Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 1 - 10 (van 41)

• Singel 24 in zomervakantie alleen op woensdagmiddag open Bekijk details

13 juli 2021

Singel 24 is in de vakantieperiode alleen open op de woensdagmiddag van 12.15 uur tot 14.30 uur. Dit geldt dus vanaf zaterdag 17 juli. In de week van 30 augustus is de locatie weer open op woensdag- en vrijdagmiddag.

Bekijk details van Singel 24 in zomervakantie alleen op woensdagmiddag open

• Schiedamse Poetry Slam gewonnen door Suzanne Krijgers Bekijk details

3 juli 2021

Tijdens de Schiedamse Poetry Slam gaan woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aan! Van rappers tot sonnetschrijvers, van spoken word artists tot Dichter des Vaderlands – en alles dat daarbuiten of tussenin valt. Allen zijn welkom om een kans te wagen voor die felbegeerde plek naar het NK Poetry Slam.

Bekijk details van Schiedamse Poetry Slam gewonnen door Suzanne Krijgers

• Prinses Laurentien droomt over onmisbare bieb Bekijk details

2 juli 2021

Prinses Laurentien, erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), ziet een grote rol voor de bibliotheken bij het aanpakken van betere lees- en digitale vaardigheid. ‘De bibliotheek slaat bruggen tussen interessegebieden, religies, leeftijden en talen.' Samenwerken met andere organisaties die zich bezighouden met dit vraagstuk, vindt zij van groot belang.

Bekijk details van Prinses Laurentien droomt over onmisbare bieb

• Vakantielezen! tas Bekijk details

29 juni 2021

Alle kinderen in groep 3 krijgen op school een leuke Lees!-tas van de Bibliotheek Schiedam, met leuke boeken en een Zomer Top-boek voor in de vakantie. Om het AVI-niveau vast te houden is lezen en voorlezen in de zomer erg belangrijk en met de boeken in de tas kunnen de kinderen lekker lezen en puzzelen. Wil jij ook zo'n leuke tas? Kom er dan een halen bij de Korenbeurs, Klinker of Singel 24 (zolang de voorraad strekt!)

Bekijk details van Vakantielezen! tas

• Thriller van het jaar 2021 volgens VN Bekijk details

28 juni 2021

Van de honderden nieuwe thrillers in de nieuwe Detective en Thrillergids kregen er zes vijf sterren. Daaruit koos de jury de VN-Thriller van het Jaar.

Bekijk details van Thriller van het jaar 2021 volgens VN

• Meet & Greet met kinderboekenmakers Bekijk details

22 juni 2021

'Heeft u deze boeken geschreven?' Wie bij de bibliotheek werkt en in een klas komt, kan er de donder op zeggen dat haar/hem deze vraag wordt gesteld nog tijdens het uitpakken van de boeken die zij/hij wil laten zien. Bij het bezoek van acht verschillende kinderboekenschrijvers en -illustratoren kwam deze vraag niet voorbij. Alle 42 groepen van 15 verschillende Schiedamse scholen, oftewel bijna 1000 kinderen uit het primair onderwijs, waren zó goed voorbereid dat de kinderboekenmakers met gemak werden...

Bekijk details van Meet & Greet met kinderboekenmakers

• Mohammed is de Nationale Voorleeskampioen 2021 Bekijk details

21 juni 2021

Helaas drong onze tienjarige Schiedamse voorleeskampioene Yara Verschoor (van Daltonschool De Klinker) niet door tot de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Ze had pech: ze stuurde een indrukwekkend voorleesfilmpje in waarin ze voorlas uit “Groep zeven slaat terug” van Jacques Vriens, maar al in de provinciale videoronde moest ze het opnemen tegen Mohammed uit Delft, die later de finale winnen zou!

Bekijk details van Mohammed is de Nationale Voorleeskampioen 2021

• Starten met boeken voor de allerkleinsten Bekijk details

19 juni 2021

Zaterdag 19 juni hebben we in de Korenbeurs extra aandacht besteed aan 'BoekStart', een speciaal stimuleringsprogramma voor de allerkleinsten. Samen lezen en verhaaltjes vertellen versterkt de band met je kleintje. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, later beter zijn in taal.

Bekijk details van Starten met boeken voor de allerkleinsten

• Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed Bekijk details

15 juni 2021

In het coronajaar 2020 vierde de Bibliotheek Schiedam haar 100-jarig jubileum. Omdat Schiedam een stad is van sterke verhalen, wilde de bibliotheek daar graag een nieuw sterk verhaal aan toevoegen. De bibliotheek bedacht dat het een leuke uitdaging zou zijn om de monumentale Korenbeurs na te bouwen in Lego. Dat we daar ruim 35.000 LEGO-steentje voor nodig bleken te hebben, die we uit circa 30 verschillende landen hebben ontvangen, konden we op dat moment nog niet bedenken.

Bekijk details van Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed

• De Van Rossems bezoeken Schiedam Bekijk details

4 juni 2021

Maarten (historicus), Sis (kunsthistorica) en Vincent (architectuurhistoricus) verkennen in de aflevering van ‘Hier zijn de Van Rossems’ van zaterdag 5 juni Schiedam. Ze gaan op zoek naar de erfenis van de jeneverindustrie en nemen een kijkje in het Nationaal Jenevermuseum, het Nationaal Coöperatie Museum en de Korenbeurs.

Bekijk details van De Van Rossems bezoeken Schiedam