Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 41 - 50 (van 72)

 • Loop de Bomenroute door Schiedam Bekijk details

  7 oktober 2022

  Naar aanleiding van de GI-GA-GROENE Kinderboekenweek heeft de Bibliotheek Schiedam samen met de Bomenridders en S'DAM een Bomenroute door Schiedam uitgezet. De route door de oude binnenstad voert langs 6 gedenkwaardige bomen, waarover mooie verhalen te vertellen zijn. Terwijl je de route loopt, kun je ook meedoen aan de quiz en vragen beantwoorden als ''Hoe lang denk je dat een dakmoerbei kan worden?".

 • Herma Kramer over het DigiTaalhuis Bekijk details

  7 oktober 2022

  Collega Herma Kramer is de coördinator van het DigiTaalhuis van de Bibliotheek Schiedam. Op het online platform 'In de Buurt Schiedam' vertelt ze hoe mensen zelfredzamer worden in hun taal en andere basisvaardigheden, wanneer ze bij het DigiTaalhuis aankloppen.

 • Nieuwe locatie Kansenfabriek feestelijk geopend Bekijk details

  22 september 2022

  Wethouder Petra Zwang heeft woensdag 21 september de nieuwe bibliotheek-locatie in de Kansenfabriek officieel geopend! Het was een feestelijke happening, waarbij veel kinderen en ouders uit de buurt aanwezig waren.

 • Nieuwe reeks 'Samen Gezond' van start Bekijk details

  20 september 2022

  Samen sterk opgroeien, werken, leren en leven in Schiedam; dat wensen we alle inwoners van Schiedam toe. Dat is niet altijd makkelijk... Daarom organiseert de Bibliotheek Schiedam onder de noemer SAMEN GEZOND vanaf dinsdag 11 oktober een reeks gratis workshops in de Korenbeurs. Gezondheidscoach Monique van Holland vertelt waar bepaalde klachten vandaan kunnen komen en wat je zelf kunt doen om klachten te verlichten.

 • Voorleesmarathon 'Schiedam Leest' een groot succes! Bekijk details

  19 september 2022

  'Schiedam Leest'!! En hoe! Het was een prachtig voorleesfeest tijdens de Week van Lezen en Schrijven. Gedurende de voorleesmarathon in de Korenbeurs kwamen zo'n 24 lezers in actie! De non-stop voorleessessie was bedoeld om meer aandacht te vragen voor laaggeletterdheid en het gebrek aan digitale vaardigheden in het JAAR van TAAL & TOOLS!

 • Reve en Biesheuvel op Schiedamse gevels Bekijk details

  19 augustus 2022

  Schiedam is een literaire stad. In het hedendaagse straatbeeld is veel ruimte voor straatpoëzie en muurgedichten. Onlangs zijn er weer 2 nieuwe kunstwerken bijgekomen. Een citaat van Gerard Reve (*1923 - †2006) vinden we terug op de zijgevel van het pand op de hoek van de Hoogstraat en de Overmaassesteeg. Het tweede gedicht is van de geboren Schiedammer J.M.A. Biesheuvel (*1939 - †2020). Als hommage is op de zijgevel van zijn voormalige school (het Stedelijk Gymnasium Schiedam, toentertijd gevestigd...

 • Digihulplijn Bekijk details

  5 augustus 2022

  Online bankzaken regelen, beeldbellen met familie en ‘s avonds nog éven je werkmail checken… De digitale wereld is voor velen verweven met ons dagelijks leven. Helaas is dit niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend. Voor veel mensen gaan de digitale ontwikkelingen erg snel.

 • Zomerwijkfeest in Schiedam, kom ook! Bekijk details

  1 augustus 2022

  Deze zomer organiseert de Bibliotheek Schiedam samen met KomKids 3 keer een zomerwijkfeest voor de inwoners van Schiedam. Ben jij er ook bij?

 • Voorleesfilmpjes in verschillende talen Bekijk details

  14 juli 2022

  Bekijk samen met je kind voorleesfilmpjes in het Nederlands, Pools, Turks of Arabisch. Met meer dan 500 prentenboeken is er voor ieder kind wel iets leuks bij!

 • KMR publiekswinnaar Schiedamse Poetry Slam Bekijk details

  8 juli 2022

  Na een waanzinnig spannende finale is KMR(@kmrspoken) de winnaar van de derde Schiedamse Poetry Slam in de Bibliotheek Schiedam. Hij zal Schiedam vertegenwoordigen bij het NK Poetry Slam op 24 september 2022 in Tivoli Vredenburg!

Paginanavigatie