kunst en participate in de publieke ruimte. Wat te denken van een beeldenroute langs de Schie?

Landschapper Jan van der Kamp vertelt over de veranderende rol van het landschap langs de Schie-oevers. Historicus Han van der Horst geeft zijn visie op de toekomst van de Schie en haar oevers.

Fotograaf Eric van Straaten toont ons door zijn lens de verschillende werelden van de Schiedamse Schie. Anne Rats en haar begeleider zorgen voor de muzikale intermezzo’s.
 

Manifestatie 'Zie de Schie'

Het Schie Café is onderdeel van de manifestatie Zie de Schie. Bewoners, historici en kunstenaars je mee op pad. Je ervaart hoe het is om op en aan de Schie te wonen, ontdekt het roemruchte verleden en hoort over de laatste plannen voor Schieoevers.

Het programma vind je binnenkort op www.cultureelforumschiedam.nl.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 6 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Zaal open vanaf 19:30 uur.
  • Locatie: bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145
  • Entree: gratis.

Reserveer je gratis plek!