Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 1 - 10 (van 115)

• Annie M.G. Schmidt-week tot en met 28 mei Bekijk details

20 mei 2022

20 mei was de verjaardag van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. Deze dag is in 1997 uitgeroepen tot jaarlijkse Annie M.G. Schmidt-dag. Annie M.G. Schmidt werd in Nederland vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet en Abeltje, Jip en Janneke en kinderversjes als Dikkertje Dap. Dit jaar staan de avonturen van Floddertje centraal.

Bekijk details van Annie M.G. Schmidt-week tot en met 28 mei

• Doe mee aan de Schiedamse Poetry Slam Bekijk details

12 mei 2022

Vanaf vandaag kunnen woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken zich inschrijven voor de voorrondes van de derde Schiedamse Poetry Slam. Je kunt je aanmelden tot 22 mei! De derde Schiedamse Poetry Slam vindt plaats in de prachtige Bibliotheek Schiedam op woensdag 01 juni en woensdag 08 juni 2022 voor een live publiek. De finale is op woensdag 22 juni 2022. De winnaar van de finale zal Schiedam vertegenwoordigen op het NK Poetry Slam!

Bekijk details van Doe mee aan de Schiedamse Poetry Slam

• Mariken Heitman wint met Wormmaan Libris Literatuurprijs Bekijk details

10 mei 2022

Mariken Heitman heeft de 29ste Libris Literatuur Prijs gewonnen met het boek Wormmaan. De jury onder leiding van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam koos uit zes genomineerden de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Bekijk details van Mariken Heitman wint met Wormmaan Libris Literatuurprijs

• Dit zijn volgens kinderen de zes leukste kinderboeken Bekijk details

9 mei 2022

Tijdens de Kinderjury Stemweken heeft een recordaantal kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021. Precies 52.448 kinderen maakten gebruik van hun stemrecht. Zes boeken - drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar - maken nu kans om de Kinderjury te winnen. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

Bekijk details van Dit zijn volgens kinderen de zes leukste kinderboeken

• De oorlog in Oekraïne beter begrijpen? Lees een boek! Bekijk details

8 mei 2022

Wat is er momenteel aan de hand in de wereld? De oorlog in Oekraïne is niet van de een op de andere dag ontstaan. Het conflict kent een lange geschiedenis.

Bekijk details van De oorlog in Oekraïne beter begrijpen? Lees een boek!

• Boekentips 4/5 mei over vrijheid en herdenken Bekijk details

25 april 2022

De periode van herdenken en het vieren van onze vrijheid staat weer voor de deur. De oorlog in Oekraïne laat zien dat 4 en 5 mei relevanter zijn dan ooit. 'Herdenken' en 'Vrijheid' worden nu tastbaar en krijgen nog meer inhoud. Welke boeken zijn aanraders om in deze periode te lezen? We zetten er 'n paar op een rij.

Bekijk details van Boekentips 4/5 mei over vrijheid en herdenken

• Schiedamse Jaar van Taal & Tools officieel van start! Bekijk details

22 april 2022

Onlangs is in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs het Schiedamse Jaar van Taal & Tools officieel van start gegaan. Er werd een startbijeenkomst gehouden voor professionals uit het sociale werkveld, ambtenaren en de pers.

Bekijk details van Schiedamse Jaar van Taal & Tools officieel van start!

• Geef je op voor de Schiedamse Schrijversmarkt Bekijk details

22 april 2022

Er zijn veel schrijvers actief in Schiedam, dat blijkt keer op keer. Het Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren op zaterdag 4 juni 2022 van 12.00 tot 17.00 uur in de Korenbeurs de eerste Schiedamse Schrijversmarkt. Op deze markt kunnen Schiedamse schrijvers hun werk onder de aandacht brengen en verkopen.

Bekijk details van Geef je op voor de Schiedamse Schrijversmarkt

• Korenbeurs was jarenlang tafeltennisbolwerk Bekijk details

7 april 2022

In de 3e aflevering van het Omroep MAX tv-programma 'Expeditie Nederland' werd op Wereld Tafeltennis Dag stil gestaan bij de historie van deze sport. Er worden tafeltennisverhalen opgediept én er werd gefilmd in de Korenbeurs, jarenlang het sportieve onderkomen van TTV Scyedam.

Bekijk details van Korenbeurs was jarenlang tafeltennisbolwerk

• Koemarktburg dicht? Lees een gedicht! Bekijk details

7 april 2022

In weer en wind is woensdag 6 april op de onderzijde van de Koemarktbrug een gedicht onthuld, gemaakt door voormalig stadsdichter Yvette Neuschwanger-Kars en 150 leerlingen van de Sint Jozefschool. Sta je nu te wachten voor de brug, dan kun je op je gemak (een deel van) het gedicht lezen.

Bekijk details van Koemarktburg dicht? Lees een gedicht!

Paginanavigatie