Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 1 - 10 (van 63)

• Genomineerden voor NS Publieksprijs en Gouden Kookboek bekend gemaakt Bekijk details

22 oktober 2021

De grootste publieksprijs voor boeken in Nederland, de NS Publieksprijs, heeft deze week de shortlist voor 2021 bekend gemaakt. Het publiek kan kiezen uit maar liefst 6 boeken, die allemaal bestsellers zijn. Verder werden deze week ook de genomineerden bekend gemaakt voor Het Gouden Kookboek 2021. Dat wordt niet alleen lezen, maar ook smullen!

Bekijk details van Genomineerden voor NS Publieksprijs en Gouden Kookboek bekend gemaakt

• Wie wordt de volgende Stadsdichter? Bekijk details

18 oktober 2021

De Stadsdichter van Schiedam is niet meer weg te denken! Met ingang van 1 januari 2022 zal voor een periode van 2 jaar een nieuwe dichter aantreden. Iedere Schiedammer kan Stadsdichter worden. Heb jij interesse?

Bekijk details van Wie wordt de volgende Stadsdichter?

• Speel de games Bekijk details

18 oktober 2021

Speel de hele herfstvakantie de Kinderboekenweek games in de bibliotheek. Kun jij het mysterie oplossen of wil jij ontdekken wat je wilt worden? Kom naar de bieb en scan de QR code om de game te spelen!

Bekijk details van Speel de games

• Spannende Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Schiedam Bekijk details

8 oktober 2021

Pfff, bij de Bibliotheek Schiedam beleven we een spannende week... ūüôÉ Tijdens de opening van de Kinderboekenweek 2021 werden we verrast door een meneer die zei dat hij de directeur is, maar hij lijkt helemaal niet op Theo! We hebben directeur Theo al een tijdje niet gezien en deze week ontvingen we een hele nare video-boodschap. Daarop lijkt hij te worden ontvoerd uit zijn kantoor. Dus de bibliotheek heeft een priv√©detective en de politie ingeschakeld.

Bekijk details van Spannende Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Schiedam

• Telefonische bereikbaarheid 5 oktober Bekijk details

4 oktober 2021

Om je in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn, krijgt het telefoonsysteem op dinsdag 5 oktober een update. Het is mogelijk dat de bibliotheek die dag telefonisch minder goed bereikbaar is. Het kan voor enig ongemak zorgen, maar we zijn per e-mail gewoon bereikbaar. En langskomen aan de Lange Haven 145 kan natuurlijk ook!

Bekijk details van Telefonische bereikbaarheid 5 oktober

• Oktober: Maand van de Geschiedenis Bekijk details

1 oktober 2021

Oktober is van oudsher de Maand van de Geschiedenis. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties besteden extra aandacht aan geschiedenis op uiteenlopende manieren onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag'.

Bekijk details van Oktober: Maand van de Geschiedenis

• Bibliotheek Schiedam biedt hulp bij Coronacheck-app en toegangsbewijs Bekijk details

27 september 2021

Vanaf 25 september 2021 heeft iedereen van 13 jaar en ouder op sommige plekken een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of bioscoopbezoek. Schiedammers die hulp nodig hebben met de CoronaCheck-app of een papieren coronabewijs willen uitprinten, kunnen daarvoor gratis terecht bij de Bibliotheek Schiedam.

Bekijk details van Bibliotheek Schiedam biedt hulp bij Coronacheck-app en toegangsbewijs

• Cadeau van stadsdichter Yvette aan Schiedam: po√ęzie onder je kont Bekijk details

24 september 2021

Onze Schiedamse stadsdichter Yvette Neuschwanger is aan haar afscheidstoernee begonnen. Pak je deze week je fiets uit het rek en zit er opeens een gele zadelhoes omheen, dan weet je dat Yvette je fiets heeft versierd. Het wordt vast een collectors item, want er zijn er maar 250 van gemaakt.

Bekijk details van Cadeau van stadsdichter Yvette aan Schiedam: po√ęzie onder je kont

• Corona en digitalisering zorgen voor vraag naar cursussen Bekijk details

22 september 2021

De Coronacrisis heeft de vraag naar computercursussen vergroot. Dat is de stellige indruk van de Bibliotheek Schiedam. Momenteel kennen de tien verschillende cursussen die de bieb aanbiedt meer dan honderd deelnemers. Dat was ooit wel eens anders. Nu zijn er wachtlijsten voor wie mee wil doen en geldt er een grote vraag naar vrijwilligers die de cursussen kunnen geven.

Bekijk details van Corona en digitalisering zorgen voor vraag naar cursussen

• Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag Bekijk details

20 september 2021

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‚ÄėDe vele gezichten van dementie'. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken.

Bekijk details van Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag