Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 51 - 60 (van 73)

• We hangen de mondkapjes aan de wilgen! Bekijk details

25 februari 2022

Vanaf vandaag gelden er geen coronaregels meer in de bibliotheeklocaties. Het mondkapje mag thuisblijven en de anderhalvemeter-regel vervalt. Ook hoeven we in de toekomst bij evenementen of lezingen niet meer om het coronatoegangsbewijs te vragen.

• Wekelijks diverse taalcafés in Schiedam Bekijk details

25 februari 2022

Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom dan naar een taalcafé van het DigiTaalhuis. In het taalcafé leer je op een prettige, gezellige manier de Nederlandse taal beter spreken en begrijpen.

• Hanna Bervoets wint Biesheuvelprijs 2022 Bekijk details

21 februari 2022

Hanna Bervoets ontving op zondag 20 februari de J.M.A. Biesheuvelprijs voor haar bundel Een modern verlangen. Deze literaire prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel van het afgelopen jaar werd voor de 7e maal uitgereikt. Hanna Bervoets won een bedrag van € 5.733,11, geheel door middel van crowdfunding bijeengebracht – uniek voor een literaire prijs.

• Nieuwe balies in de Korenbeurs Bekijk details

18 februari 2022

Is het u al opgevallen? Aan het begin van het atrium is een nieuwe balie geplaatst, waar de bezoekers terecht kunnen met al hun vragen en opmerkingen.

• Maatwerk met cursussen van Digisterker Bekijk details

18 februari 2022

De Bibliotheek Schiedam biedt in het DigiTaalhuis uiteenlopende cursussen aan om bekend te worden met de computer, het internet, de mobiele telefoon en bijvoorbeeld DigiD. Een deel van deze cursussen komen uit het pakket van de Stichting Digisterker. Collega Victoria Heinsohn - coördinator Digitale Educatie van Bibliotheek Schiedam - gaf onlangs een interview over deze samenwerking.

• Bibliotheek biedt in alle wijken Wijkcultuurklassen voor basisschoolleerlingen Bekijk details

14 februari 2022

Onder de noemer Wijkcultuurklassen organiseert de afdeling Cultuureducatie van de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met de Wijkschoolvereniging kunstlessen voor leerlingen in de basisschoolleeftijd in de naschoolse tijd. De nieuwe serie Wijkcultuurklassen gaat van start vanaf 7 maart. Deelname is gratis.

• DigiTaalhuis ontvangt donatie van horecapartner Césant Bekijk details

10 februari 2022

Horecapartner Césant draagt ons DigiTaalhuis een warm hart toe. Op de menukaart wordt vermeld dat bij iedere bestelling van een glas water, de opbrengst wordt gedoneerd aan het DigiTaalhuis. Ook de opbrengst van de telefoonopladers was voor dit goede doel bestemd. Inmiddels heeft Césant de stand van zaken voor het afgelopen jaar opgesteld en konden ze vandaag een cheque van € 593,- overhandigen aan de collega's van het DigiTaalhuis.

• Geef Het Achterhuis van Anne Frank cadeau! Bekijk details

8 februari 2022

Aan wie geef jij Het Achterhuis van Anne Frank cadeau? Vanaf 11 februari te koop in de boekhandels voor €2,99, bedoeld om cadeau te geven zodat alle kinderen in Nederland en Vlaanderen opgroeien tussen de mooiste boeken.

• Verborgen Gedichten 2022 groot succes Bekijk details

8 februari 2022

Sinds 2011 viert Schiedam de Poëzieweek met het programma Verborgen Gedichten. De basis van het programma was destijds een uitnodiging aan nieuwe Schiedammers, vluchtelingen en migranten, om gedichten te presenteren die ze uit hun thuisland in hun koffers hadden opgeborgen. Woorden die ze niet zijn vergeten en niet kunnen vergeten. Dat kunnen vertalingen zijn van werken van bekende auteurs uit hun land, gedichten die nog niet in het Nederlands zijn vertaald, of gedichten die ze zelf hebben geschreven....

• School bouwt Molens in Minecraft Bekijk details

8 februari 2022

Basisschool Kaleidoscoop bouwt molens in Minecraft in leuke workshop in de Bibliotheek Schiedam.

Paginanavigatie