Hulp in de bibliotheek

Heb je een vraag over de bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Naar de bibliotheek

Wat zijn de openingstijden van de bibliotheek?

Kijk daarvoor op de pagina Vestigingen en Openingstijden.

Wat is het adres van mijn vestiging?

Kijk daarvoor op de pagina Vestigingen en Openingstijden.

Is de bibliotheek bereikbaar via het Openbaar Vervoer?

Op de pagina Vestigingen en Openingstijden vind je voor iedere bibliotheekvestiging een routebeschrijving voor auto en/of openbaar vervoer.

Kan ik in de bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Jazeker, iedereen is welkom in de bibliotheek, ook zonder lidmaatschap. Je kunt studeren, gebruikmaken van de computers en de gratis wifi, printen en kopiëren, kranten en tijdschriften lezen, gebruikmaken van de collectie, genieten van de horeca (in de Korenbeurs) en andere mensen ontmoeten. Als je boeken of andere materialen mee naar huis wilt nemen, dan is een lidmaatschap wel noodzakelijk. Bekijk dan ons complete Tarievenoverzicht

Is de bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Op de pagina Vestigingen en Openingstijden vind je informatie over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de verschillende bibliotheekvestigingen.


WiFi

Is er gratis WiFi in de bibliotheek?

Tijdens de openingsuren kun je gratis gebruikmaken van draadloos internet via WiFi. Met een eigen laptop, tablet of smartphone kun je eenvoudig verbinding maken. Vraag aan de medewerker bij de servicebalie om het WiFi-wachtwoord. 


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de bibliotheek?

In de bibliotheek is ontzettend veel te doen, voor zowel volwassenen als kinderen. Kijk voor een compleet overzicht van activiteiten in de Agenda.

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen?

Voor de meeste activiteiten hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. Wel is het mogelijk dat je voor betaalde activiteiten korting krijgt met je lenerspas.

Hoe meld ik me aan voor een activiteit of reserveer ik kaarten?

Niet voor alle activiteiten hoef je je aan te melden of kaarten te reserveren. Als dat wel zo is, dan staat in de agenda bij de betreffende activiteit vermeld hoe je dat moet doen.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Meestal kun je je reservering annuleren op dezelfde manier als dat je je hebt aangemeld.


Gebruik maken van de computer

Ik ben geen lid van de bibliotheek, kan ik toch gebruik maken van de computer?

Ja, je kunt in de bibliotheek gebruik maken van publiekscomputers. Je kunt hiervoor bij de servicebalie voor €3,00 een gastbon aanschaffen. Vervolgens kun je deze gastbon bij de betaalautomaat opwaarderen. Kosten voor internet bedragen €0,01 per minuut.

Met je eigen apparatuur inloggen op het WiFi-netwerk is gratis.

Hoe kan ik gebruik maken van de computer?

Als je wilt werken op een publiekscomputer in de bibliotheek, dan kun je inloggen met je lenerspas of met een gastbon. Deze gastbon kun je kopen bij de servicebalie en kost €3,00. Vervolgens kun je bij de betaalautomaat het tegoed op je lenerspas of gastbon opwaarderen. Kosten voor internet bedragen €0,01 per minuut.

Wat kost het computergebruik?

Het gebruik van internet op de publiekscomputers kost €0,01 per minuut. Dit kun je betalen met het tegoed op je lenerspas of met het tegoed op een gastbon. Bij de betaalautomaat kun je dit tegoed opwaarderen. 

Met je eigen apparatuur inloggen op het WiFi-netwerk is gratis.

Wat kost het printen en kopiëren?

In de Korenbeurs vind je op de eerste etage een printer met de mogelijkheid tot kopiëren. Deze staat in de hoek bij de publiekscomputers. Printen en kopiëren kan hier op A4- en A3-formaat.

Kosten:

  • A4 zwart/wit € 0,10
  • A4 kleur € 0,20
  • A3 zwart/wit € 0,20
  • A3 kleur € 0,40

Je kunt met het tegoed op je lenerspas betalen. Ben je geen lid van de bibliotheek, dan kun je voor €3,00 een gastbon kopen bij de servicebalie. Deze gastbon kun je vervolgens bij de betaalautomaat opwaarderen zodat je kunt internetten of kunt printen/kopiëren. Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op