Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 1 - 10 (van 65)

• Gi-GA-GROENE Boekentips Bekijk details

4 oktober 2022

De Kinderboekenweek is begonnen, wat een feest! En dit jaar gaan we met z'n allen een GI-GA-GROEN avontuur beleven. We hebben allerlei leuke activiteiten georganiseerd, maar natuurlijk wil je aan het eind van de dag ook even met een boek in een hoekje kruipen.

• Oktober Maand van de Geschiedenis Bekijk details

1 oktober 2022

Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen organiseert de Maand meer dan vijfhonderd activiteiten door het hele land. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' staat oktober 2022 in het teken van het thema 'Wat een ramp!.

• Gouden griffel voor 'Films die nergens draaien' Bekijk details

30 september 2022

Aan de vooravond van de Kinderboekenweek 2022 is bekend gemaakt dat de Gouden Griffel, voor het best geschreven kinderboek, gaat naar 'Films die nergens draaien' van Yorick Goldewijk. Raoul Deleo heeft het Gouden Penseel, de prijs voor best geïllustreerde kinderboek, gewonnen voor het boek Terra Ultima. De winnaars van de belangrijkste Nederlandse kinderboekenprijzen werden thuis verrast door Irene Moors, zo was te zien in het NOS Jeugdjournaal.

• Nieuwe locatie Kansenfabriek feestelijk geopend Bekijk details

22 september 2022

Wethouder Petra Zwang heeft woensdag 21 september de nieuwe bibliotheek-locatie in de Kansenfabriek officieel geopend! Het was een feestelijke happening, waarbij veel kinderen en ouders uit de buurt aanwezig waren.

• Nieuwe reeks 'Samen Gezond' van start Bekijk details

20 september 2022

Samen sterk opgroeien, werken, leren en leven in Schiedam; dat wensen we alle inwoners van Schiedam toe. Dat is niet altijd makkelijk... Daarom organiseert de Bibliotheek Schiedam onder de noemer SAMEN GEZOND vanaf dinsdag 11 oktober een reeks gratis workshops in de Korenbeurs. Gezondheidscoach Monique van Holland vertelt waar bepaalde klachten vandaan kunnen komen en wat je zelf kunt doen om klachten te verlichten.

• Voorleesmarathon 'Schiedam Leest' een groot succes! Bekijk details

19 september 2022

'Schiedam Leest'!! En hoe! Het was een prachtig voorleesfeest tijdens de Week van Lezen en Schrijven. Gedurende de voorleesmarathon in de Korenbeurs kwamen zo'n 24 lezers in actie! De non-stop voorleessessie was bedoeld om meer aandacht te vragen voor laaggeletterdheid en het gebrek aan digitale vaardigheden in het JAAR van TAAL & TOOLS!

• Nieuwe titels in TijdschriftenBieb app Bekijk details

12 september 2022

In de zomer van 2022 zijn er een paar mooie nieuwe tijdschriften in de TijdschriftenBieb bijgekomen, zoals Ouders van Nu en Flow. De TijdschriftenBieb is een gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kunnen bibliotheekleden digitale edities van een selectie tijdschriften lezen op hun telefoon of tablet.

• Geen voorlezen op de kinderboerderij op 7 september Bekijk details

5 september 2022

Normaal gesproken leest de Voorleesbrigade iedere 1e woensdag van de maand mooie boerderij- en dierenverhalen voor aan kinderen vanaf 3 jaar op de Kinderboerderij 't Hoefblad. Helaas heeft de vogelgriep toegeslagen en is de kinderboerderij gesloten ivm besmettingsgevaar. De voorleessessie van aanstaande woensdag 7 september gaat daarom niet door.

• De bibliotheek opent op dinsdagavond weer haar deuren Bekijk details

29 augustus 2022

Vanaf 6 september opent de Bibliotheek Schiedam op dinsdagavond weer haar deuren voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen in taal en digitale basisvaardigheden. De extra openstelling op de dinsdagavond staat volledig in het teken staat van de 5 basisvaardigheden: lezen, schrijven en rekenen; digitale vaardigheden; gezondheid; financiën en sociaaljuridische vaardigheden.

• Bibliotheek 15 september gesloten, café en terras ook! Bekijk details

26 augustus 2022

Op donderdag 15 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Schiedam gesloten. Op deze datum vindt het jaarlijkse bedrijfsuitje plaats, waarbij alle bibliotheekmedewerkers aanwezig zijn. Online kun je gewoon terecht op de website en in de app. En vrijdag 16 september gaan de deuren om 10.00 uur weer open! In tegenstelling tot eerdere berichten, geldt de sluiting ook voor het café en terras!!

Paginanavigatie