Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 31 - 40 (van 113)

• Boekenweek 2022 maand later wegens corona Bekijk details

17 januari 2022

De Boekenweek 2022 wordt met een maand uitgesteld vanwege de huidige coronaregels. "De Boekenweek is pas echt een feest voor de lezer als de boekhandel en de bibliotheek weer volledig open zijn en op volle sterkte", meldt Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB)

Bekijk details van Boekenweek 2022 maand later wegens corona

• Blue Monday Bekijk details

17 januari 2022

Het is #bluemonday ... de perfecte dag om binnen te blijven met een goed #boek šŸ˜‰ Speciaal voor deze dag hebben we een selectie gemaakt van boeken die iets met #blauw te maken hebben šŸ’™ Veel leesplezier!

Bekijk details van Blue Monday

• 'PoĆ«zie moet vooral toegankelijk zijn en raken' Bekijk details

14 januari 2022

SCHIEDAM - Ruim 3 jaar lang gaf Yvette Neuschwanger woorden aan Schiedam als eerste stadsdichter van de stad. Afgelopen december sprak zij haar laatste woorden voor de stad in het videogedicht met de titel 'Schiedam, bedankt!' Vanaf 16 maart zal spoken word-artiest Jarle Lourens invulling geven aan het stadsdichterschap, die is aangesteld door het Literair Gezelschap Schiedam (LGS). Naar aanleiding van haar afscheid, spreekt de Bibliotheek Schiedam nog Ć©Ć©n keer met Yvette.

Bekijk details van 'Poƫzie moet vooral toegankelijk zijn en raken'

• Diverse werkzaamheden in de Korenbeurs Bekijk details

10 januari 2022

Vanaf deze week zullen er diverse onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden in de Korenbeurs. Dit kan enige hinder opleveren, maar we hopen op jouw begrip.

Bekijk details van Diverse werkzaamheden in de Korenbeurs

• Huhh, waar zijn de spelletjes gebleven? Bekijk details

10 januari 2022

De bibliotheek in de Singel 24 moet het vanaf vandaag doen zonder spelletjes. De spelletjes-uitleen gaat namelijk verhuizen naar een nieuwe locatie: het Huis van de Wijk Oost aan de Boerhaavelaan 79.

Bekijk details van Huhh, waar zijn de spelletjes gebleven?

• Metropolis: dagenlang wachten op het 'biebpaard' Bekijk details

10 januari 2022

Lekker op de bank met een boek van de bieb. Dat is voor de een wat ingewikkelder dan voor de ander, zo liet TV-programma Metropolis de kijker zien. Soms moet je dagenlang wachten op het 'biebpaard'.

Bekijk details van Metropolis: dagenlang wachten op het 'biebpaard'

• Huh, is de bibliotheek open? Ja, we zijn open! Bekijk details

19 december 2021

Misschien voor sommigen onverwacht, maar de bibliotheek is in de lockdown open. Open om te lezen, om te leren, om te ontmoeten en te ontdekken. Open, omdat de bibliotheek belangrijk is en essentiƫle dienstverlening aanbiedt.

Bekijk details van Huh, is de bibliotheek open? Ja, we zijn open!

• PC Hooftprijs voor oeuvre van Grunberg Bekijk details

16 december 2021

Voor zijn romans en verhalen krijgt Arnon Grunberg de P.C. Hooft-prijs 2022. De vijfkoppige jury van de prijs noemt de auteur "een schrijver die ongeƫvenaard is in ambitie, productiviteit en intellectuele kracht".

Bekijk details van PC Hooftprijs voor oeuvre van Grunberg

• Programmaleider Monique Verweijmeren over het Leesoffensief Bekijk details

13 december 2021

Eerder dit jaar ontvingen bibliotheken subsidie in het kader van het Leesoffensief, in te zetten om kinderen en jongeren aan het lezen te krijgen. In Schiedam wordt de subsidie ingezet voor het opzetten van een structurele samenwerking met het praktijkonderwijs in de stad. Voor de website van de VOB interviewde Anne van den Dool collega Monique Verweijmeren - programmaleider Leesbevordering en Informatievaardigheden - over de Schiedamse aanpak.

Bekijk details van Programmaleider Monique Verweijmeren over het Leesoffensief

• Jarle Lourens nieuwe stadsdichter Schiedam Bekijk details

13 december 2021

Het Literair Gezelschap Schiedam is zeer blij te kunnen melden dat Jarle Lourens de nieuwe stadsdichter van Schiedam is voor de periode 2022-2023.

Bekijk details van Jarle Lourens nieuwe stadsdichter Schiedam

Paginanavigatie