Poëzieweek: Verborgen Gedichten

27 januari 2024, van 14:00 tot 16:00 | De Korenbeurs

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de Poëzieweek vieren we zaterdag 27 januari 2024 met het programma ‘Verborgen Gedichten’ de poëzie. Vluchtelingen en migranten lezen gedichten voor die zij meenamen in hun bagage uit hun land van herkomst. Woorden die zij niet zijn vergeten en niet kunnen vergeten.

Op reis door de wereldpoëzie

Het gaat om werk in vertaling van bekende auteurs uit het geboorteland van de deelnemers of om eigen werk. Een prachtige verkenningsreis door de wereldpoëzie. In 2012 nam Vluchtelingen Werk Schiedam het initiatief voor ‘Verborgen gedichten’. Deze 13e editie wordt georganiseerd door Stichting Zona Franca, het Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Schiedam en 'Wij doen mee'. 

Deelnemers

Dit jaar verwelkomen wij de volgende dichters en woordkunstenaars: Kershawn Rijssel (KMR) Stadsdichter Schiedam, Hasan Orwa, Yvette Neuschwanger, Kees de Bruijn, Soraya Parvani, Albana Shala, Juan Heinsohn Huala, Sorraya Speaking, Somaia Ramish, Mustafa Kalo, Ine Duijnkerke en Jolie Hakkert van de Voorleesbrigade. De Palestijns-Syrische oedspeler Amer Shanati, verzorgt een muzikaal intermezzo en de presentatie van de middag is in handen van Lisa Heinsohn Huala.

Praktische informatie

Verborgen gedichten vindt plaats op zaterdag 27 januari 2024 van 14.00 tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Vanaf 13:30 uur kun je binnenlopen. Je hoeft van tevoren geen plek te reserveren.