Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 41 - 50 (van 113)

• Delpher presenteert: Liefde van Toen Bekijk details

13 december 2021

Het vinden van een partner en het contact houden met je geliefde ging vroeger heel anders dan nu. Er was geen smartphone, geen e-mail en zeker geen Tinder. Hoe zochten mensen vroeger een partner? Waar selecteerden ze op? En als je iemand gevonden had, hoe maakte je dan een (geheim) afspraakje met je liefje?

Bekijk details van Delpher presenteert: Liefde van Toen

• Tochtsluis in Korenbeurs geplaatst Bekijk details

6 december 2021

Afgelopen weekend is in de bibliotheek in de Korenbeurs een nieuwe tochtsluis geïnstalleerd, waardoor we het binnenklimaat in de winter beter kunnen reguleren.

Bekijk details van Tochtsluis in Korenbeurs geplaatst

• Sint vertrokken, maar laat zijn kortingsaanbieding achter Bekijk details

6 december 2021

En? ben je ook zo verwend door Sinterklaas? Heb je een mooie surprise of gedicht gekregen? Helaas zit het heerlijk avondje er weer op en is Sinterklaas onderweg naar Spanje. Maar Sint blijft een enorme boekenwurm en vindt lezen ontzettend belangrijk. Daarom gaf Sint maar liefst 35% korting op een bibliotheekabonnement. En hij heeft ons ingefluisterd dat we deze mooie aanbieding nog tot het eind van het jaar morgen aanbieden aan mensen die graag lid willen worden van de bibliotheek!

Bekijk details van Sint vertrokken, maar laat zijn kortingsaanbieding achter

• Bibliotheekboek van 110 jaar geleden teruggebracht Bekijk details

29 november 2021

In de Amerikaanse stad Boise is onlangs een bibliotheekboek teruggebracht bij de Public Library, dat 110 jaar geleden werd uitgeleend. Het boek, getiteld ’New Chronicles of Rebecca’, werd in 1910 uitgeleend en was sindsdien spoorloos. Wat voor geschiedenis dit boek heeft gehad, is een raadsel.

Bekijk details van Bibliotheekboek van 110 jaar geleden teruggebracht

• Sinterklaaspaleis gesloten Bekijk details

26 november 2021

De huidige corona-situatie in combinatie met de persconferentie is voor Sinterklaas en zijn Pieten, SEPS en de Bibliotheek Schiedam reden om de deuren van het Sinterklaaspaleis direct te sluiten. Wij achten openstelling niet langer verantwoord. Wij stellen de veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers, medewerkers en alle bezoekers van de Korenbeurs nu op de eerste plaats. Dit geldt voor zowel de schoolbezoeken als de gereserveerde bezoeken van het overige publiek.

Bekijk details van Sinterklaaspaleis gesloten

• Sinterklaaspaleis volgeboekt Bekijk details

23 november 2021

Voor een ieder die geen tijdslot heeft gereserveerd is het ongelofelijk jammer, maar het Sinterklaaspaleis is volgeboekt. De belangstelling om het Sinterklaaspaleis te bezoeken en Sinterklaas te ontmoeten is enorm.

Bekijk details van Sinterklaaspaleis volgeboekt

• Lale Gül jongste winnaar van de NS Publieksprijs ooit Bekijk details

22 november 2021

Met haar debuutroman Ik ga leven, won Lale Gül onlangs de NS Publieksprijs. Daarmee is ze de jongste prijswinnaar ooit. In haar roman beschrijft ze hoe het is om op te groeien in een conservatief islamitisch gezin in Amsterdam. Haar boek heeft veel losgemaakt en daar betaalt de 24-jarige schrijfster een prijs voor; ze wordt regelmatig bedreigd en heeft altijd beveiliging bij zich.

Bekijk details van Lale Gül jongste winnaar van de NS Publieksprijs ooit

• Openingstijden Nieuwe Harg vanaf 15 november Bekijk details

14 november 2021

In verband met overkoepelende coronamaatregelen is bibliotheeklocatie De Nieuwe Harg vanaf nu open op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 12.30 uur. Voor alle leden van deze locatie wordt het te-laat-inleveren-systeem uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes.

Bekijk details van Openingstijden Nieuwe Harg vanaf 15 november

• Sinterklaaspaleis voorlopig alleen open voor basisscholen Bekijk details

12 november 2021

Gezien de persconferentie en de urgentie die uitgaat van de boodschap die vrijdagavond 12 november is uitgesproken (neem je eigen verantwoordelijkheid en beperk contactmomenten), besluit de Bibliotheek Schiedam dat het Sinterklaaspaleis voorlopig niet voor het grote publiek wordt opengesteld. Wel wil de bibliotheek verbinden en haar maatschappelijke rol in deze tijden blijven vervullen; daarom laten we de schoolbezoeken door groepen 1 tot en met 4 van de Schiedamse basisscholen wel doorgaan. Deze...

Bekijk details van Sinterklaaspaleis voorlopig alleen open voor basisscholen

• Week van de Mediawijsheid Bekijk details

4 november 2021

De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat in het teken van: Samen Sociaal Online. Tijdens deze week worden er webinars georganiseerd en kun je podcasts luisteren van Media Ouders en is er voor de jeugd (9-12 jaar) een Minecraft challenge.

Bekijk details van Week van de Mediawijsheid

Paginanavigatie