Vestigingen en openingstijden

 • De Korenbeurs Bekijk details

  In de prachtige monumentale Korenbeurs is de hoofdvestiging van de Bibliotheek Schiedam gevestigd. De voormalige koopmansbeurs uit 1792 werd gebouwd onder leiding van Jan Giudici, een Italiaanse architect die in Nederland woonde. Vooral het schitterende atrium met binnentuin is een bezoekje waard. De horeca in de Korenbeurs wordt verzorgd door Césant. Kom genieten van rust, een goed boek, een heerlijke bak koffie en natuurlijk wat lekkers!

  Bekijk details van De Korenbeurs

 • De Nieuwe Harg Bekijk details

  Een professionele dienstverlening op maat, gebaseerd op het bieden van advies, begeleiding en collectie, die aansluit bij de wensen van de doelgroep volwassenen. Er is een compacte uitleencollectie grootletterboeken, streekromans, thrillers en actuele romans geplaatst. Tevens is het een afhaal- en brengpunt van gereserveerde materialen voor alle doelgroepen. De Bibliotheek Schiedam in de Nieuwe Harg is voortgekomen uit een unieke samenwerking tussen de Frankelandgroep en de bibliotheek.

  Bekijk details van De Nieuwe Harg

 • Hof in Zuid Bekijk details

  Een afhaal- en brengpunt van gereserveerde materialen voor alle doelgroepen. Er is een compacte uitleencollectie jeugdboeken, grootletterboeken en romans geplaatst voor de doelgroep jeugd en volwassenen. Hof in Zuid is een wijkservicepunt met een breed aanbod aan activiteiten en ondersteunende functies voor alle mensen uit de wijk en daarbuiten. De bibliotheek wordt beheerd door vrijwilligers.

  Bekijk details van Hof in Zuid

 • Jeugdbibliotheek De Klinker Bekijk details

  Een professionele dienstverlening op maat, gebaseerd op het bieden van advies, begeleiding en collectie, die aansluit bij de wensen van de doelgroep jeugd vanaf 0 jaar en hun ouders en opvoeders. Tevens is het een afhaal- en brengpunt van gereserveerde materialen voor alle doelgroepen. De Klinker is tevens de Bibliotheek op School voor de Klinker.

  Bekijk details van Jeugdbibliotheek De Klinker

 • Singel 24 Bekijk details

  Een professionele dienstverlening op maat, gebaseerd op het bieden van advies, begeleiding en collectie, die aansluit bij de wensen van de doelgroep jeugd van 0-14 jaar en hun ouders en opvoeders. Tevens is het een afhaal- en brengpunt van gereserveerde materialen voor alle doelgroepen. Speciale aandacht is er voor de Informatieve jeugdcollectie en de collectie materialen tbv opvoedondersteuning.

  Bekijk details van Singel 24