Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 75)

 • De Korenbeurs in de sneeuw

  17 januari 2021

  Ook al is de witte wereld al weer grotendeels verdwenen, deze prachtige plaatjes van John Middelkoop delen we graag met je! Wij zijn trots op onze prachtige bibliotheek...

  Bekijk details van De Korenbeurs in de sneeuw

 • Tankstation voor de geest

  15 januari 2021

  Schrijvers Roxane van Iperen en Adriaan van Dis vertelden gisteren bij actualiteitenprogramma M hoe belangrijk lezen is. In Duitsland worden boekhandels en bibliotheken “tankstations voor de geest” genoemd. Dat is een prachtige, beeldende metafoor.

  Bekijk details van Tankstation voor de geest

 • Alleen afhalen en terugbrengen van gereserveerde boeken

  13 januari 2021

  Bibliotheek-leden kunnen tot en met 9 februari alleen gereserveerde boeken afhalen en inleveren in de Korenbeurs en de Nieuwe Harg. De overige locaties zijn gesloten. Studieplekken, computers en printfaciliteiten zijn niet toegankelijk en er wordt geen koffie-to-go geserveerd. Bijeenkomsten en cursussen van het DigiTaalhuis zijn eveneens geannuleerd. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende de hele lockdown uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

  Bekijk details van Alleen afhalen en terugbrengen van gereserveerde boeken

 • Samenwerking SchieTV

  8 januari 2021

  Lokale omroep SCHIE en de Bibliotheek Schiedam bundelen in 2021 hun krachten met de gezamenlijke exploitatie van een tv-studio in de Korenbeurs. Beide organisaties gaan de studio gebruiken voor het uitzenden van content via de eigen kanalen. Daarnaast kunnen maatschappelijke partijen in de stad gebruikmaken van de faciliteiten.

  Bekijk details van Samenwerking SchieTV

 • Bibliotheek Schiedam lanceert wervingscampagne vrijwilligers

  5 januari 2021

  Veel van de activiteiten die de Bibliotheek Schiedam organiseert, zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. De vraag naar ondersteuning op het gebied van taal en digitale vaardigheden wordt steeds groter, mede door de coronapandemie. Daarom is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligersbestand.

  Bekijk details van Bibliotheek Schiedam lanceert wervingscampagne vrijwilligers

 • BiebBouwers Minecraft januari challenge!

  28 december 2020

  Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

  Bekijk details van BiebBouwers Minecraft januari challenge!

 • Schiedam ondergedompeld in Kerstsfeer

  11 december 2020

  De binnenstad van Schiedam wordt langzamerhand ondergedompeld in de magische Kerstsfeer. De Havenkerk aan de Lange Haven wordt van 17 tot en met 24 december omgetoverd tot een echte kerststudio voor Kerst aan de Schie-online.

  Bekijk details van Schiedam ondergedompeld in Kerstsfeer

 • Pakjesavond: Korenbeurs zaterdag om 16.00 uur dicht

  3 december 2020

  Zaterdag 5 december sluit de Korenbeurs om 16.00 uur haar deuren in verband met de viering van Pakjesavond. Zondag 6 december bent u vanaf 10.00 uur weer welkom.

  Bekijk details van Pakjesavond: Korenbeurs zaterdag om 16.00 uur dicht

 • Bibliotheek Schiedam opent ook ’s avonds haar deuren

  30 november 2020

  De Schiedammers hebben de dienstverlening op de diverse locaties van de Bibliotheek Schiedam het afgelopen jaar een aantal weken moeten missen. Wegens de corona-maatregelen is de bibliotheek veel dicht geweest. Leuk is anders, maar het was noodzakelijk.

  Bekijk details van Bibliotheek Schiedam opent ook ’s avonds haar deuren

 • Online Bibliotheek lanceert pilot app: TijdschriftenBieb

  24 november 2020

  Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je nu gebruik maken van de nieuwe app de TijdschriftenBieb. In de app staan zestien tijdschriften die je gratis kunt lezen, waaronder Margriet, Vrij Nederland, Viva en AutoWeek. Je moet hiervoor inloggen met de inloggegevens van de Bibliotheek. Na het inloggen kun je de tijdschriften direct lezen of eerst een preview bekijken. Wil je het tijdschrift op een later moment ook offline kunnen lezen? Kies dan voor de optie downloaden. Het tijdschrift komt dan 3 weken...

  Bekijk details van Online Bibliotheek lanceert pilot app: TijdschriftenBieb