Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 1 - 10 (van 50)

• Artikelen van De Correspondent in online Bibliotheek Bekijk details

6 juni 2024

Onlangs zijn 50 artikelen van De Correspondent aan de online Bibliotheek-app toegevoegd. Het zijn verdiepende artikelen, die redelijk tijdloos en maatschappelijk relevant zijn. De artikelen zijn alleen te lezen in de app, niet via de website of de e-reader.

• Thrillerweken in de bieb! Bekijk details

4 juni 2024

Tot en met 19 juni staat het spannende boek centraal in boekhandel en bibliotheek tijdens de Thrillerweken. Bloedstollende boeken zijn ontzettend populair! En dat is natuurlijk niet gek: de spanning van een goed boek blijft ongeëvenaard. In de Korenbeurs is onze collectie 'spannende boeken' niet te missen!

• Digitale tijdschriften: meer keuze, meer tegelijk én langer lenen Bekijk details

3 juni 2024

In de online Bibliotheek kun je al een tijdje digitale tijdschriften lenen. De mogelijkheden worden nu verruimd. Dat betekent dat er meer tijdschriften zijn waaruit je kunt kiezen. Je mag er meerdere tegelijkertijd lenen én je kunt ze langer lenen. Goed, toch?

• Lena staat in finale van de Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

22 mei 2024

Utrecht stond op zijn kop: 12 finalisten lieten zich in Tivoli van hun beste kant horen tijdens de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Iedere provincie werd vertegenwoordigd door hun eigen voorleeskampioen. Met zijn tomeloze energie maakte presentator Edson da Graça - bekend van TV-programma’s als ‘Willem Wever’ en ‘Nieuwe baasjes’ op NPO Zapp - er een groot feest van. De zaal zat bomvol en na het laatste optreden, door onze ‘eigen’ Schiedamse Lena Plotnik Pinho, was de spanning om te snijden....

• Verkiezingskrant in gewone taal Bekijk details

22 mei 2024

Op donderdag 6 juni 2024 zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Voor mensen die lezen en schrijven moeilijk vinden, is een Verkiezingskrant in gewone taal gemaakt.

• Basisstraining taalvrijwilligers start 18 juni Bekijk details

21 mei 2024

De Bibliotheek Schiedam start 18 juni met een nieuwe basistraining voor taalvrijwilligers. Wil jij in Schiedam taalcoach worden of bijvoorbeeld een leesclub begeleiden, dan kun je je voor deze training aanmelden.

• Shortlist Kinderjury bekend Bekijk details

16 mei 2024

Deze week werd bekend welke kinderboeken zijn doorgedrongen tot de Top3 van de Kinderjury. Ieder jaar stemmen kinderen op hun favoriete boek van het jaar ervoor. De jury stelt voor 2 leeftijdscategorieën een shortlist samen. Tot en met 24 mei kunnen kinderen stemmen op hun favoriet!

• Rob van Essen wint Libris Literatuur Prijs 2024 Bekijk details

13 mei 2024

Rob van Essen heeft de Libris Literatuur Prijs 2024 gewonnen voor zijn roman 'Ik kom hier nog op terug'. Het is de tweede keer dat hij de prijs wint; in 2019 won hij ook met zijn boek 'De goede zoon'.

• Inschrijving Schiedamse Poetry Slam geopend! Bekijk details

3 mei 2024

Woordkunstenaars, opgelet! De inschrijving voor de 5e editie van de Schiedamse Poetry Slam is geopend. Tot en met 19 mei kunnen rappers, spoken word-artiesten, sonnetschrijvers en ander taalperformers zich inschrijven voor dit jaarlijkse evenement, dat in juni en juli plaatsvindt in de bibliotheek in de Korenbeurs.

• Nieuw inlogsysteem voor bibliotheekleden Bekijk details

1 mei 2024

Het online inloggen bij de bibliotheek wordt makkelijker gemaakt. Zo kun je straks met één account inloggen bij je eigen bibliotheek, maar ook bij de Online Bibliotheek. Wel zo makkelijk, toch? Eind mei zal de bibliotheek dit nieuwe inlogsysteem in gebruik nemen.

Paginanavigatie