Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 74)

 • Wethouder Ruseler onthult certificaat

  16 juni 2020

  Bibliotheek Schiedam heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Wethouder Duncan Ruseler onthulde vandaag -dinsdag 16 juni 2020- de bijbehorende plaquette samen met directeur Theo Schilthuizen en bibliothecaris Jan van Bergen en Henegouwen.

  Bekijk details van Wethouder Ruseler onthult certificaat

 • Rutte wil horen hoe het met jou gaat!

  15 juni 2020

  Premier Rutte wil weten: hoe gaat het met jou? Onder de noemer I've Got the #Power heeft de Kleine Ambassade in samenwerking met de gemeente Schiedam een vragenlijst opgesteld om aan jongeren te vragen hoe zij deze ‘gekke’ tijd ervaren: wat vinden zij het meest lastig en wat vinden zij juist positief? Hoe zien zijn de 1,5 m samenleving voor zich?

  Bekijk details van Rutte wil horen hoe het met jou gaat!

 • ZZP Café

  8 juni 2020

  Veel zelfstandig ondernemers worden financieel getroffen door de coronacrisis. Het kabinet en de gemeente doen er alles aan om te helpen. Er zijn daarom voor deze groep diverse regelingen en steunmaatregelen in het leven geroepen. Om kennis op dit gebied met kleine ondernemers te delen organiseert de Bibliotheek Schiedam samen met het Sociaal Juridisch Kenniscentrum op donderdag 18 juni om 20.00 uur een bijeenkomst voor ZZP’ers onder de noemer ZZP Café.

  Bekijk details van ZZP Café

 • Pinksteren gesloten

  24 mei 2020

  Het Pinksterweekend staat voor de deur, houd daar rekening. Alle locaties zijn op zondag 31 mei en maandag 01 juni gesloten! Dinsdag opent de Korenbeurs om 10.00 uur weer de deuren. Dan ben je van harte welkom.

  Bekijk details van Pinksteren gesloten

 • Hemelvaartsdag gesloten

  19 mei 2020

  Ook al zijn we druk met de gefaseerde opening van de diverse bibliotheek-locaties, er staan ook nog een paar feestdagen voor de deur. Donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag en is de Afhaalservice van de Bibliotheek gesloten. Dat geldt ook voor het Pinkster-weekend. Op zondag 31 mei en maandag 1 juni blijven de deuren van alle locaties dicht.

  Bekijk details van Hemelvaartsdag gesloten

 • 20 mei Annie M.G. Schmidtdag

  19 mei 2020

  20 mei is Annie M.G. Schmidtdag. Tijdens haar opleiding tot bibliothecaris in het schooljaar 1932-1934 liep Annie als jonge vrouw stage bij de Bibliotheek Schiedam. Destijds gevestigd in het pand aan de Lange Haven nr. 131. Zij woonde in bij de familie Van der Burg op nr. 111. Het was een gelukkige tijd, waarin zij opging in het familieleven van het gastgezin en kennis maakte met het stadse leven.

  Bekijk details van 20 mei Annie M.G. Schmidtdag

 • Schiedamse Poetry Slam

  14 mei 2020

  Afgelopen donderdag 14 mei was de finale van de Schiedamse Poetry Slam. Tijdens de finale zijn woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aangegaan! Winnaar Ilja van Dishoek heeft een plek verdient op het NK Poetry Slam.

  Bekijk details van Schiedamse Poetry Slam

 • Om niet te vergeten

  8 mei 2020

  OM NIET TE VERGETEN is een e-book (in PDF formaat) uitgebracht door de Historische Vereniging Schiedam ter gelegenheid van 75 JAAR VRIJHEID. Het e-book is samengesteld uit (delen van) artikelen gepubliceerd in de periode 1975 – 2019 in het tijdschrift Scyedam met als onderwerp de gebeurtenissen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

  Bekijk details van Om niet te vergeten

 • Afhaalservice

  4 mei 2020

  De Bibliotheek Schiedam is gestart met een Afhaalservice voor leden van gereserveerde boeken uit de Schiedamse collectie. Iedere dag, dus ook in het weekend, kun je de gereserveerde boeken tussen 10.00 en 14.00 uur afhalen in de Korenbeurs!

  Bekijk details van Afhaalservice

 • Corona voor anderstaligen

  28 april 2020

  Ken je iemand die de Nederlandse taal niet helemaal machtig is, omdat hij of zij bijvoorbeeld een andere moedertaal heeft, of omdat de betreffende persoon doof is, maar je wilt actuele informatie over de corona ontwikkelingen delen, dan is er een handige website waarop je terecht kunt.

  Bekijk details van Corona voor anderstaligen