Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 31 - 40 (van 40)

 • Virtuele tour door 400 jaar oude Schiedam Bekijk details

  13 oktober 2020

  Het gemeentearchief van Schiedam lanceerde deze week de app 'Schiedam 1598' waarin het lijkt het alsof je door het 400 jaar oude Schiedam wandelt. De tekeningen zijn gebaseerd op de beroemde stadsplattegrond die Jacobus de Gheyn eind zestiende eeuw maakte. Ook is tijdens de virtuele tour geluid te horen dat kenmerkend voor die tijd zou zijn.

  Bekijk details van Virtuele tour door 400 jaar oude Schiedam

 • Werk- en studieplekken Bekijk details

  12 oktober 2020

  Nog een weekje en dan is het herfstvakantie. Voor veel scholieren betekent dat even uitblazen van alle hectiek, voor anderen betekent het juist dat ze aan de bak moeten. Er staan SE-weken te wachten, PWS-werkstukken moeten geschreven worden en de tentamens komen eraan. Niet iedereen heeft thuis de luxe zich rustig te kunnen terugtrekken in zijn eigen studie-bubbel. Daarom blijven de werk- en studieplekken in de Bibliotheek Schiedam gewoon beschikbaar. Wel vragen we je je gegevens bij de deur van...

  Bekijk details van Werk- en studieplekken

 • Maand van de Geschiedenis Bekijk details

  2 oktober 2020

  De Maand van de Geschiedenis 2020 is begonnen! Dompel je onder in het thema Oost/West en duik in het verleden. Van webinars tot wandelingen: bezoek een activiteit bij jou in de buurt en begrijp vandaag, door gisteren te ontdekken.

  Bekijk details van Maand van de Geschiedenis

 • Eigen Boekfiets voor Schiedam Bekijk details

  21 september 2020

  Met een gezamenlijke inspanning van de Bibliotheek Schiedam, KomKids en Stichting Aanzet is het gelukt: bij de start van de Kinderboekenweek heeft Schiedam een éigen Boekfiets gekregen! De Boekfiets is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. De Boekfiets rijdt naar scholen, peuteropvang, wijkcentra, bibliotheken, parken en speeltuinen om daar voor te lezen aan jonge kinderen (2-8 jaar) en hun ouders.

  Bekijk details van Eigen Boekfiets voor Schiedam

 • Online Bibliotheek App Bekijk details

  11 september 2020

  Vanaf deze week kun je gebruik maken van een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb, is een stuk gebruiksvriendelijker én heeft meer mogelijkheden.

  Bekijk details van Online Bibliotheek App

 • Lzeen en shicrejvn Bekijk details

  10 september 2020

  ‘Make Holland Great Again’ van BNN/VARA gezien? Sahil laat zien waar mensen die slecht kunnen lezen en schrijven tegenaan lopen. Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Onze maatschappij functioneert beter als iedereen kan meedoen. Laaggeletterdheid is dus niet alleen een persoonlijk...

  Bekijk details van Lzeen en shicrejvn

 • Gouden Ticket nog steeds niet gevonden Bekijk details

  7 september 2020

  Toen de Bibliotheek Schiedam op 3 maart haar 100ste verjaardag vierde, kregen we een waanzinnig leuk cadeau. Corine en Wouter Robers hadden een ludiek idee. In een Bieb-boek in de collectie van De Korenbeurs hebben ze een Gouden Ticket verstopt. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld die dit gouden ticket in een van onze boeken heeft gevonden.

  Bekijk details van Gouden Ticket nog steeds niet gevonden

 • Vakantielezen! tas Bekijk details

  29 juni 2020

  Alle kinderen in groep 3 krijgen op school een leuke Vakantielezen!-tas van de Bibliotheek Schiedam, met leuke boeken en een Zomer Top-boek voor in de vakantie. Om het AVI-niveau vast te houden is lezen en voorlezen in de zomer erg belangrijk en met de boeken in de tas kunnen de kinderen lekker lezen en puzzelen.

  Bekijk details van Vakantielezen! tas

 • Tips voor de jeugd Bekijk details

  23 april 2020

  We hebben als Team Educatie wat leuke tips en challenges voor je op een rijtje gezet. Maak een eigen game met Scratch, leer coderen met Codekinderen.nl en we hebben natuurlijk leuke boekentips. Veel plezier en succes!

  Bekijk details van Tips voor de jeugd

 • Online voorleesserie Huisarrest Bekijk details

  31 maart 2020

  De online voorleesserie Huisarrest is een tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie is geschreven en online voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers.

  Bekijk details van Online voorleesserie Huisarrest