Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 1 - 10 (van 117)

• Wil je meer weten over Keti Koti? Lees een boek! Bekijk details

27 juni 2022

Keti Koti betekent ‘verbroken ketenen’ en verwijst naar de boeien waarmee de tot slaafgemaakten vastgezet werden in de voormalige koloniën. Sind enige tijd wordt ieder jaar op 1 juli onder de naam Keti Koti de afschaffing van de slavernij gevierd en herdacht.

Bekijk details van Wil je meer weten over Keti Koti? Lees een boek!

• Bibliotheek krijgt 8,3 van de Schiedammers Bekijk details

13 juni 2022

Driekwart van de inwoners van Schiedam is bekend met de bibliotheek, blijkt uit 't onlangs gehouden onderzoek naar de klanttevredenheid door de Bibliotheek Schiedam. Bezoekers geven de bibliotheek een gemiddeld rapportcijfer van 8,3; een goede score en nog beter dan in 2019 (8,1).

Bekijk details van Bibliotheek krijgt 8,3 van de Schiedammers

• Heeft jouw school al Cultuurparels geboekt? Bekijk details

7 juni 2022

De afgelopen weken hebben de culturele instellingen in de stad hard gewerkt om voor schooljaar 2022-2023 weer een rijk programma Cultuurparels samen te stellen. Dus ICC'ers klaar? Boeken maar! Alle basisscholen in Schiedam kunnen vanaf nu weer de Cultuurparels boeken voor het nieuwe schooljaar.

Bekijk details van Heeft jouw school al Cultuurparels geboekt?

• Cadeautje voor baby Bernard: 'n leven lang lid van de bieb Bekijk details

25 mei 2022

Bernard Ritmeester werd op 25 april 2022 geboren en werd daarmee de 80.000ste inwoner van Schiedam. Burgemeester Cor Lamers ging deze week op visite bij de 80.000ste Schiedammer en nam natuurlijk ook presentjes mee voor de baby en zijn trotse ouders, die eveneens geboren Schiedammers zijn. Zo krijgt Bernard onder andere een abonnement voor het leven van de Bibliotheek Schiedam. Kinderen tot en met 17 jaar mogen al gratis lid worden, maar ook vanaf zijn 18de kan de 80.000ste Schiedammer hier dus gratis...

Bekijk details van Cadeautje voor baby Bernard: 'n leven lang lid van de bieb

• Annie M.G. Schmidt-week tot en met 28 mei Bekijk details

20 mei 2022

20 mei was de verjaardag van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. Deze dag is in 1997 uitgeroepen tot jaarlijkse Annie M.G. Schmidt-dag. Annie M.G. Schmidt werd in Nederland vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet en Abeltje, Jip en Janneke en kinderversjes als Dikkertje Dap. Dit jaar staan de avonturen van Floddertje centraal.

Bekijk details van Annie M.G. Schmidt-week tot en met 28 mei

• Doe mee aan de Schiedamse Poetry Slam Bekijk details

12 mei 2022

Vanaf vandaag kunnen woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken zich inschrijven voor de voorrondes van de derde Schiedamse Poetry Slam. Je kunt je aanmelden tot 22 mei! De derde Schiedamse Poetry Slam vindt plaats in de prachtige Bibliotheek Schiedam op woensdag 01 juni en woensdag 08 juni 2022 voor een live publiek. De finale is op woensdag 22 juni 2022. De winnaar van de finale zal Schiedam vertegenwoordigen op het NK Poetry Slam!

Bekijk details van Doe mee aan de Schiedamse Poetry Slam

• Mariken Heitman wint met Wormmaan Libris Literatuurprijs Bekijk details

10 mei 2022

Mariken Heitman heeft de 29ste Libris Literatuur Prijs gewonnen met het boek Wormmaan. De jury onder leiding van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam koos uit zes genomineerden de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Bekijk details van Mariken Heitman wint met Wormmaan Libris Literatuurprijs

• Dit zijn volgens kinderen de zes leukste kinderboeken Bekijk details

9 mei 2022

Tijdens de Kinderjury Stemweken heeft een recordaantal kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021. Precies 52.448 kinderen maakten gebruik van hun stemrecht. Zes boeken - drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar - maken nu kans om de Kinderjury te winnen. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

Bekijk details van Dit zijn volgens kinderen de zes leukste kinderboeken

• De oorlog in Oekraïne beter begrijpen? Lees een boek! Bekijk details

8 mei 2022

Wat is er momenteel aan de hand in de wereld? De oorlog in Oekraïne is niet van de een op de andere dag ontstaan. Het conflict kent een lange geschiedenis.

Bekijk details van De oorlog in Oekraïne beter begrijpen? Lees een boek!

• Boekentips 4/5 mei over vrijheid en herdenken Bekijk details

25 april 2022

De periode van herdenken en het vieren van onze vrijheid staat weer voor de deur. De oorlog in Oekraïne laat zien dat 4 en 5 mei relevanter zijn dan ooit. 'Herdenken' en 'Vrijheid' worden nu tastbaar en krijgen nog meer inhoud. Welke boeken zijn aanraders om in deze periode te lezen? We zetten er 'n paar op een rij.

Bekijk details van Boekentips 4/5 mei over vrijheid en herdenken

Paginanavigatie