Peuter Voorlezen (0-3 jaar) met Annie M.G. Schmidt

Woensdag 22 mei 2024, van 09:15 tot 10:00 | De Korenbeurs, atrium

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Speciaal voor de peuters organiseert de Bibliotheek Schiedam iedere woensdag Peuter Voorlezen in de Korenbeurs. Voorlezen is leuk, want het is ontzettend gezellig! Maar... het is ook goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters.

Dikkertje Dap

Het voorleesfeest op woensdag 22 mei valt midden in de Annie M.G. Schmidt-week! Daarom lezen we deze keer voor uit het boek ‘Dikkertje Dap’ van Annie M.G. Schmidt. ’s Morgens vroeg om kwart over zeven loopt Dikkertje Dap de dierentuin binnen. Met een trap, want hij gaat de giraffe een suikerklontje voeren. De giraf blijkt ontzettend aardig. Hij luistert naar alle verhalen van Dikkertje Dap en daarna mag Dikkertje van die heeeeeeeeeeeeeeeeele lange nek glijden.

Leuk én belangrijk!

Voorlezen is leuk, want het is ontzettend gezellig! Maar... het is ook goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. 

Je kunt tussen 09.15-09.30 binnen komen lopen met je baby of peuter en de deur gaat precies om 09.30 uur dicht. Zo kunnen we in alle rust van het voorleeshalfuurtje genieten. Het is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden! Kom op tijd! 

Kom je ook langs?

Meer over de Annie M.G. Schmidt-week