Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 21 - 30 (van 113)

 • Maatwerk met cursussen van Digisterker Bekijk details

  18 februari 2022

  De Bibliotheek Schiedam biedt in het DigiTaalhuis uiteenlopende cursussen aan om bekend te worden met de computer, het internet, de mobiele telefoon en bijvoorbeeld DigiD. Een deel van deze cursussen komen uit het pakket van de Stichting Digisterker. Collega Victoria Heinsohn - coördinator Digitale Educatie van Bibliotheek Schiedam - gaf onlangs een interview over deze samenwerking.

  Bekijk details van Maatwerk met cursussen van Digisterker

 • Bibliotheek biedt in alle wijken Wijkcultuurklassen voor basisschoolleerlingen Bekijk details

  14 februari 2022

  Onder de noemer Wijkcultuurklassen organiseert de afdeling Cultuureducatie van de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met de Wijkschoolvereniging kunstlessen voor leerlingen in de basisschoolleeftijd in de naschoolse tijd. De nieuwe serie Wijkcultuurklassen gaat van start vanaf 7 maart. Deelname is gratis.

  Bekijk details van Bibliotheek biedt in alle wijken Wijkcultuurklassen voor basisschoolleerlingen

 • DigiTaalhuis ontvangt donatie van horecapartner Césant Bekijk details

  10 februari 2022

  Horecapartner Césant draagt ons DigiTaalhuis een warm hart toe. Op de menukaart wordt vermeld dat bij iedere bestelling van een glas water, de opbrengst wordt gedoneerd aan het DigiTaalhuis. Ook de opbrengst van de telefoonopladers was voor dit goede doel bestemd. Inmiddels heeft Césant de stand van zaken voor het afgelopen jaar opgesteld en konden ze vandaag een cheque van € 593,- overhandigen aan de collega's van het DigiTaalhuis.

  Bekijk details van DigiTaalhuis ontvangt donatie van horecapartner Césant

 • Geef Het Achterhuis van Anne Frank cadeau! Bekijk details

  8 februari 2022

  Aan wie geef jij Het Achterhuis van Anne Frank cadeau? Vanaf 11 februari te koop in de boekhandels voor €2,99, bedoeld om cadeau te geven zodat alle kinderen in Nederland en Vlaanderen opgroeien tussen de mooiste boeken.

  Bekijk details van Geef Het Achterhuis van Anne Frank cadeau!

 • Verborgen Gedichten 2022 groot succes Bekijk details

  8 februari 2022

  Sinds 2011 viert Schiedam de Poëzieweek met het programma Verborgen Gedichten. De basis van het programma was destijds een uitnodiging aan nieuwe Schiedammers, vluchtelingen en migranten, om gedichten te presenteren die ze uit hun thuisland in hun koffers hadden opgeborgen. Woorden die ze niet zijn vergeten en niet kunnen vergeten. Dat kunnen vertalingen zijn van werken van bekende auteurs uit hun land, gedichten die nog niet in het Nederlands zijn vertaald, of gedichten die ze zelf hebben geschreven....

  Bekijk details van Verborgen Gedichten 2022 groot succes

 • School bouwt Molens in Minecraft Bekijk details

  8 februari 2022

  Basisschool Kaleidoscoop bouwt molens in Minecraft in leuke workshop in de Bibliotheek Schiedam.

  Bekijk details van School bouwt Molens in Minecraft

 • Verdiep je in de Olympische Winterspelen Bekijk details

  3 februari 2022

  Op 31 juli 2015 koos het IOC Peking als gaststad voor de Olympische Winterspelen van 2022. Peking is de elfde stad die de Olympische Spelen voor een tweede keer mag organiseren en de eerste stad die zowel de Zomerspelen (in 2008) als de Winterspelen toegewezen heeft gekregen. De openingsceremonie van de Olympische Spelen is op vrijdag 4 februari 2022 live te zien op Eurosport en op discovery+. Vanaf dat moment is het ruim twee weken lang genieten van allerlei soorten wintersport.

  Bekijk details van Verdiep je in de Olympische Winterspelen

 • Ruim 43 miljoen boeken verkocht, vaker online Bekijk details

  28 januari 2022

  In totaal werden vorig jaar in Nederland 43,1 miljoen boeken – inclusief e-books, exclusief studie- en wetenschappelijke boeken – verkocht, bijna tweeënhalf boek per Nederlander. Dat heeft kennisplatform KVB Boekwerk berekend in opdracht van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. In 2012 lag dat aantal met in totaal 45 miljoen verkochte boeken voor het laatst zo hoog.

  Bekijk details van Ruim 43 miljoen boeken verkocht, vaker online

 • Opening op de dinsdagavond weer van start: blijf jezelf ontwikkelen! Bekijk details

  27 januari 2022

  Op de dinsdagavond organiseert de bibliotheek een extra openstelling die volledig in het teken staat van de 5 basisvaardigheden: lezen, schrijven en rekenen; digitale vaardigheden; gezondheid; financiën en sociaaljuridische vaardigheden. Je kunt langskomen als je vragen hebt op dit gebied of eens met iemand over deze onderwerpen wil praten.

  Bekijk details van Opening op de dinsdagavond weer van start: blijf jezelf ontwikkelen!

 • Coronaspelregels bezoek bibliotheek Bekijk details

  27 januari 2022

  Met de huidige coronaspelregels is een bezoek aan de bibliotheek veilig en verantwoord. We zijn 7 dagen in de week open (van 10.00 - 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur) en kunnen nu ook weer een kop koffie of een lunch serveren! Voor een gewoon bezoek aan de bibliotheek is geen coronatoegangsbewijs nodig, wel bij de horeca. Je kunt je boeken lenen, kranten en tijdschriften lezen en studeren of werken op anderhalve meter. In de loop van de tijd zullen we ook onze evenementen en bijeenkomsten...

  Bekijk details van Coronaspelregels bezoek bibliotheek

Paginanavigatie