Wandel mee met Trektocht door Schiedam

Vrijdag 28 juni 2024, van 19:00 tot 21:15 | Startpunt: Sociale en Kulturele Islamitische Vereniging (SCIV)

Kosten: afhankelijk van je bestedingsruimte

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Trektocht is een theatrale reis langs levensbeschouwelijke schatkamers in Schiedam. Bijvoorbeeld in een moskee, kerk, op straat of in de Bibliotheek Schiedam. Acht Schiedammers met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden nemen je mee op een Trektocht van scènes, beelden en verhalen in en rondom deze schatkamers. Trektocht gaat over het belang van ontmoeting. Over hoe we als mensen verlangen naar zinvolle verbindingen, die ons helpen om met het leven om te gaan.

Onze samenleving lijkt ontheemd. De huidige oorlogen, fragiele mentale gezondheid, staat van het klimaat en grote politieke verdeeldheid doen ons langzaam beseffen dat het anders moet. Organisator Heem gelooft dat ontmoeting tussen mensen met diverse levensbeschouwingen en religies hier een antwoord op biedt. De ontmoeting kan een zinvolle verbinding zijn die helpt om met het leven om te gaan. Organisator Heem beschouwt de ontmoeting op zichzelf als kunstwerk. Door deze uit de alledaagse context te trekken, krijgt het verruimende kracht.

Route

Trektocht wordt op vier verschillende locaties gespeeld. We beginnen bij de eerste Turkse moskee van Schiedam: de Sociale en Kulturele Islamitische Vereniging (SCIV). Daarna wandelen we naar het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond. Vervolgens duiken we dieper het centrum in waar we een stop maken rondom de Oud-Katholieke Parochie. Trektocht eindigt in de Bibliotheek Schiedam.

Co-creatie

Dit kunstproject is een co-creatie in samenwerking met: het Alevitisch Cultureel Centrum (ACCR), de Schiedamse Bahá’í- gemeenschap, de Bibliotheek Schiedam, Protestante Kerk Schiedam en vele Schiedamse stadsgenoten.

Praktische informatie

Ben je slecht ter been, dan kun je contact opnemen met de organisatie Heem, om te overleggen over de mogelijkheden. De voorstelling wordt in het Nederlands gespeeld. Indien gewenst kan er een tolk worden ingehuurd. Neem ook daarvoor contact op met de organisatie Heem.

Om Trektocht voor iedereen toegankelijk te maken, hanteert de organisatie Heem drie prijscategorieën. Afhankelijk van je financiële situatie, kies je een passend ticket op de website van Trektocht. Kom je er toch niet uit? Geen zorgen! Stuur een mailtje naar de organisatie Heem.

De voorstelling wordt op meerdere data gespeeld: 27 juni (19.00 uur), 28 juni (19.00 uur), 29 juni (14.30 uur), 4 juli (19.00 uur), 5 juli (19.00 uur) en 6 juli (14.30 uur).

Naar tickets