Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 1 - 10 (van 55)

 • Kansenfabriek weer open op woensdagmiddag Bekijk details

  19 mei 2023

  De nieuwe locatie van de Bibliotheek Schiedam in de Kansenfabriek, aan de Meesterstraat 40 naast de Wereldschool, gaat op woensdag 24 mei weer open. Op de woensdag van 12.00 - 16.00 uur kunnen bewoners uit de wijk Nieuwland er weer terecht om boeken te halen en brengen, een boek te lezen of huiswerk te maken. De boekencollectie in de Kansenfabriek is voornamelijk bedoeld voor de jeugd van 0-12 jaar én hun ouders.

 • Problemen met luisterboeken in de Online Bibliotheek Bekijk details

  16 mei 2023

  Sinds enkele weken hebben gebruikers problemen met het downloaden en afspelen van luisterboeken in de Online Bibliotheek-app. Deze problemen treffen zowel gebruikers van iOS als Android. De problemen komen niet altijd en bij iedereen voor, maar wel vaak. Momenteel wordt hard gewerkt aan het oplossen van de bugs.

 • World Cocktail Weekend in Schiedam Bekijk details

  12 mei 2023

  In het weekend van 12, 13 én 14 mei wordt er voor het eerst een World Cocktail Weekend georganiseerd in de binnenstad van Schiedam. Op 13 mei is het namelijk World Cocktail Day en dat kan de stad natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan.

 • Beklim de Schiedamse Molens Bekijk details

  12 mei 2023

  De hoogste molens ter wereld staan in Schiedam! En wat is er leuker dan deze reuzen eens te beklimmen tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 13 mei. Tijdens Molendag zijn alle molens gratis toegankelijk. Dit geldt ook voor de activiteiten rond de molens en het afgezette gebied tussen molens De Palmboom en De Kameel.

 • Libris Literatuurprijs voor Anjet Daanje Bekijk details

  9 mei 2023

  De roman Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje is de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2023. Uit handen van staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu ontving de Groningse wiskundige de prijs met een cheque van 50.000 euro.

 • Expositie over botanisch topstuk Flora Batava Bekijk details

  8 mei 2023

  De Flora Batava is een immens groot boek dat verscheen tussen 1800 en 1934 in 28 delen. Het bevat maar liefst 2.240 met de hand gekleurde platen en 5.000 pagina’s tekst over ontzettend veel soorten wilde planten, paddenstoelen, mossen en wieren. Een botanisch topstuk van de Koninklijke Bibliotheek, waaraan een tentoonstelling is gewijd in Huis van het boek tot en met 4 september.

 • Bibliotheek in de Kansenfabriek tijdelijk gesloten Bekijk details

  29 maart 2023

  Onze bibliotheeklocatie in de Kansenfabriek is helaas tijdelijk gesloten.

 • Boekenlijst van The Lasses Bekijk details

  20 maart 2023

  Sophie Janna en Margot Merah, beter bekend als The Lasses, verzorgden onlangs een prachtig muzikaal optreden met eeuwenoude Ierse en Schotse folkballades. De dames vonden de inspiratie voor hun songs vooral in boeken. Daarom publiceren we hier een lijst met de favoriete boeken van The Lasses.

 • Resultaten onderzoek onder vrijwilligers positief! Bekijk details

  21 februari 2023

  Ongeveer de helft van onze 147 vrijwilligers heeft vorig jaar meegedaan aan het vrijwilligersonderzoek 2022. Hieruit komt naar voren dat de vrijwilligers zich verbonden voelen met de bibliotheek en veel waardering ervaren voor hun inzet. De bibliotheek is trots als een pauw: de vrijwilligers geven de organisatie een rapportcijfer 7,9. Mooie score!

 • Verkiezingskrant in gewone taal Bekijk details

  20 februari 2023

  Op woensdag 15 maart 2023 zijn er Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen. Speciaal voor mensen waarvoor lezen en schrijven moeilijk is, heeft Stichting Lezen en Schrijven een Verkiezingskrant in gewone taal gemaakt. In deze krant staat in begrijpelijke taal uitgelegd waar de verkiezingen over gaan, hoe stemmen werkt en wat de provincie en waterschappen doen

Paginanavigatie