Laatste nieuws in verband met de coronamaatregelen

Gewijzigde openingstijden bibliotheek De Nieuwe Harg:

·        woensdag van 10.00 tot 12.30 uur

·        donderdag van 10.00 tot 12.30 uur

Resultaat 1 - 10 (van 60)

• Spelletjes lenen in de Singel 24

26 oktober 2020

Kom je deze woensdagmiddag spelletjes lenen in de Singel 24? We hebben er weer een paar leuke nieuwe bij!

Bekijk details van Spelletjes lenen in de Singel 24

• De Bibliotheek Schiedam en corona - vervolg

26 oktober 2020

Alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam zijn OPEN om boeken te kunnen lenen en inleveren, te studeren, computeren en printen. Soms kunnen de normale tijden afwijken, houd daarom altijd de website goed in de gaten. Conform de richtlijnen van het kabinet zijn alle publieksevenementen voorlopig geannuleerd. Cursussen en het Digitaal Spreekuur gaan -onder voorbehoud- door. Check hiervoor de agenda. De horeca in de Korenbeurs is gesloten.

Bekijk details van De Bibliotheek Schiedam en corona - vervolg

• Herfstvakantie: Aangepaste openingstijden Jeugdbibliotheek in de Klinker

19 oktober 2020

Tijdens de herfstvakantie is de Jeugdbibliotheek in de Klinker alleen geopend op de woensdagmiddag. Daarmee vervallen de de diensten op vrijdag morgen, middag en de zaterdag.

Bekijk details van Herfstvakantie: Aangepaste openingstijden Jeugdbibliotheek in de Klinker

• Actieplan voor een taalvaardig Schiedam

16 oktober 2020

Wethouder Patricia van Aaken gaf deze week een online-persconferentie over het Ambitieplan Taalvaardig Schiedam. Hierin werd ze bijgestaan door collega’s Kittie Boone en Iris Coster van de Bibliotheek Schiedam. Ruim 17.000 Schiedammers (32%) hebben moeite met lezen en schrijven.

Bekijk details van Actieplan voor een taalvaardig Schiedam

• Virtuele tour door 400 jaar oude Schiedam

13 oktober 2020

Het gemeentearchief van Schiedam lanceerde deze week de app 'Schiedam 1598' waarin het lijkt het alsof je door het 400 jaar oude Schiedam wandelt. De tekeningen zijn gebaseerd op de beroemde stadsplattegrond die Jacobus de Gheyn eind zestiende eeuw maakte. Ook is tijdens de virtuele tour geluid te horen dat kenmerkend voor die tijd zou zijn.

Bekijk details van Virtuele tour door 400 jaar oude Schiedam

• Werk- en studieplekken

12 oktober 2020

Nog een weekje en dan is het herfstvakantie. Voor veel scholieren betekent dat even uitblazen van alle hectiek, voor anderen betekent het juist dat ze aan de bak moeten. Er staan SE-weken te wachten, PWS-werkstukken moeten geschreven worden en de tentamens komen eraan. Niet iedereen heeft thuis de luxe zich rustig te kunnen terugtrekken in zijn eigen studie-bubbel. Daarom blijven de werk- en studieplekken in de Bibliotheek Schiedam gewoon beschikbaar. Wel vragen we je je gegevens bij de deur van...

Bekijk details van Werk- en studieplekken

• Maand van de Geschiedenis

2 oktober 2020

De Maand van de Geschiedenis 2020 is begonnen! Dompel je onder in het thema Oost/West en duik in het verleden. Van webinars tot wandelingen: bezoek een activiteit bij jou in de buurt en begrijp vandaag, door gisteren te ontdekken.

Bekijk details van Maand van de Geschiedenis

• BiebBouwers Minecraft challenge!

30 september 2020

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Bekijk details van BiebBouwers Minecraft challenge!

• De Bibliotheek Schiedam en corona

29 september 2020

Bekijk details van De Bibliotheek Schiedam en corona

• Lubachs pleidooi tegen Begrijpend Lezen

28 september 2020

Van alle vijftienjarigen in Nederland kan een kwart niet goed lezen, blijkt uit onderzoek. In de aflevering van zondag 27 september legt Arjen Lubach in zijn satirische programma Zondag met Lubach feilloos bloot dat Nederland erg slecht scoort op het gebied van geletterde jeugd en dat dit verstrekkende consequenties kan hebben.

Bekijk details van Lubachs pleidooi tegen Begrijpend Lezen