Resultaat 31 - 34 (van 34)

• De Korenbeurs in LEGO

17 februari 2020

De Bibliotheek Schiedam staat aan de vooravond van een jubileum: in 2020 is de Bibliotheek 100 jaar open en dat wordt in de maand maart feestelijk gevierd met alle Schiedammers. En omdat Schiedam een stad van sterke verhalen is, voegt de Bibliotheek Schiedam daar een nieuw verhaal aan toe. De Bibliotheek gaat een heuse bouwplaats inrichten in de Korenbeurs, waar dit prachtige gebouw in LEGO-stenen wordt nagebouwd.

Bekijk details van De Korenbeurs in LEGO

• Maak Ria Schaper de nieuwe Taalheld!

27 januari 2020

Elk jaar organiseert de Stichting Lezen en Schrijven de Taalheldenprijs. Deze prijs wordt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden uitgereikt aan mensen die zich op een speciale manier inzetten voor een geletterd Nederland. Er zijn 3 categorieën taalhelden: Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer. De genomineerde taalhelden kun je op de website TaalHeld.nl bekijken. Genomineerd voor de landelijke prijs is één van onze Schiedamse taalambassadeurs: Ria Schaper.

Bekijk details van Maak Ria Schaper de nieuwe Taalheld!

• Sanne Rooseboom door wethouder Van Aaken geïnstalleerd als schoolschrijver op OBS Het Kleurrijk

20 januari 2020

Vanaf maandag 20 januari gaan 40 bekende kinderboekenschrijvers als Schoolschrijver aan de slag op 45 basisscholen door heel Nederland. Een Schoolschrijver verbindt zich een half schooljaar aan een school om het leesplezier en de schrijfvaardigheid van leerlingen te vergroten. Wethouder Patricia van Aaken heeft schrijver Sanne Rooseboom vanochtend op feestelijke wijze gekoppeld aan de Schiedamse basisschool OBS Het Kleurrijk.

Bekijk details van Sanne Rooseboom door wethouder Van Aaken geïnstalleerd als schoolschrijver op OBS Het Kleurrijk

• Nieuwe website

21 november 2019

Vol trots presenteren wij onze nieuwe website! Een website met een nieuwe indeling, zodat bezoekers makkelijker en sneller kunnen vinden wat ze nodig hebben. Met kortere teksten en meer afbeeldingen, zodat de website beter leesbaar is en er mooi uitziet, ook op mobiele apparaten. We wensen je veel gebruiksplezier!

Bekijk details van Nieuwe website