Resultaat 21 - 30 (van 34)

• Tips voor de jeugd

23 april 2020

Om je naast al je schoolwerk wat afleiding te geven, hebben we als Team Educatie wat leuke tips en challenges voor je op een rijtje gezet. Maak een eigen game met Scratch, leer coderen met Codekinderen.nl en we hebben natuurlijk leuke boekentips. Veel plezier en succes!

Bekijk details van Tips voor de jeugd

• Kinder Thuiskrant Schiedam

14 april 2020

Deze week verschijnt in het Nieuwe Stadsblad een speciale bijlage voor alle thuiszittende kids: de Kinder Thuiskrant Schiedam. Vier pagina's boordevol tips, toffe opdrachten en vette filmpjes over wat je allemaal nog wel kunt doen om de tijd door te komen en hoe je iets kunt betekenen voor een ander. Want samen maken de kids van Schiedam het verschil, toch?

Bekijk details van Kinder Thuiskrant Schiedam

• Eerst afhalen, straks weer open

1 april 2020

De Bibliotheek Schiedam is gestart met een Afhaalservice voor leden van gereserveerde boeken uit de Schiedamse collectie. Iedere dag, dus ook in het weekend, kun je de gereserveerde boeken tussen 10.00 en 14.00 uur afhalen in de Korenbeurs! Inleveren kan ook, verpak alles dan in een plastic tas. Voorlopig betaal je niets voor boeken die te laat zijn. De Bibliotheek Schiedam vraagt bezoekers zich aan de bekende afspraken te houden: houd 1,5 meter afstand, heb je klachten, blijf dan thuis en kom indien...

Bekijk details van Eerst afhalen, straks weer open

• Online voorleesserie Huisarrest

31 maart 2020

Alle afleveringen van de online voorleesserie Huisarrest zijn verschenen. Deze tiendelige serie voorleesverhalen gaat over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie is geschreven en online voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers.

Bekijk details van Online voorleesserie Huisarrest

• PCHulp van SeniorWeb

27 maart 2020

Nu de activiteiten van de Leslocatie Bibliotheek Schiedam zijn afgelast, kunt u als lid van SeniorWeb gebruik maken van PCHulp. Bij PCHulp helpen vrijwilligers u als SeniorWeb-lid op weg bij uw digitale problemen. Of het nu om uw Windows-pc, tablet, Mac of smartphone gaat. De computerhulp wordt gegeven door leeftijdgenoten in begrijpelijke taal.

Bekijk details van PCHulp van SeniorWeb

• Online oefenen

23 maart 2020

Nu al onze cursussen en trainingen zijn gestaakt, vraag je je misschien af: Wat nu? Ik was net bezig met de cursus Klik & Tik, wie gaat mij nu uitleggen hoe ik mijn telefoon moet gebruiken? Gelukkig kun je op de website Oefenen.nl terecht en zo online thuis aan de slag.

Bekijk details van Online oefenen

• App Luisterbieb

20 maart 2020

Met de App Luisterbieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken op je tablet of smartphone. Momenteel is er een collectie van zo’n 3.700 luisterboeken, en daar zitten ook boeken voor de allerkleinsten bij.

Bekijk details van App Luisterbieb

• Online Helpdesk voor ouderen

20 maart 2020

Juist in deze tijd waarin wij allen opgeroepen worden het fysieke contact met anderen zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk om andere middelen te gebruiken om toch contact met elkaar te kunnen onderhouden.

Bekijk details van Online Helpdesk voor ouderen

• Nederlands leren

19 maart 2020

Boom NT2 stelt de komende weken de methode DigLin+ Nederlands open voor thuisgebruik. Zo kunnen taalleerders ook tijdens de coronacrisis blijven leren en oefenen met de Nederlandse taal. Deze online NT2-methode is heel geschikt voor analfabeten en taalleerders tot taalniveau B1.

Bekijk details van Nederlands leren

• Leden ontvangen korting Ronald Giphart en Jaap Robben 13 maart

6 maart 2020

Leden van de Bibliotheek Schiedam ontvangen € 5,00 korting op de reguliere toegangsprijs voor de voorstelling van Ronald Giphart en Jaap Robben op 13 maart in het Wennekerpand. U betaalt geen € 21,50, maar slechts € 16,50! Bestel kaarten op https://theateraandeschie.nl. Gebruik de kortingscode: BIEB100JAAROPEN (let op de hoofdletters). Telefonisch (010 2467 467) of aan de kassa kunt u er ook gebruik van maken.

Bekijk details van Leden ontvangen korting Ronald Giphart en Jaap Robben 13 maart