Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 31 - 40 (van 62)

• Boekentips 4/5 mei over vrijheid en herdenken Bekijk details

25 april 2022

De periode van herdenken en het vieren van onze vrijheid staat weer voor de deur. De oorlog in Oekraïne laat zien dat 4 en 5 mei relevanter zijn dan ooit. 'Herdenken' en 'Vrijheid' worden nu tastbaar en krijgen nog meer inhoud. Welke boeken zijn aanraders om in deze periode te lezen? We zetten er 'n paar op een rij.

• Schiedamse Jaar van Taal & Tools officieel van start! Bekijk details

22 april 2022

Onlangs is in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs het Schiedamse Jaar van Taal & Tools officieel van start gegaan. Er werd een startbijeenkomst gehouden voor professionals uit het sociale werkveld, ambtenaren en de pers.

• Geef je op voor de Schiedamse Schrijversmarkt Bekijk details

22 april 2022

Er zijn veel schrijvers actief in Schiedam, dat blijkt keer op keer. Het Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren op zaterdag 4 juni 2022 van 12.00 tot 17.00 uur in de Korenbeurs de eerste Schiedamse Schrijversmarkt. Op deze markt kunnen Schiedamse schrijvers hun werk onder de aandacht brengen en verkopen.

• Korenbeurs was jarenlang tafeltennisbolwerk Bekijk details

7 april 2022

In de 3e aflevering van het Omroep MAX tv-programma 'Expeditie Nederland' werd op Wereld Tafeltennis Dag stil gestaan bij de historie van deze sport. Er worden tafeltennisverhalen opgediept én er werd gefilmd in de Korenbeurs, jarenlang het sportieve onderkomen van TTV Scyedam.

• Koemarktburg dicht? Lees een gedicht! Bekijk details

7 april 2022

In weer en wind is woensdag 6 april op de onderzijde van de Koemarktbrug een gedicht onthuld, gemaakt door voormalig stadsdichter Yvette Neuschwanger-Kars en 150 leerlingen van de Sint Jozefschool. Sta je nu te wachten voor de brug, dan kun je op je gemak (een deel van) het gedicht lezen.

• Nieuwe Stadsdichter Schiedam wil mensen letterlijk in beweging brengen Bekijk details

31 maart 2022

Spoken word-artiest Jarle Lourens is de nieuwe Stadsdichter van Schiedam. De meeste Schiedammers kennen ‘m als gemeenteraadslid, maar in het dagelijks leven is Lourens ondernemer en docent aan het Zadkine Startcollege. Daar geeft hij les in de vakken Nederlands en Burgerschap & Cultuur. Als kind putte hij kracht uit zijn voetbalkunsten en het schrijven van teksten. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen heeft hij het stokje van de politiek overgedragen aan anderen en mag hij zich de Stadsdichter Schiedam...

• Jarle Lourens treedt voor het eerst op als Stadsdichter voor Schiedam Bekijk details

25 maart 2022

Na de installatie van de nieuwe gemeenteraad in Schiedam kwam Jarle Lourens op een holletje naar de Korenbeurs gesneld, om zijn eerste optreden als Schiedamse Stadsdichter voor een gezellig gevuld Atrium te geven. Met het tekenen van een officieel contract, gaat zijn dichterschap voor de stad nu toch eindelijk van start.

• Schiedam heeft gestemd Bekijk details

17 maart 2022

De stemmen van alle bureaus zijn geteld. Burgemeester Lamers maakte op 16 maart diep in de nacht in Theater aan de Schie de voorlopige uitslagen van de raadsverkiezingen 2022 bekend. Lijst 12 is de snelste stijger van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 van Schiedam met 6,9% van de stemmen. Burgemeester Lamers feliciteerde de partij met de uitslag.

• Röntgenonderzoek naar eeuwenoud boek Bekijk details

4 maart 2022

De Koninklijke Bibliotheek doet samen met het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) en met de Rijksdienst Cultureel Erfgoed onderzoek naar een eeuwenoud boek, genaamd het Evangeliarium van Egmond. Dit middeleeuwse handschrift is een van de topstukken in de collectie van de KB.

• We hangen de mondkapjes aan de wilgen! Bekijk details

25 februari 2022

Vanaf vandaag gelden er geen coronaregels meer in de bibliotheeklocaties. Het mondkapje mag thuisblijven en de anderhalvemeter-regel vervalt. Ook hoeven we in de toekomst bij evenementen of lezingen niet meer om het coronatoegangsbewijs te vragen.

Paginanavigatie