Voorleesfilmpjes

Jeugd 0-6 jaar

Unieke voorleeservaring

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen én heel handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. De Bibliotheek heeft verschillende digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes. Voor sommige filmpjes moet je wel even inloggen met je (gratis) Bibliotheekaccount. 

  1. Klik

    op de link naar De Voorleeshoek

  2. Kies een voorleesfilmpje

    van het boek dat je leuk lijkt

  3. Geniet van een mooi verhaal

    Veel luisterplezier!

Meertalige voorleesfilmpjes

Bekijk samen met je kind voorleesfilmpjes in het Nederlands, Pools, Turks, Arabisch, Engels of Spaans. Met honderden prentenboeken is er voor ieder kind wel iets leuks bij!

Naar de voorleesfilmpjes

SchoolTV

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Ze zijn prachtig en vrij toegankelijk. Ook als je geen bibliotheekaccount hebt.

Naar de SchoolTV-filmpjes

De Digitale Voorleestas

naar de digitale voorleestas

Met de Digitale Voorleestas lees je samen een digitaal prentenboek en doe je daarna leuke zing- en praatspelletjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

Naar de Digitale Voorleestas

De Voorleeshoek

De mensen van De Voorleeshoek lezen je kind de mooiste boeken voor. Ruim 1700 filmpjes staan al op de site. Leuk, leerzaam en heel ontspannen.

Naar De Voorleeshoek

Bereslim

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim is leuk voor peuters, kleuters én hun ouders. 

Naar Bereslim

Bliksem!

bliksem

Bliksem is een digitaal interactief prentenboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Naar Bliksem!