Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 31 - 40 (van 41)

• Yara vertegenwoordigt Schiedam bij Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

5 maart 2021

Nog nooit verliep de Nationale Voorleeswedstrijd zo anders dan deze 28e editie. Tijdens de Schiedamse finale op woensdagochtend 3 maart waren acht schoolwinnaars uit de groepen 7 en 8 digitaal met elkaar, hun ouders en drie juryleden verbonden. Yara gaat er met de winst vandoor en vertegenwoordigt Schiedam bij de Zuid-Hollandse voorronde voor de Nationale Voorleeswedstrijd.

Bekijk details van Yara vertegenwoordigt Schiedam bij Nationale Voorleeswedstrijd

• Reserveer je Voorleestas Bekijk details

22 februari 2021

Wil je thuis lekker lezen in een mooi prentenboek? Reserveer dan nu je Voorleestas en haal 'm op bij de bibliotheek bij jou in de buurt! Voor alle kinderen van 0-6 jaar.

Bekijk details van Reserveer je Voorleestas

• Biesheuvelprijs voor Mensje van Keulen Bekijk details

19 februari 2021

Deze week is het De Week van het Korte Verhaal, een genre die het verdient om extra aandacht te krijgen. Boekhandels, uitgeverijen en bibliotheken brengen met veel liefde het korte verhaal onder de aandacht van het publiek. Aan het begin van de week mocht Mensje van Keulen de J.M.A. Biesheuvelprijs in ontvangst nemen voor de bundel ‘Ik moet u echt iets zeggen’. Unaniem gekozen door de vakjury.

Bekijk details van Biesheuvelprijs voor Mensje van Keulen

• Vrijwilliger Olga in eerste Live vanuit I-PUNT de WAAG Bekijk details

3 februari 2021

Woensdag 3 februari start Schiedam Partners met een nieuw initiatief: Live vanuit I-PUNT de WAAG. Tijdens Live vanuit I-PUNT de WAAG wordt er ingehaakt op de actualiteit, maar worden ook de Schiedamse locals in het zonnetje gezet. Iedere twee weken wordt er o.a. ingespeeld op de diverse thema’s als Kunst & Cultuur en Innovatief Ondernemen.

Bekijk details van Vrijwilliger Olga in eerste Live vanuit I-PUNT de WAAG

• Krantenbank Schiedam nu aangesloten bij Delpher Bekijk details

29 januari 2021

Krantenbank Schiedam is nu aangesloten op de externe kranten van Delpher. De 215.489 kranten tot 1945 zijn nu via Delpher doorzoekbaar! Struinen door de geschiedenis van Schiedam is een leuke bezigheid op een regenachtige zondagmiddag!

Bekijk details van Krantenbank Schiedam nu aangesloten bij Delpher

• Gratis trainingen via Online Bibliotheek Bekijk details

25 januari 2021

Nu we zoveel tijd om handen hebben om nieuwe dingen te ontdekken en op te pakken is het wellicht leuk om te weten dat je bij de Online Bibliotheek maar liefst 28 gratis trainingen kunt volgen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek! De keuze is erg groot: van timemanagement tot digitale fotografie, van yoga tot gezond eten en van de korte cursus Geluk tot digitale vaardigheden.

Bekijk details van Gratis trainingen via Online Bibliotheek

• Schiestorie: podcast over Schiedamse geschiedenis Bekijk details

22 januari 2021

Voor het Gemeentearchief Schiedam heeft historicus Cees Kremer een serie podcasts gemaakt over de geschiedenis van Schiedam, onder de noemer ‘Schiestorie’. Een podcast is een digitale radio-uitzending, die is af te spelen via de mobiele telefoon of computer op het moment dat de luisteraar dat wil. Die kan losse afleveringen afspelen, of zich abonneren om geen nieuwe uitzending te missen.

Bekijk details van Schiestorie: podcast over Schiedamse geschiedenis

• Tankstation voor de geest Bekijk details

15 januari 2021

Schrijvers Roxane van Iperen en Adriaan van Dis vertelden onlangs bij actualiteitenprogramma M hoe belangrijk lezen is. In Duitsland worden boekhandels en bibliotheken “tankstations voor de geest” genoemd. Dat is een prachtige, beeldende metafoor.

Bekijk details van Tankstation voor de geest

• Samenwerking SchieTV Bekijk details

8 januari 2021

Lokale omroep SCHIE en de Bibliotheek Schiedam bundelen in 2021 hun krachten met de gezamenlijke exploitatie van een tv-studio in de Korenbeurs. Beide organisaties gaan de studio gebruiken voor het uitzenden van content via de eigen kanalen. Daarnaast kunnen maatschappelijke partijen in de stad gebruikmaken van de faciliteiten.

Bekijk details van Samenwerking SchieTV

• Bibliotheek Schiedam lanceert wervingscampagne vrijwilligers Bekijk details

5 januari 2021

Veel van de activiteiten die de Bibliotheek Schiedam organiseert, zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. De vraag naar ondersteuning op het gebied van taal en digitale vaardigheden wordt steeds groter, mede door de coronapandemie. Daarom is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligersbestand.

Bekijk details van Bibliotheek Schiedam lanceert wervingscampagne vrijwilligers