Resultaat 1 - 10 (van 86)

• Eerste genomineerde bekend voor Woutertje Pieterse Prijs 2021

2 maart 2021

Op 10 april onthult juryvoorzitter Abdelkader Benali in het radioprogramma De Taalstaat welk boek de Woutertje Pieterse Prijs 2021 wint. Zes kinderboeken maken kans op deze felbegeerde prijs voor het beste kinderboek van het afgelopen jaar. Afgelopen zaterdag onthulde Frits Spits in De Taalstaat op NPO Radio 1 de eerste genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2021. De jury koos Koningskind van Selma Noort als een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “In Koningskind brengt...

Bekijk details van Eerste genomineerde bekend voor Woutertje Pieterse Prijs 2021

• Droge voeten voor de Biebbouwers

1 maart 2021

Oh jee, lekkage! En niet zo'n beetje ook. De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraft-challenge ga jij daarover nadenken.

Bekijk details van Droge voeten voor de Biebbouwers

• Alleen afhalen en terugbrengen van gereserveerde boeken

24 februari 2021

Bibliotheekleden kunnen tot en met 15 maart alleen gereserveerde boeken ophalen en inleveren op onze afhaallocaties. De Bibliotheek Schiedam is gesloten voor bijeenkomsten, cursussen en het gebruik van studieplekken, computers en printfaciliteiten. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende de hele lockdown uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

Bekijk details van Alleen afhalen en terugbrengen van gereserveerde boeken

• Reserveer je Voorleestas

22 februari 2021

Wil je thuis lekker lezen in een mooi prentenboek? Reserveer dan nu je Voorleestas en haal 'm op bij de bibliotheek bij jou in de buurt! Voor alle kinderen van 0-6 jaar.

Bekijk details van Reserveer je Voorleestas

• Biesheuvelprijs voor Mensje van Keulen

19 februari 2021

Deze week is het De Week van het Korte Verhaal, een genre die het verdient om extra aandacht te krijgen. Boekhandels, uitgeverijen en bibliotheken brengen met veel liefde het korte verhaal onder de aandacht van het publiek. Aan het begin van de week mocht Mensje van Keulen de J.M.A. Biesheuvelprijs in ontvangst nemen voor de bundel ‘Ik moet u echt iets zeggen’. Unaniem gekozen door de vakjury.

Bekijk details van Biesheuvelprijs voor Mensje van Keulen

• BiebBouwers Minecraft challenge februari, doe je mee?

11 februari 2021

Doe mee met de BiebBouwers Challenge van februari 2021! Kinderen van 9-14 jaar kunnen weer meedoen door het bouwen van een chocoladefabriek in Minecraft. Kijk snel hoe je mee kunt doen en kunt winnen!

Bekijk details van BiebBouwers Minecraft challenge februari, doe je mee?

• Vrijwilliger Olga in eerste Live vanuit I-PUNT de WAAG

3 februari 2021

Woensdag 3 februari start Schiedam Partners met een nieuw initiatief: Live vanuit I-PUNT de WAAG. Tijdens Live vanuit I-PUNT de WAAG wordt er ingehaakt op de actualiteit, maar worden ook de Schiedamse locals in het zonnetje gezet. Iedere twee weken wordt er o.a. ingespeeld op de diverse thema’s als Kunst & Cultuur en Innovatief Ondernemen.

Bekijk details van Vrijwilliger Olga in eerste Live vanuit I-PUNT de WAAG

• Krantenbank Schiedam nu aangesloten bij Delpher

29 januari 2021

Krantenbank Schiedam is nu aangesloten op de externe kranten van Delpher. De 215.489 kranten tot 1945 zijn nu via Delpher doorzoekbaar! Struinen door de geschiedenis van Schiedam is een leuke bezigheid op een regenachtige zondagmiddag!

Bekijk details van Krantenbank Schiedam nu aangesloten bij Delpher

• Alleen afhalen en terugbrengen van gereserveerde boeken

28 januari 2021

Bibliotheekleden kunnen tot 2 maart alleen gereserveerde boeken ophalen en inleveren op onze afhaallocaties. De Bibliotheek Schiedam is gesloten voor bijeenkomsten, cursussen en het gebruik van studieplekken, computers en printfaciliteiten. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende de hele lockdown uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

Bekijk details van Alleen afhalen en terugbrengen van gereserveerde boeken

• Doe mee met BiebBouwers Minecraft challenge!

28 januari 2021

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Bekijk details van Doe mee met BiebBouwers Minecraft challenge!