Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 21 - 30 (van 40)

 • De Korenbeurs in de sneeuw Bekijk details

  17 januari 2021

  Ook al is de witte wereld al weer grotendeels verdwenen, deze prachtige plaatjes van John Middelkoop delen we graag met je! Wij zijn trots op onze prachtige bibliotheek...

  Bekijk details van De Korenbeurs in de sneeuw

 • Tankstation voor de geest Bekijk details

  15 januari 2021

  Schrijvers Roxane van Iperen en Adriaan van Dis vertelden onlangs bij actualiteitenprogramma M hoe belangrijk lezen is. In Duitsland worden boekhandels en bibliotheken “tankstations voor de geest” genoemd. Dat is een prachtige, beeldende metafoor.

  Bekijk details van Tankstation voor de geest

 • Samenwerking SchieTV Bekijk details

  8 januari 2021

  Lokale omroep SCHIE en de Bibliotheek Schiedam bundelen in 2021 hun krachten met de gezamenlijke exploitatie van een tv-studio in de Korenbeurs. Beide organisaties gaan de studio gebruiken voor het uitzenden van content via de eigen kanalen. Daarnaast kunnen maatschappelijke partijen in de stad gebruikmaken van de faciliteiten.

  Bekijk details van Samenwerking SchieTV

 • Bibliotheek Schiedam lanceert wervingscampagne vrijwilligers Bekijk details

  5 januari 2021

  Veel van de activiteiten die de Bibliotheek Schiedam organiseert, zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. De vraag naar ondersteuning op het gebied van taal en digitale vaardigheden wordt steeds groter, mede door de coronapandemie. Daarom is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligersbestand.

  Bekijk details van Bibliotheek Schiedam lanceert wervingscampagne vrijwilligers

 • Online Bibliotheek lanceert pilot app: TijdschriftenBieb Bekijk details

  24 november 2020

  Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je nu gebruik maken van de nieuwe app de TijdschriftenBieb. In de app staan zestien tijdschriften die je gratis kunt lezen, waaronder Margriet, Vrij Nederland, Viva en AutoWeek. Je moet hiervoor inloggen met de inloggegevens van de Bibliotheek. Na het inloggen kun je de tijdschriften direct lezen of eerst een preview bekijken. Wil je het tijdschrift op een later moment ook offline kunnen lezen? Kies dan voor de optie downloaden. Het tijdschrift komt dan 3 weken...

  Bekijk details van Online Bibliotheek lanceert pilot app: TijdschriftenBieb

 • Webexpositie Delpher over verzetskranten Bekijk details

  23 november 2020

  Tijdens de Duitse bezetting van Nederland, van mei 1940 tot mei 1945, werd de persvrijheid afgeschaft. De Duitse bezetter bepaalde wat er in de kranten geschreven werd. Omdat de behoefte aan betrouwbaar nieuws en een kritisch tegengeluid groot was ontstond een uitgebreide illegale pers. Op delpher.nl is een webexpositie ingericht die in het kort de geschiedenis en het belang van de illegale pers vertelt, aan de hand van kranten uit de collectie van de KB, de nationale bibliotheek.

  Bekijk details van Webexpositie Delpher over verzetskranten

 • MediaMasters gewonnen door Peperklip Schiedam Bekijk details

  16 november 2020

  Een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid is de serious game MediaMasters. MediaMasters is een serious game over mediawijsheid, speciaal voor groep 7/8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs. De winnaar van dit jaar: Bs De Peperklip uit Schiedam!

  Bekijk details van MediaMasters gewonnen door Peperklip Schiedam

 • Digihulplijn Bekijk details

  9 november 2020

  Online bankzaken regelen, beeldbellen met familie en ‘s avonds nog éven je werkmail checken… De digitale wereld is voor velen verweven met ons dagelijks leven. Helaas is dit niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend. Voor veel mensen gaan de digitale ontwikkelingen erg snel. In de tijd van Corona zien we dat voor veel ouderen digitaal meedoen niet vanzelfsprekend is.

  Bekijk details van Digihulplijn

 • Spelletjes lenen in de Singel 24 Bekijk details

  26 oktober 2020

  Kom je deze woensdagmiddag spelletjes lenen in de Singel 24? We hebben er weer een paar leuke nieuwe bij!

  Bekijk details van Spelletjes lenen in de Singel 24

 • Actieplan voor een taalvaardig Schiedam Bekijk details

  16 oktober 2020

  Wethouder Patricia van Aaken gaf deze week een online-persconferentie over het Ambitieplan Taalvaardig Schiedam. Hierin werd ze bijgestaan door collega’s Kittie Boone en Iris Coster van de Bibliotheek Schiedam. Ruim 17.000 Schiedammers (32%) hebben moeite met lezen en schrijven.

  Bekijk details van Actieplan voor een taalvaardig Schiedam