Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 1 - 10 (van 73)

 • Bibliotheekboek van 110 jaar geleden teruggebracht Bekijk details

  29 november 2021

  In de Amerikaanse stad Boise is onlangs een bibliotheekboek teruggebracht bij de Public Library, dat 110 jaar geleden werd uitgeleend. Het boek, getiteld ’New Chronicles of Rebecca’, werd in 1910 uitgeleend en was sindsdien spoorloos. Wat voor geschiedenis dit boek heeft gehad, is een raadsel.

  Bekijk details van Bibliotheekboek van 110 jaar geleden teruggebracht

 • Korenbeurs 5 december gesloten Bekijk details

  29 november 2021

  De bibliotheek in de Korenbeurs is aanstaande zondag 5 december de hele dag gesloten. Die dag wordt er een nieuwe tochtsluis geïnstalleerd, waardoor we het binnenklimaat in de winter beter kunnen reguleren.

  Bekijk details van Korenbeurs 5 december gesloten

 • Nieuwe spelregels corona bibliotheekbezoek Bekijk details

  29 november 2021

  De nieuwe maatregelen die onlangs door de overheid zijn bepaald, zijn ook van toepassing voor de Bibliotheek Schiedam. Concreet betekent dit dat iedereen van 13 jaar en ouder is verplicht een mondkapje te dragen in de bibliotheek. Voor een gewoon bezoek aan de bibliotheek is een coronatoegangsbewijs niet noodzakelijk.

  Bekijk details van Nieuwe spelregels corona bibliotheekbezoek

 • Sinterklaaspaleis gesloten Bekijk details

  26 november 2021

  De huidige corona-situatie in combinatie met de persconferentie is voor Sinterklaas en zijn Pieten, SEPS en de Bibliotheek Schiedam reden om de deuren van het Sinterklaaspaleis direct te sluiten. Wij achten openstelling niet langer verantwoord. Wij stellen de veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers, medewerkers en alle bezoekers van de Korenbeurs nu op de eerste plaats. Dit geldt voor zowel de schoolbezoeken als de gereserveerde bezoeken van het overige publiek.

  Bekijk details van Sinterklaaspaleis gesloten

 • Sinterklaaspaleis volgeboekt Bekijk details

  23 november 2021

  Voor een ieder die geen tijdslot heeft gereserveerd is het ongelofelijk jammer, maar het Sinterklaaspaleis is volgeboekt. De belangstelling om het Sinterklaaspaleis te bezoeken en Sinterklaas te ontmoeten is enorm.

  Bekijk details van Sinterklaaspaleis volgeboekt

 • Lale Gül jongste winnaar van de NS Publieksprijs ooit Bekijk details

  22 november 2021

  Met haar debuutroman Ik ga leven, won Lale Gül onlangs de NS Publieksprijs. Daarmee is ze de jongste prijswinnaar ooit. In haar roman beschrijft ze hoe het is om op te groeien in een conservatief islamitisch gezin in Amsterdam. Haar boek heeft veel losgemaakt en daar betaalt de 24-jarige schrijfster een prijs voor; ze wordt regelmatig bedreigd en heeft altijd beveiliging bij zich.

  Bekijk details van Lale Gül jongste winnaar van de NS Publieksprijs ooit

 • Openingstijden Nieuwe Harg vanaf 15 november Bekijk details

  14 november 2021

  In verband met overkoepelende coronamaatregelen is bibliotheeklocatie De Nieuwe Harg vanaf nu open op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 12.30 uur. Voor alle leden van deze locatie wordt het te-laat-inleveren-systeem uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes.

  Bekijk details van Openingstijden Nieuwe Harg vanaf 15 november

 • Sinterklaaspaleis voorlopig alleen open voor basisscholen Bekijk details

  12 november 2021

  Gezien de persconferentie en de urgentie die uitgaat van de boodschap die vrijdagavond 12 november is uitgesproken (neem je eigen verantwoordelijkheid en beperk contactmomenten), besluit de Bibliotheek Schiedam dat het Sinterklaaspaleis voorlopig niet voor het grote publiek wordt opengesteld. Wel wil de bibliotheek verbinden en haar maatschappelijke rol in deze tijden blijven vervullen; daarom laten we de schoolbezoeken door groepen 1 tot en met 4 van de Schiedamse basisscholen wel doorgaan. Deze...

  Bekijk details van Sinterklaaspaleis voorlopig alleen open voor basisscholen

 • Week van de Mediawijsheid Bekijk details

  4 november 2021

  De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat in het teken van: Samen Sociaal Online. Tijdens deze week worden er webinars georganiseerd en kun je podcasts luisteren van Media Ouders en is er voor de jeugd (9-12 jaar) een Minecraft challenge.

  Bekijk details van Week van de Mediawijsheid

 • Aanraders van de familie Chabot Bekijk details

  1 november 2021

  De belangstelling voor eerste Literair Café in anderhalf jaar was groot. En terecht, het was een fantastische lange avond tjokvol verhalen van vader Bart Chabot en zijn zonen Sebastiaan, Maurits en Splinter. Volkskrant-journalist Jean-Pierre Geelen interviewde de heren. Er is niet veel nodig hen aan de praat te krijgen. De Chabots hebben ieder hun eigen verhaal en brengen dat met veel omhaal van woorden en niet te vergeten humor. Menigmaal werd de wedervraag ‘Wat was de vraag ook alweer?’ gesteld....

  Bekijk details van Aanraders van de familie Chabot