Resultaat 31 - 40 (van 75)

• Een hoop kunstwerken!

31 augustus 2020

In de zomervakantie heeft de Bibliotheek Schiedam voor de thuisblijvers een paar leuke workshops georganiseerd. Het stimuleren van de fantasie en de creativiteit waren de belangrijkste uitgangspunten. En dat heeft een hoop leuke kunstwerken opgeleverd!

Bekijk details van Een hoop kunstwerken!

• Telaatgeld per 1 oktober weer geactiveerd

31 augustus 2020

De periode die achter ons ligt was er een van hectiek en spanning. De Bibliotheek Schiedam besloot het telaatgeld-systeem in de administratie uit te schakelen, vanwege de onzekere situatie. Het te laat terugbrengen van geleende boeken heeft al die tijd geen consequenties gehad.

Bekijk details van Telaatgeld per 1 oktober weer geactiveerd

• Open Monumentendagen

26 augustus 2020

Open Monumentendagen 2020 gaat door! Het Comité Open Monumentendagen Schiedam heeft onlangs besloten dat het evenement dit jaar toch wordt gehouden. Wel is het dit jaar ‘anders dan anders’. Er zijn minder panden open, de focus ligt op grotere panden en afstand houden van elkaar is het devies.

Bekijk details van Open Monumentendagen

• 3 miljoen extra pagina's op Delpher

20 augustus 2020

Wel eens van Delpher gehoord? Dat is een website waarop historische Nederlandse publicaties bij elkaar zijn gebracht. Deze week zijn er maar liefst 18.702 boeken aan toegevoegd; dat zijn 3 miljoen extra pagina’s.

Bekijk details van 3 miljoen extra pagina's op Delpher

• Radio Rijnmond wandelt mee met Annie M.G. Schmidt

17 augustus 2020

Vandaag was programmamaker Erik Lemmers van Radio Rijnmond te gast bij de Bibliotheek Schiedam. Exclusief voor de luisteraars liepen we de stadswandeling over Annie M.G. Schmidt en kwam het 100-jarig bestaan aan de orde. Medewerker Jan van Bergen en Henegouwen deed de rondleiding en Laura las in haar hoedanigheid als vrijwilliger bij de Voorleesbrigade een spannend stuk voor onder de boom waar poes Minoes zich voor het eerst laat zien.

Bekijk details van Radio Rijnmond wandelt mee met Annie M.G. Schmidt

• Taalbaas

10 augustus 2020

Deze zomer kunnen alle jongeren in Nederland tussen de 12 en 18 jaar via Taalbaas.nu gratis een workshop volgen om de beste trucjes met taal te leren. Dit kan met auteurs, acteurs, journalisten, cabaretiers en spoken word-artiesten zoals Alex Boogers, Khalid Boudou, Maartje Wortel, Manon Uphoff, Maren Stoffels, Melody Klaver, Micha Wertheim, Naomi Veldwijk, Tim Haars en Stefano Keizers. De workshops lopen tot 28 augustus.

Bekijk details van Taalbaas

• Openingstijden Klinker en Singel 24

17 juli 2020

Tijdens de zomervakantie zijn jeugdbibliotheek de Klinker en Singel 24 op woensdagmiddag op de gebruikelijke tijden open.

Bekijk details van Openingstijden Klinker en Singel 24

• Meer dan boeken

14 juli 2020

Bibliotheek Schiedam is er niet alleen voor boeken. Je kunt er andere mensen ontmoeten, inspiratie opdoen, een krantje lezen, lunchen, studeren of een cursus volgen.

Bekijk details van Meer dan boeken

• Red jij de planeet met een mandela?

14 juli 2020

Zin in iets leuks? Als je mee doet met deze vrolijke kleurrijke workshop (6+) op 5 augustus help je ook nog eens de planeet met het opruimen van plastic afval in je omgeving.

Bekijk details van Red jij de planeet met een mandela?

• Kinderworkshop Zeefdruk

14 juli 2020

Kinderen van 7 jaar en ouder kunnen op woensdag 29 juli een workshop Zeefdruk maken volgen in de Singel24. De workshop is gratis.

Bekijk details van Kinderworkshop Zeefdruk