Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 51 - 56 (van 56)

• Gratis trainingen via Online Bibliotheek Bekijk details

25 januari 2021

Nu we zoveel tijd om handen hebben om nieuwe dingen te ontdekken en op te pakken is het wellicht leuk om te weten dat je bij de Online Bibliotheek maar liefst 28 gratis trainingen kunt volgen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek! De keuze is erg groot: van timemanagement tot digitale fotografie, van yoga tot gezond eten en van de korte cursus Geluk tot digitale vaardigheden.

Bekijk details van Gratis trainingen via Online Bibliotheek

• Schiestorie: podcast over Schiedamse geschiedenis Bekijk details

22 januari 2021

Voor het Gemeentearchief Schiedam heeft historicus Cees Kremer een serie podcasts gemaakt over de geschiedenis van Schiedam, onder de noemer ‘Schiestorie’. Een podcast is een digitale radio-uitzending, die is af te spelen via de mobiele telefoon of computer op het moment dat de luisteraar dat wil. Die kan losse afleveringen afspelen, of zich abonneren om geen nieuwe uitzending te missen.

Bekijk details van Schiestorie: podcast over Schiedamse geschiedenis

• Tankstation voor de geest Bekijk details

15 januari 2021

Schrijvers Roxane van Iperen en Adriaan van Dis vertelden onlangs bij actualiteitenprogramma M hoe belangrijk lezen is. In Duitsland worden boekhandels en bibliotheken “tankstations voor de geest” genoemd. Dat is een prachtige, beeldende metafoor.

Bekijk details van Tankstation voor de geest

• Samenwerking SchieTV Bekijk details

8 januari 2021

Lokale omroep SCHIE en de Bibliotheek Schiedam bundelen in 2021 hun krachten met de gezamenlijke exploitatie van een tv-studio in de Korenbeurs. Beide organisaties gaan de studio gebruiken voor het uitzenden van content via de eigen kanalen. Daarnaast kunnen maatschappelijke partijen in de stad gebruikmaken van de faciliteiten.

Bekijk details van Samenwerking SchieTV

• Bibliotheek Schiedam lanceert wervingscampagne vrijwilligers Bekijk details

5 januari 2021

Veel van de activiteiten die de Bibliotheek Schiedam organiseert, zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. De vraag naar ondersteuning op het gebied van taal en digitale vaardigheden wordt steeds groter, mede door de coronapandemie. Daarom is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligersbestand.

Bekijk details van Bibliotheek Schiedam lanceert wervingscampagne vrijwilligers

• Digihulplijn Bekijk details

9 november 2020

Online bankzaken regelen, beeldbellen met familie en ‘s avonds nog éven je werkmail checken… De digitale wereld is voor velen verweven met ons dagelijks leven. Helaas is dit niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend. Voor veel mensen gaan de digitale ontwikkelingen erg snel. In de tijd van Corona zien we dat voor veel ouderen digitaal meedoen niet vanzelfsprekend is.

Bekijk details van Digihulplijn