Gezocht!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers zoals Claudia, die zich willen inzetten voor mede-Schiedammers. Wil jij een waardevolle rol spelen op het gebied van taal en digitale vaardigheden, dan zijn wij op zoek naar jou! Doe je mee?

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Abonneer je op de Nieuwsbrief

Lezen, leren, ontmoeten en ontdekken?

Bibliotheek Schiedam is er niet alleen voor boeken. Je kunt er andere mensen ontmoeten, inspiratie opdoen, een krantje lezen, lunchen, studeren of een cursus volgen. Zien we je snel?

Naar de Openingstijden


De Bibliotheek Schiedam en corona

Alle vestigingen zijn OPEN om boeken te kunnen lenen en inleveren, te studeren, computeren en printen. De normale openingstijden kunnen wisselen. In navolging van de richtlijnen van het kabinet zijn alle evenementen voorlopig geannuleerd. Cursussen en het Digitaal Spreekuur gaan -onder voorbehoud- door, zie daarvoor de agenda. Ouderen en kwetsbaren adviseren wij om de bibliotheek tijdens de daluren te bezoeken. In al onze vestigingen vragen wij bezoekers een mondkapje te dragen. De horeca is gesloten.

Lees meer

Kom gezellig spelletjes lenen in de Singel 24!

Schrijver Han van der Horst presenteert boek over WOII

ZZP Café behandelt o.a. de steunmaatregelen TOZO3

INSPIRATIE: TOP10 lijstjes

Nu we ons steeds vaker thuis moeten zien te vermaken, hebben enkele bibliotheekmedewerkers hun favoriete TOP10 op papier gezet. Een nieuwe film of je volgende boek kiezen is altijd lastig. Je hebt net de spannende ontknoping achter de rug, maar waar heb je nu zin in? Een goede tip kan uitkomst brengen. Soms zie je een bepaald boek in zoveel lijstjes voorbijkomen, dan moet het wel een echte aanrader zijn. En van andere suggesties heb je nog nooit gehoord, omdat je meestal niet verder kijkt dan je eigen voorkeuren. Financieel medewerker Annet heeft ter inspiratie een zeer veelzijdige TOP10 samengesteld. Zit er iets voor jou bij?

Bekijk de TOP10


Openingstijden

De Korenbeurs
10:00 - 17:00
De Nieuwe Harg
gesloten
Hof in Zuid
09:00 - 12:00
14:00 - 17:00
Jeugdbibliotheek De Klinker
12:30 - 17:00
Singel 24
12:15 - 14:30