Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 31 - 40 (van 63)

 • Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed Bekijk details

  15 juni 2021

  In het coronajaar 2020 vierde de Bibliotheek Schiedam haar 100-jarig jubileum. Omdat Schiedam een stad is van sterke verhalen, wilde de bibliotheek daar graag een nieuw sterk verhaal aan toevoegen. De bibliotheek bedacht dat het een leuke uitdaging zou zijn om de monumentale Korenbeurs na te bouwen in Lego. Dat we daar ruim 35.000 LEGO-steentje voor nodig bleken te hebben, die we uit circa 30 verschillende landen hebben ontvangen, konden we op dat moment nog niet bedenken.

  Bekijk details van Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed

 • De Van Rossems bezoeken Schiedam Bekijk details

  4 juni 2021

  Maarten (historicus), Sis (kunsthistorica) en Vincent (architectuurhistoricus) verkennen in de aflevering van ‘Hier zijn de Van Rossems’ van zaterdag 5 juni Schiedam. Ze gaan op zoek naar de erfenis van de jeneverindustrie en nemen een kijkje in het Nationaal Jenevermuseum, het Nationaal Coöperatie Museum en de Korenbeurs.

  Bekijk details van De Van Rossems bezoeken Schiedam

 • Doe mee met BiebBouwers Minecraft challenge! Bekijk details

  28 mei 2021

  Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek in juni weer een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

  Bekijk details van Doe mee met BiebBouwers Minecraft challenge!

 • We zijn open! Bekijk details

  28 mei 2021

  De vijf locaties van de Bibliotheek Schiedam zijn allemaal open om bezoekers te verwelkomen. Alle Schiedammers zijn weer van harte welkom om bijvoorbeeld een krant te komen lezen of om te studeren. Ook de printer is weer vrij toegankelijk en je kunt langs de boekenkasten struinen.

  Bekijk details van We zijn open!

 • Archiefstukken slavernij Nationaal Archief digitaal ontsloten Bekijk details

  27 mei 2021

  Demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven lanceerde voor de Koninklijke Bibliotheek onlangs de themapagina over ons slavernijverleden op nationaalarchief.nl.

  Bekijk details van Archiefstukken slavernij Nationaal Archief digitaal ontsloten

 • Tentoonstelling 100 jaar open Bekijk details

  27 mei 2021

  Nu de bibliotheek weer open is, moet je niet vergeten even een blik te werpen op de vitrinekasten op de eerste verdieping. Onze tentoonstelling over 100 jaar open: Wat betekent de bibliotheek voor de Schiedammers? zetten we gewoon nog een tijdje voort. Welk boek, welke film heeft hen geïnspireerd? Wat bracht hen naar de bibliotheek? Wat wil men van zichzelf laten zien? Wat is hun verhaal? Alle mensen zijn door fotograaf John Middelkoop op een zo persoonlijk mogelijke manier geportretteerd.

  Bekijk details van Tentoonstelling 100 jaar open

 • Boekenweek 2021 Bekijk details

  25 mei 2021

  We hebben allemaal wel eens te maken met innerlijke conflicten. Wie ben je écht en wie ben je voor de buitenwereld? Aan welke stemmen in jezelf geef je gehoor? De 86e editie van de Boekenweek staat daarom dit jaar in het teken van het thema ’Tweestrijd’. In de Bibliotheek Schiedam zijn er natuurlijk volop boeken in te zien en te leen in het thema.

  Bekijk details van Boekenweek 2021

 • Pinksteren gesloten Bekijk details

  19 mei 2021

  Het Pinksterweekend staat voor de deur. Altijd een lekker vooruitzicht: een lang weekend relaxen en ontspannen. Dat betekent dat de bibliotheek zondag 23 mei en maandag 24 mei gesloten is voor de reguliere service en de horeca. Houd er rekening mee en haal eventueel op tijd wat leesvoer in huis!!

  Bekijk details van Pinksteren gesloten

 • Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs Bekijk details

  11 mei 2021

  De 81-jarige Jeroen Brouwers heeft met zijn roman Cliënt E. Busken de Libris Literatuur Prijs 2021 in de wacht gesleept. Naar eigen zeggen is Cliënt E. Busken het sluitstuk van zijn schrijverschap.

  Bekijk details van Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs

 • Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd Bekijk details

  10 mei 2021

  Bibliotheekleden kunnen voorlopig alleen gereserveerde boeken ophalen en inleveren op onze afhaallocaties. De Bibliotheek Schiedam is gesloten voor bijeenkomsten, cursussen en het gebruik van studieplekken, computers en printfaciliteiten. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende deze periode uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

  Bekijk details van Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd