Resultaat 1 - 10 (van 22)

• Pinksteren gesloten

24 mei 2020

Het Pinksterweekend staat voor de deur, houd daar rekening. Alle locaties zijn op zondag 31 mei en maandag 01 juni gesloten! Dinsdag opent de Korenbeurs om 10.00 uur weer de deuren. Dan ben je van harte welkom.

Bekijk details van Pinksteren gesloten

• We zijn open!

24 mei 2020

Schiedammers kunnen weer 7 dagen per week terecht in Korenbeurs van 10.00 - 14.00 uur voor boekenuitleen. Ook de Klinker, de Singel 24 en de Hof in Zuid zijn weer open op de reguliere tijden. Alleen op vrijdag kunt u niet in de Klinker terecht. De Nieuwe Harg opent dinsdag 9 juni haar deuren!

Bekijk details van We zijn open!

• Hemelvaartsdag gesloten

19 mei 2020

Ook al zijn we druk met de gefaseerde opening van de diverse bibliotheek-locaties, er staan ook nog een paar feestdagen voor de deur. Donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag en is de Afhaalservice van de Bibliotheek gesloten. Dat geldt ook voor het Pinkster-weekend. Op zondag 31 mei en maandag 1 juni blijven de deuren van alle locaties dicht.

Bekijk details van Hemelvaartsdag gesloten

• 20 mei Annie M.G. Schmidtdag

19 mei 2020

20 mei is Annie M.G. Schmidtdag. Tijdens haar opleiding tot bibliothecaris in het schooljaar 1932-1934 liep Annie als jonge vrouw stage bij de Bibliotheek Schiedam. Destijds gevestigd in het pand aan de Lange Haven nr. 131. Zij woonde in bij de familie Van der Burg op nr. 111. Het was een gelukkige tijd, waarin zij opging in het familieleven van het gastgezin en kennis maakte met het stadse leven.

Bekijk details van 20 mei Annie M.G. Schmidtdag

• Schiedamse Poetry Slam

14 mei 2020

Afgelopen donderdag 14 mei was de finale van de Schiedamse Poetry Slam. Tijdens de finale zijn woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aangegaan! Winnaar Ilja van Dishoek heeft een plek verdient op het NK Poetry Slam.

Bekijk details van Schiedamse Poetry Slam

• Om niet te vergeten

8 mei 2020

OM NIET TE VERGETEN is een e-book (in PDF formaat) uitgebracht door de Historische Vereniging Schiedam ter gelegenheid van 75 JAAR VRIJHEID. Het e-book is samengesteld uit (delen van) artikelen gepubliceerd in de periode 1975 – 2019 in het tijdschrift Scyedam met als onderwerp de gebeurtenissen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Bekijk details van Om niet te vergeten

• Afhaalservice

4 mei 2020

De Bibliotheek Schiedam is gestart met een Afhaalservice voor leden van gereserveerde boeken uit de Schiedamse collectie. Iedere dag, dus ook in het weekend, kun je de gereserveerde boeken tussen 10.00 en 14.00 uur afhalen in de Korenbeurs!

Bekijk details van Afhaalservice

• Corona voor anderstaligen

28 april 2020

Ken je iemand die de Nederlandse taal niet helemaal machtig is, omdat hij of zij bijvoorbeeld een andere moedertaal heeft, of omdat de betreffende persoon doof is, maar je wilt actuele informatie over de corona ontwikkelingen delen, dan is er een handige website waarop je terecht kunt.

Bekijk details van Corona voor anderstaligen

• Tips voor de jeugd

23 april 2020

Om je naast al je schoolwerk wat afleiding te geven, hebben we als Team Educatie wat leuke tips en challenges voor je op een rijtje gezet. Maak een eigen game met Scratch, leer coderen met Codekinderen.nl en we hebben natuurlijk leuke boekentips. Veel plezier en succes!

Bekijk details van Tips voor de jeugd

• Kinder Thuiskrant Schiedam

14 april 2020

Deze week verschijnt in het Nieuwe Stadsblad een speciale bijlage voor alle thuiszittende kids: de Kinder Thuiskrant Schiedam. Vier pagina's boordevol tips, toffe opdrachten en vette filmpjes over wat je allemaal nog wel kunt doen om de tijd door te komen en hoe je iets kunt betekenen voor een ander. Want samen maken de kids van Schiedam het verschil, toch?

Bekijk details van Kinder Thuiskrant Schiedam