Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 51 - 60 (van 72)

 • Zomer: geen dinsdagavond basisvaardigheden Bekijk details

  7 juli 2022

  Normaal gesproken is de Korenbeurs op dinsdagavond open voor iedereen die aan de slag wil met zijn of haar basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven en rekenen; digitale vaardigheden; gezondheid; financiën en sociaaljuridische vaardigheden. In verband met de zomerperiode is de bibliotheek tussen 20 juli en 5 september niet open op de dinsdagavond.

 • Locatie de Nieuwe Harg blijft open! Bekijk details

  7 juli 2022

  Het zal sommigen van jullie niet zijn ontgaan: de laatste weken gingen er geruchten rond dat bibliotheeklocatie De Nieuwe Harg zou sluiten. Gelukkig zijn Frankelandgroep en de Bibliotheek Schiedam tot een overeenstemming gekomen waarbij de dienstverlening aan het Hargplein 116 definitief voortgezet kan worden. Goed nieuws!

 • Rijnmondse bibliotheken starten met Leesoffensief Bekijk details

  1 juli 2022

  Onlangs is door vertegenwoordigers van acht Rijnmondse bibliotheken (waaronder de Bibliotheek Schiedam), scholen voor het voortgezet onderwijs, bestuurders en betrokken jongeren het manifest van het Rijnmonds Leesoffensief ondertekend. Hiermee spreken de partijen hun zorgen uit over de ontlezing onder jongeren en zullen ze zich inzetten om deze tegen te gaan.

 • Wil je meer weten over Keti Koti? Lees een boek! Bekijk details

  27 juni 2022

  Keti Koti betekent ‘verbroken ketenen’ en verwijst naar de boeien waarmee de tot slaafgemaakten vastgezet werden in de voormalige koloniën. Sind enige tijd wordt ieder jaar op 1 juli onder de naam Keti Koti de afschaffing van de slavernij gevierd en herdacht.

 • Bibliotheek krijgt 8,3 van de Schiedammers Bekijk details

  13 juni 2022

  Driekwart van de inwoners van Schiedam is bekend met de bibliotheek, blijkt uit 't onlangs gehouden onderzoek naar de klanttevredenheid door de Bibliotheek Schiedam. Bezoekers geven de bibliotheek een gemiddeld rapportcijfer van 8,3; een goede score en nog beter dan in 2019 (8,1).

 • Heeft jouw school al Cultuurparels geboekt? Bekijk details

  7 juni 2022

  De afgelopen weken hebben de culturele instellingen in de stad hard gewerkt om voor schooljaar 2022-2023 weer een rijk programma Cultuurparels samen te stellen. Dus ICC'ers klaar? Boeken maar! Alle basisscholen in Schiedam kunnen vanaf nu weer de Cultuurparels boeken voor het nieuwe schooljaar.

 • Cadeautje voor baby Bernard: 'n leven lang lid van de bieb Bekijk details

  25 mei 2022

  Bernard Ritmeester werd op 25 april 2022 geboren en werd daarmee de 80.000ste inwoner van Schiedam. Burgemeester Cor Lamers ging deze week op visite bij de 80.000ste Schiedammer en nam natuurlijk ook presentjes mee voor de baby en zijn trotse ouders, die eveneens geboren Schiedammers zijn. Zo krijgt Bernard onder andere een abonnement voor het leven van de Bibliotheek Schiedam. Kinderen tot en met 17 jaar mogen al gratis lid worden, maar ook vanaf zijn 18de kan de 80.000ste Schiedammer hier dus gratis...

 • Schiedamse Jaar van Taal & Tools officieel van start! Bekijk details

  22 april 2022

  Onlangs is in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs het Schiedamse Jaar van Taal & Tools officieel van start gegaan. Er werd een startbijeenkomst gehouden voor professionals uit het sociale werkveld, ambtenaren en de pers.

 • Geef je op voor de Schiedamse Schrijversmarkt Bekijk details

  22 april 2022

  Er zijn veel schrijvers actief in Schiedam, dat blijkt keer op keer. Het Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren op zaterdag 4 juni 2022 van 12.00 tot 17.00 uur in de Korenbeurs de eerste Schiedamse Schrijversmarkt. Op deze markt kunnen Schiedamse schrijvers hun werk onder de aandacht brengen en verkopen.

 • Korenbeurs was jarenlang tafeltennisbolwerk Bekijk details

  7 april 2022

  In de 3e aflevering van het Omroep MAX tv-programma 'Expeditie Nederland' werd op Wereld Tafeltennis Dag stil gestaan bij de historie van deze sport. Er worden tafeltennisverhalen opgediept én er werd gefilmd in de Korenbeurs, jarenlang het sportieve onderkomen van TTV Scyedam.

Paginanavigatie