Resultaat 1 - 10 (van 52)

• Lubachs pleidooi tegen Begrijpend Lezen

28 september 2020

Van alle vijftienjarigen in Nederland kan een kwart niet goed lezen, blijkt uit onderzoek. In de aflevering van zondag 27 september legt Arjen Lubach in zijn satirische programma Zondag met Lubach feilloos bloot dat Nederland erg slecht scoort op het gebied van geletterde jeugd en dat dit verstrekkende consequenties kan hebben.

Bekijk details van Lubachs pleidooi tegen Begrijpend Lezen

• Schiedam krijgt een eigen Boekfiets

21 september 2020

Met een gezamenlijke inspanning van de Bibliotheek Schiedam, KomKids en Stichting Aanzet is het gelukt: Schiedam krijgt op 30 september, bij de start van de Kinderboekenweek, een éigen Boekfiets! De Boekfiets is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. De Boekfiets rijdt naar scholen, peuteropvang, wijkcentra, bibliotheken, parken en speeltuinen om daar voor te lezen aan jonge kinderen (2-8 jaar) en hun ouders.

Bekijk details van Schiedam krijgt een eigen Boekfiets

• Online Bibliotheek App

11 september 2020

Vanaf deze week kun je gebruik maken van een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb, is een stuk gebruiksvriendelijker én heeft meer mogelijkheden.

Bekijk details van Online Bibliotheek App

• Lzeen en shicrejvn

10 september 2020

‘Make Holland Great Again’ van BNN/VARA gezien? Sahil laat zien waar mensen die slecht kunnen lezen en schrijven tegenaan lopen. Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Onze maatschappij functioneert beter als iedereen kan meedoen. Laaggeletterdheid is dus niet alleen een persoonlijk...

Bekijk details van Lzeen en shicrejvn

• Gouden Ticket nog steeds niet gevonden

7 september 2020

Toen de Bibliotheek Schiedam op 3 maart haar 100ste verjaardag vierde, kregen we een waanzinnig leuk cadeau. Corine en Wouter Robers hadden een ludiek idee. In een Bieb-boek in de collectie van De Korenbeurs hebben ze een Gouden Ticket verstopt. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld die dit gouden ticket in een van onze boeken heeft gevonden.

Bekijk details van Gouden Ticket nog steeds niet gevonden

• Openingstijden per 1 september

31 augustus 2020

Dinsdag 1 september is voor de Bibliotheek Schiedam de datum waarop we onze reguliere openingstijden weer in ere herstellen. Concreet betekent dit dat De Korenbeurs vanaf dan weer open is op de donderdagavond en dat de jeugd in De Klinker weer op 4 verschillende tijdstippen terecht kan. Ook de Singel 24 is weer vaker open. We zetten de precieze tijden op een rijtje.

Bekijk details van Openingstijden per 1 september

• Een hoop kunstwerken!

31 augustus 2020

In de zomervakantie heeft de Bibliotheek Schiedam voor de thuisblijvers een paar leuke workshops georganiseerd. Het stimuleren van de fantasie en de creativiteit waren de belangrijkste uitgangspunten. En dat heeft een hoop leuke kunstwerken opgeleverd!

Bekijk details van Een hoop kunstwerken!

• Telaatgeld per 1 oktober weer geactiveerd

31 augustus 2020

De periode die achter ons ligt was er een van hectiek en spanning. De Bibliotheek Schiedam besloot het telaatgeld-systeem in de administratie uit te schakelen, vanwege de onzekere situatie. Het te laat terugbrengen van geleende boeken heeft al die tijd geen consequenties gehad.

Bekijk details van Telaatgeld per 1 oktober weer geactiveerd

• Bouw mee met de BiebBouwers!

28 augustus 2020

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Bekijk details van Bouw mee met de BiebBouwers!

• Open Monumentendagen

26 augustus 2020

Open Monumentendagen 2020 gaat door! Het Comité Open Monumentendagen Schiedam heeft onlangs besloten dat het evenement dit jaar toch wordt gehouden. Wel is het dit jaar ‘anders dan anders’. Er zijn minder panden open, de focus ligt op grotere panden en afstand houden van elkaar is het devies.

Bekijk details van Open Monumentendagen