Resultaat 41 - 50 (van 52)

• Eerst afhalen, straks weer open

1 april 2020

De Bibliotheek Schiedam is gestart met een Afhaalservice voor leden van gereserveerde boeken uit de Schiedamse collectie. Iedere dag, dus ook in het weekend, kun je de gereserveerde boeken tussen 10.00 en 14.00 uur afhalen in de Korenbeurs! Inleveren kan ook, verpak alles dan in een plastic tas. Voorlopig betaal je niets voor boeken die te laat zijn. De Bibliotheek Schiedam vraagt bezoekers zich aan de bekende afspraken te houden: houd 1,5 meter afstand, heb je klachten, blijf dan thuis en kom indien...

Bekijk details van Eerst afhalen, straks weer open

• Online voorleesserie Huisarrest

31 maart 2020

Alle afleveringen van de online voorleesserie Huisarrest zijn verschenen. Deze tiendelige serie voorleesverhalen gaat over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie is geschreven en online voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers.

Bekijk details van Online voorleesserie Huisarrest

• PCHulp van SeniorWeb

27 maart 2020

Nu de activiteiten van de Leslocatie Bibliotheek Schiedam zijn afgelast, kunt u als lid van SeniorWeb gebruik maken van PCHulp. Bij PCHulp helpen vrijwilligers u als SeniorWeb-lid op weg bij uw digitale problemen. Of het nu om uw Windows-pc, tablet, Mac of smartphone gaat. De computerhulp wordt gegeven door leeftijdgenoten in begrijpelijke taal.

Bekijk details van PCHulp van SeniorWeb

• Online oefenen

23 maart 2020

Nu al onze cursussen en trainingen zijn gestaakt, vraag je je misschien af: Wat nu? Ik was net bezig met de cursus Klik & Tik, wie gaat mij nu uitleggen hoe ik mijn telefoon moet gebruiken? Gelukkig kun je op de website Oefenen.nl terecht en zo online thuis aan de slag.

Bekijk details van Online oefenen

• App Luisterbieb

20 maart 2020

Met de App Luisterbieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken op je tablet of smartphone. Momenteel is er een collectie van zo’n 3.700 luisterboeken, en daar zitten ook boeken voor de allerkleinsten bij.

Bekijk details van App Luisterbieb

• Online Helpdesk voor ouderen

20 maart 2020

Juist in deze tijd waarin wij allen opgeroepen worden het fysieke contact met anderen zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk om andere middelen te gebruiken om toch contact met elkaar te kunnen onderhouden.

Bekijk details van Online Helpdesk voor ouderen

• Nederlands leren

19 maart 2020

Boom NT2 stelt de komende weken de methode DigLin+ Nederlands open voor thuisgebruik. Zo kunnen taalleerders ook tijdens de coronacrisis blijven leren en oefenen met de Nederlandse taal. Deze online NT2-methode is heel geschikt voor analfabeten en taalleerders tot taalniveau B1.

Bekijk details van Nederlands leren

• Leden ontvangen korting Ronald Giphart en Jaap Robben 13 maart

6 maart 2020

Leden van de Bibliotheek Schiedam ontvangen € 5,00 korting op de reguliere toegangsprijs voor de voorstelling van Ronald Giphart en Jaap Robben op 13 maart in het Wennekerpand. U betaalt geen € 21,50, maar slechts € 16,50! Bestel kaarten op https://theateraandeschie.nl. Gebruik de kortingscode: BIEB100JAAROPEN (let op de hoofdletters). Telefonisch (010 2467 467) of aan de kassa kunt u er ook gebruik van maken.

Bekijk details van Leden ontvangen korting Ronald Giphart en Jaap Robben 13 maart

• De Korenbeurs in LEGO

17 februari 2020

De Bibliotheek Schiedam staat aan de vooravond van een jubileum: in 2020 is de Bibliotheek 100 jaar open en dat wordt in de maand maart feestelijk gevierd met alle Schiedammers. En omdat Schiedam een stad van sterke verhalen is, voegt de Bibliotheek Schiedam daar een nieuw verhaal aan toe. De Bibliotheek gaat een heuse bouwplaats inrichten in de Korenbeurs, waar dit prachtige gebouw in LEGO-stenen wordt nagebouwd.

Bekijk details van De Korenbeurs in LEGO

• Maak Ria Schaper de nieuwe Taalheld!

27 januari 2020

Elk jaar organiseert de Stichting Lezen en Schrijven de Taalheldenprijs. Deze prijs wordt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden uitgereikt aan mensen die zich op een speciale manier inzetten voor een geletterd Nederland. Er zijn 3 categorieën taalhelden: Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer. De genomineerde taalhelden kun je op de website TaalHeld.nl bekijken. Genomineerd voor de landelijke prijs is één van onze Schiedamse taalambassadeurs: Ria Schaper.

Bekijk details van Maak Ria Schaper de nieuwe Taalheld!