Ouders en leerkrachten

Alle activiteiten die hieronder genoemd worden kunnen scholen gratis afnemen binnen het concept van de Bibliotheek op school. Wil je een activiteit aanvragen, neem dan contact op met de dBos-specialist of stuur een mail naar team Educatie.

Ondersteuning boekenkring

Voor leerkrachten

Praten over boeken leidt in veel gevallen tot een grotere leesmotivatie. Daarom hebben alle schoolteams een workshop gevolgd over het houden van een boekenkring in de klas.

Om de boekenkring structureel in de praktijk te brengen, kunnen scholen vaak extra ondersteuning gebruiken.In overleg bepalen we over de vorm waarin we die ondersteuning kunnen geven.

Voorbeelden

Word leescoördinator, volg Cursus Open Boek

Voor leerkrachten

Deze cursus leidt leerkrachten op tot leescoördinator. Daarmee ben je de aanjager van leesbevordering binnen de school. Samen met de educatiespecialist van de Bibliotheek leg je de basis voor succesvolle leesbevordering en ontwikkel je een centrale aanpak voor leesplezier op school. Je leert verschillende boeksoorten kennen, werken met actuele kinder- en jeugdboeken en afwisselende lees/werkvormen. De cursus is met 50 RU opgenomen in registerleraar.nl 

Meer informatie

De wifi generatie

Voor ouders

Tijdens deze ouderbijeenkomst wordt informatie gegeven over de zogenaamde wifi generatie: kinderen die altijd online (willen) zijn. Hoe ga je met ze in gesprek? Welke media gebruiken ze en welke mogelijkheden en risico's zijn er? Welke betekenis kunnen ouders hierbij hebben? Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders van kinderen in de midden- en/of bovenbouw en vindt plaats op school. De bijeenkomst duurt 60 tot 90 minuten. 

Meer lezen, beter in taal

Voor ouders

Tijdens deze ouderbijeenkomst laten we ouders zien hoe leuk en hoe belangrijk lezen is. Want kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en zijn beter in taal. Aan bod komen de effecten van (voor)lezen, de wijze waarop je kinderen kunt stimuleren om te lezen en de enorme variëteit aan kinderboeken. Deze bijeenkomst is bedoeld voor kinderen in de onder- en bovenbouw en vindt plaats op school. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur.