Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 41 - 50 (van 63)

• Terras Korenbeurs Bekijk details

4 mei 2021

De terrassen-lol was helaas van korte duur. Césant meldt vandaag het volgende op haar Facebook-pagina: Helaas moeten wij besluiten om vandaag ons terras gesloten te houden!!! Deze wind en regen kan ons terras helaas niet aan. 5 mei vieren wij de vrijheid, donderdag 6 mei staan wij weer voor jullie klaar.

Bekijk details van Terras Korenbeurs

• Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd Bekijk details

30 april 2021

Bibliotheekleden kunnen voorlopig alleen gereserveerde boeken ophalen en inleveren op onze afhaallocaties. De Bibliotheek Schiedam is gesloten voor bijeenkomsten, cursussen en het gebruik van studieplekken, computers en printfaciliteiten. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende deze periode uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

Bekijk details van Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd

• Informatieboeken van de bieb allemaal ge-PIMd! Bekijk details

23 april 2021

De afgelopen weken zijn we bij de bibliotheek druk bezig geweest met Pimmen. Huhhh, Pimmen? Wat is dat dan?, horen we je denken. Nou, dat leggen we graag eens aan je uit. De collectie van de Bibliotheek Schiedam kun je onderverdelen in categorieën. Dat maakt het zoeken en vinden van de juiste titel makkelijker. Nu kun je voor die onderverdeling diverse systemen hanteren. De Bibliotheek Schiedam is voor de collectie informatieve boeken onlangs overgestapt op het systeem PIM, oftewel Presentatiesysteem...

Bekijk details van Informatieboeken van de bieb allemaal ge-PIMd!

• Poëziefestival Schiedam Bekijk details

23 april 2021

Maar liefst 20 klassen van 6 Schiedamse basisscholen hebben de afgelopen weken meegedaan aan het Poëziefestival Dichter bij elkaar. Dit festival werd georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam en Stichting Mooi Werk.

Bekijk details van Poëziefestival Schiedam

• Wereldboekendag Bekijk details

23 april 2021

Vandaag is het WERELDBOEKENDAG! In meer dan 100 landen wordt er aandacht besteed aan het belang van lezen: het stimuleert je brein, het ontspant en het is gewoon leuk!!

Bekijk details van Wereldboekendag

• Koningsdag gesloten Bekijk details

22 april 2021

Oranje boven, Oranje boven... Dinsdag 27 april is het Koningsdag. Wij wensen Koning Willem-Alexander en zijn gezin een fijne verjaardag toe. De afhaalservice in de Korenbeurs is gesloten, want wij vieren het feestje graag mee! Woensdag 28 april kun je op maar liefst 5 locaties weer terecht. Tot dan!

Bekijk details van Koningsdag gesloten

• Woutertje Pieterse Prijs voor Hele verhalen voor een halve soldaat Bekijk details

11 april 2021

In het radioprogramma De Taalstaat is bekend gemaakt dat het boek Hele verhalen voor een halve soldaat van schrijver Benny Lindelauf en illustrator Ludwig Volbeda de Woutertje Pieterse Prijs 2021 heeft gewonnen. Zes genomineeerde kinderboeken probeerden deze felbegeerde prijs voor het beste kinderboek binnen te slepen.

Bekijk details van Woutertje Pieterse Prijs voor Hele verhalen voor een halve soldaat

• Puzzels komen tot leven in de Singel24 Bekijk details

9 april 2021

De puzzels Motorcross en Air Show zijn vanaf woensdag 14 april te leen bij Singel 24. Dit zijn geen gewone puzzels, maar hele bijzondere! Met een gratis app kun je met deze puzzels woordjes oefenen, spelletjes spelen en filmpjes bekijken. Het lijkt wel of de puzzel tot leven komt!

Bekijk details van Puzzels komen tot leven in de Singel24

• Tweede Paasdag gesloten Bekijk details

2 april 2021

Maandag 5 april 2021 is de afhaalservice in de Korenbeurs gesloten. Op deze Tweede Paasdag zijn wij paaseieren zoeken. Dinsdag 6 april zien we iedereen weer graag tussen 10.00 uur en 14.00 uur om zijn/haar gereserveerde boeken op te halen of in te leveren. Fijne Pasen!

Bekijk details van Tweede Paasdag gesloten

• Media Ukkie Dagen Bekijk details

26 maart 2021

Wat past in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart tot en met 2 april besteedt de bibliotheek extra aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Bekijk details van Media Ukkie Dagen