Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 1 - 10 (van 47)

• Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs Bekijk details

11 mei 2021

De 81-jarige Jeroen Brouwers heeft met zijn roman Cliënt E. Busken de Libris Literatuur Prijs 2021 in de wacht gesleept. Naar eigen zeggen is Cliënt E. Busken het sluitstuk van zijn schrijverschap.

Bekijk details van Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs

• Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd Bekijk details

10 mei 2021

Bibliotheekleden kunnen voorlopig alleen gereserveerde boeken ophalen en inleveren op onze afhaallocaties. De Bibliotheek Schiedam is gesloten voor bijeenkomsten, cursussen en het gebruik van studieplekken, computers en printfaciliteiten. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende deze periode uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

Bekijk details van Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd

• Terras Korenbeurs Bekijk details

4 mei 2021

De terrassen-lol was helaas van korte duur. Césant meldt vandaag het volgende op haar Facebook-pagina: Helaas moeten wij besluiten om vandaag ons terras gesloten te houden!!! Deze wind en regen kan ons terras helaas niet aan. 5 mei vieren wij de vrijheid, donderdag 6 mei staan wij weer voor jullie klaar.

Bekijk details van Terras Korenbeurs

• Hemelvaartdag gesloten Bekijk details

4 mei 2021

Donderdag 13 mei is het Hemelvaart. De afhaalservice in de Korenbeurs en de Nieuwe Harg is gesloten!

Bekijk details van Hemelvaartdag gesloten

• Doe mee met BiebBouwers Minecraft challenge! Bekijk details

29 april 2021

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Bekijk details van Doe mee met BiebBouwers Minecraft challenge!

• Terras Korenbeurs open Bekijk details

29 april 2021

In de dagen ervoor gonsde het in de stad van de bedrijvigheid. Overal zag je mensen in de weer om terrassen en etalages tip top in orde te brengen. Ook voor de Korenbeurs werd het onkruid tussen de tegels weggehaald. Want ja, 28 april was het zover: het terras van de Korenbeurs mocht weer open. Joepie!!

Bekijk details van Terras Korenbeurs open

• Informatieboeken van de bieb allemaal ge-PIMd! Bekijk details

23 april 2021

De afgelopen weken zijn we bij de bibliotheek druk bezig geweest met Pimmen. Huhhh, Pimmen? Wat is dat dan?, horen we je denken. Nou, dat leggen we graag eens aan je uit. De collectie van de Bibliotheek Schiedam kun je onderverdelen in categorieën. Dat maakt het zoeken en vinden van de juiste titel makkelijker. Nu kun je voor die onderverdeling diverse systemen hanteren. De Bibliotheek Schiedam is voor de collectie informatieve boeken onlangs overgestapt op het systeem PIM, oftewel Presentatiesysteem...

Bekijk details van Informatieboeken van de bieb allemaal ge-PIMd!

• Poëziefestival Schiedam Bekijk details

23 april 2021

Maar liefst 20 klassen van 6 Schiedamse basisscholen hebben de afgelopen weken meegedaan aan het Poëziefestival Dichter bij elkaar. Dit festival werd georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam en Stichting Mooi Werk.

Bekijk details van Poëziefestival Schiedam

• Wereldboekendag Bekijk details

23 april 2021

Vandaag is het WERELDBOEKENDAG! In meer dan 100 landen wordt er aandacht besteed aan het belang van lezen: het stimuleert je brein, het ontspant en het is gewoon leuk!!

Bekijk details van Wereldboekendag

• Woutertje Pieterse Prijs voor Hele verhalen voor een halve soldaat Bekijk details

11 april 2021

In het radioprogramma De Taalstaat is bekend gemaakt dat het boek Hele verhalen voor een halve soldaat van schrijver Benny Lindelauf en illustrator Ludwig Volbeda de Woutertje Pieterse Prijs 2021 heeft gewonnen. Zes genomineeerde kinderboeken probeerden deze felbegeerde prijs voor het beste kinderboek binnen te slepen.

Bekijk details van Woutertje Pieterse Prijs voor Hele verhalen voor een halve soldaat