Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 51 - 60 (van 117)

 • Sinterklaaspaleis gesloten Bekijk details

  26 november 2021

  De huidige corona-situatie in combinatie met de persconferentie is voor Sinterklaas en zijn Pieten, SEPS en de Bibliotheek Schiedam reden om de deuren van het Sinterklaaspaleis direct te sluiten. Wij achten openstelling niet langer verantwoord. Wij stellen de veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers, medewerkers en alle bezoekers van de Korenbeurs nu op de eerste plaats. Dit geldt voor zowel de schoolbezoeken als de gereserveerde bezoeken van het overige publiek.

  Bekijk details van Sinterklaaspaleis gesloten

 • Sinterklaaspaleis volgeboekt Bekijk details

  23 november 2021

  Voor een ieder die geen tijdslot heeft gereserveerd is het ongelofelijk jammer, maar het Sinterklaaspaleis is volgeboekt. De belangstelling om het Sinterklaaspaleis te bezoeken en Sinterklaas te ontmoeten is enorm.

  Bekijk details van Sinterklaaspaleis volgeboekt

 • Lale Gül jongste winnaar van de NS Publieksprijs ooit Bekijk details

  22 november 2021

  Met haar debuutroman Ik ga leven, won Lale Gül onlangs de NS Publieksprijs. Daarmee is ze de jongste prijswinnaar ooit. In haar roman beschrijft ze hoe het is om op te groeien in een conservatief islamitisch gezin in Amsterdam. Haar boek heeft veel losgemaakt en daar betaalt de 24-jarige schrijfster een prijs voor; ze wordt regelmatig bedreigd en heeft altijd beveiliging bij zich.

  Bekijk details van Lale Gül jongste winnaar van de NS Publieksprijs ooit

 • Openingstijden Nieuwe Harg vanaf 15 november Bekijk details

  14 november 2021

  In verband met overkoepelende coronamaatregelen is bibliotheeklocatie De Nieuwe Harg vanaf nu open op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 12.30 uur. Voor alle leden van deze locatie wordt het te-laat-inleveren-systeem uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes.

  Bekijk details van Openingstijden Nieuwe Harg vanaf 15 november

 • Sinterklaaspaleis voorlopig alleen open voor basisscholen Bekijk details

  12 november 2021

  Gezien de persconferentie en de urgentie die uitgaat van de boodschap die vrijdagavond 12 november is uitgesproken (neem je eigen verantwoordelijkheid en beperk contactmomenten), besluit de Bibliotheek Schiedam dat het Sinterklaaspaleis voorlopig niet voor het grote publiek wordt opengesteld. Wel wil de bibliotheek verbinden en haar maatschappelijke rol in deze tijden blijven vervullen; daarom laten we de schoolbezoeken door groepen 1 tot en met 4 van de Schiedamse basisscholen wel doorgaan. Deze...

  Bekijk details van Sinterklaaspaleis voorlopig alleen open voor basisscholen

 • Week van de Mediawijsheid Bekijk details

  4 november 2021

  De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat in het teken van: Samen Sociaal Online. Tijdens deze week worden er webinars georganiseerd en kun je podcasts luisteren van Media Ouders en is er voor de jeugd (9-12 jaar) een Minecraft challenge.

  Bekijk details van Week van de Mediawijsheid

 • Aanraders van de familie Chabot Bekijk details

  1 november 2021

  De belangstelling voor eerste Literair Café in anderhalf jaar was groot. En terecht, het was een fantastische lange avond tjokvol verhalen van vader Bart Chabot en zijn zonen Sebastiaan, Maurits en Splinter. Volkskrant-journalist Jean-Pierre Geelen interviewde de heren. Er is niet veel nodig hen aan de praat te krijgen. De Chabots hebben ieder hun eigen verhaal en brengen dat met veel omhaal van woorden en niet te vergeten humor. Menigmaal werd de wedervraag ‘Wat was de vraag ook alweer?’ gesteld....

  Bekijk details van Aanraders van de familie Chabot

 • Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken Bekijk details

  31 oktober 2021

  Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: De Wandelaar van Adriaan van Dis. Lezers krijgen dit boek, zolang de voorraad strekt cadeau bij een bezoek aan de Korenbeurs of een van de andere vestigingen van de Bibliotheek Schiedam.

  Bekijk details van Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

 • Genomineerden voor NS Publieksprijs en Gouden Kookboek bekend gemaakt Bekijk details

  22 oktober 2021

  De grootste publieksprijs voor boeken in Nederland, de NS Publieksprijs, heeft deze week de shortlist voor 2021 bekend gemaakt. Het publiek kan kiezen uit maar liefst 6 boeken, die allemaal bestsellers zijn. Verder werden deze week ook de genomineerden bekend gemaakt voor Het Gouden Kookboek 2021. Dat wordt niet alleen lezen, maar ook smullen!

  Bekijk details van Genomineerden voor NS Publieksprijs en Gouden Kookboek bekend gemaakt

 • Wie wordt de volgende Stadsdichter? Bekijk details

  18 oktober 2021

  De Stadsdichter van Schiedam is niet meer weg te denken! Met ingang van 1 januari 2022 zal voor een periode van 2 jaar een nieuwe dichter aantreden. Iedere Schiedammer kan Stadsdichter worden. Heb jij interesse?

  Bekijk details van Wie wordt de volgende Stadsdichter?

Paginanavigatie