Hulp bij het abonnement

Alle informatie over je abonnement vind je hieronder.


Over je abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Hoeveel materialen je mag lenen en onder welke voorwaarden, hangt af van het type abonnement dat je hebt. We hebben kleine abonnementen voor als je weinig materialen leent en grote abonnementen voor als je juist heel veel wilt lenen. Kijk voor een compleet overzicht van de leenvoorwaarden in het tarievenoverzicht

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Ja, met de meeste abonnementen kun je gratis e-books lenen bij de Online Bibliotheek, alleen met het persoonlijk lidmaatschap kan het niet. Hoeveel e-books je kunt lenen, hangt af van je abonnement. Zie hiervoor het complete tarievenoverzicht

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Bij het afsluiten van een abonnement, dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van de Bibliotheek Schiedam. Lees hier de algemene voorwaarden.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Verlies of diefstal van je lenerspas dien je direct te melden. Dit kan door in te loggen in Mijn Bibliotheek op de website of door het persoonlijk te melden bij de servicebalie in de bibliotheek. Je lenerspas wordt dan geblokkeerd waardoor misbruik van je pas voorkomen kan worden. Tot het moment van de aangifte van verlies of diefstal van de lenerspas ben je zelf aansprakelijk voor misbruik van de lenerspas door derden. In geval van verlies, diefstal of beschadiging van de lenerspas kun je voor €3,00 een duplicaatpas aanvragen.

Hoe geef ik een wijziging van adres of e-mail door?

Adreswijzigingen kun je doorgeven bij de servicebalie in de bibliotheek. Je e-mailadres wijzigen kun je zelf doen door in te loggen in Mijn Bibliotheek op de website. Bij 'algemene lenergegevens' kun je je e-mailadres invullen of aanpassen. Je kunt apart aangeven of je per e-mail reserveringsberichten, inleverberichten en/of de digitale nieuwsbrief wilt ontvangen.

Let op: het kan voorkomen dat e-mailberichten in een spambox of een map met ongewenste e-mail binnenkomen. Bij een aantal e-mailproviders wordt deze spambox binnen een aantal dagen automatisch geleegd (bij Hotmail is dit bijvoorbeeld al na 10 dagen). Hierdoor kun je berichten mislopen.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Ja, je kunt altijd overstappen op een ander abonnement. Vraag bij de servicebalie in de bibliotheek wat voor jou het beste abonnement is. Het verschil in contributie wordt met je verrekend.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Het lidmaatschap van de bibliotheek heeft altijd een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt op 3 manieren opzeggen:

  • per brief naar de Bibliotheek Schiedam, t.a.v. de ledenadministratie, Postbus 863, 3100 AW Schiedam
  • vul het digitale Opzegformulier in
  • of persoonlijk bij de servicebalie in de bibliotheek (neem dan wel je legitimatiebewijs mee!)

Vermeld bij de opzegging altijd je lenersnummer (staat op de lenerspas), naam, adresgegevens en bankrekeningnummer. Na aftrek van eventuele openstaande registraties wordt het restitutiebedrag binnen 6 weken aan je overgemaakt.

Je kunt je lenerspas nog gebruiken tot de vervaldatum van je lidmaatschap. Let wel op dat we het lidmaatschap alleen helemaal kunnen beëindigen als alle geleende materialen zijn ingeleverd.

Ook als je geen lid meer bent, blijf je van harte welkom in de bibliotheek. We raden je aan om de lenerspas te bewaren. Als je weer lid wilt worden, kunnen we je lenerspas eenvoudig weer activeren. 


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

We hebben verschillende abonnementen, gebaseerd op de mate van gebruik en de service die je wenst. Kijk voor een compleet overzicht van de leenvoorwaarden in het tarievenoverzicht

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Bekijk eerst de abonnementen en leenvoorwaarden in het complete tarievenoverzicht en bepaal welk abonnement je wilt afsluiten. Ga naar de link 'Word lid' bovenaan de website en volg de instructies. Natuurlijk kun je ook persoonlijk een lidmaatschap afsluiten in de bibliotheek. Onze medewerkers bij de servicebalie helpen je graag en kunnen je adviseren over welk abonnement het meest geschikt is.

Kan ik in de bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Jazeker, iedereen is welkom in de bibliotheek, ook zonder lidmaatschap. Je kunt studeren, gebruikmaken van de computers en de gratis wifi, printen en kopiëren, kranten en tijdschriften lezen, gebruikmaken van de collectie, genieten van de horeca (in de Korenbeurs) en andere mensen ontmoeten. Als je boeken of andere materialen mee naar huis wilt nemen, dan is een lidmaatschap wel noodzakelijk. Bekijk dan ons complete tarievenoverzicht

Kan ik een abonnement bij de bibliotheek cadeau doen?

Ja, dat kan. Vraag in de bibliotheek naar de mogelijkheden, onze medewerkers helpen je graag verder.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op