Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 75)

 • Virtuele tour door 400 jaar oude Schiedam

  13 oktober 2020

  Het gemeentearchief van Schiedam lanceerde deze week de app 'Schiedam 1598' waarin het lijkt het alsof je door het 400 jaar oude Schiedam wandelt. De tekeningen zijn gebaseerd op de beroemde stadsplattegrond die Jacobus de Gheyn eind zestiende eeuw maakte. Ook is tijdens de virtuele tour geluid te horen dat kenmerkend voor die tijd zou zijn.

  Bekijk details van Virtuele tour door 400 jaar oude Schiedam

 • Werk- en studieplekken

  12 oktober 2020

  Nog een weekje en dan is het herfstvakantie. Voor veel scholieren betekent dat even uitblazen van alle hectiek, voor anderen betekent het juist dat ze aan de bak moeten. Er staan SE-weken te wachten, PWS-werkstukken moeten geschreven worden en de tentamens komen eraan. Niet iedereen heeft thuis de luxe zich rustig te kunnen terugtrekken in zijn eigen studie-bubbel. Daarom blijven de werk- en studieplekken in de Bibliotheek Schiedam gewoon beschikbaar. Wel vragen we je je gegevens bij de deur van...

  Bekijk details van Werk- en studieplekken

 • Maand van de Geschiedenis

  2 oktober 2020

  De Maand van de Geschiedenis 2020 is begonnen! Dompel je onder in het thema Oost/West en duik in het verleden. Van webinars tot wandelingen: bezoek een activiteit bij jou in de buurt en begrijp vandaag, door gisteren te ontdekken.

  Bekijk details van Maand van de Geschiedenis

 • De Bibliotheek Schiedam en corona

  29 september 2020

  Alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam zijn OPEN om boeken te kunnen lenen en inleveren, te studeren, computeren en printen.

  Bekijk details van De Bibliotheek Schiedam en corona

 • Lubachs pleidooi tegen Begrijpend Lezen

  28 september 2020

  Van alle vijftienjarigen in Nederland kan een kwart niet goed lezen, blijkt uit onderzoek. In de aflevering van zondag 27 september legt Arjen Lubach in zijn satirische programma Zondag met Lubach feilloos bloot dat Nederland erg slecht scoort op het gebied van geletterde jeugd en dat dit verstrekkende consequenties kan hebben.

  Bekijk details van Lubachs pleidooi tegen Begrijpend Lezen

 • Eigen Boekfiets voor Schiedam

  21 september 2020

  Met een gezamenlijke inspanning van de Bibliotheek Schiedam, KomKids en Stichting Aanzet is het gelukt: bij de start van de Kinderboekenweek heeft Schiedam een éigen Boekfiets gekregen! De Boekfiets is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. De Boekfiets rijdt naar scholen, peuteropvang, wijkcentra, bibliotheken, parken en speeltuinen om daar voor te lezen aan jonge kinderen (2-8 jaar) en hun ouders.

  Bekijk details van Eigen Boekfiets voor Schiedam

 • Online Bibliotheek App

  11 september 2020

  Vanaf deze week kun je gebruik maken van een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb, is een stuk gebruiksvriendelijker én heeft meer mogelijkheden.

  Bekijk details van Online Bibliotheek App

 • Lzeen en shicrejvn

  10 september 2020

  ‘Make Holland Great Again’ van BNN/VARA gezien? Sahil laat zien waar mensen die slecht kunnen lezen en schrijven tegenaan lopen. Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Onze maatschappij functioneert beter als iedereen kan meedoen. Laaggeletterdheid is dus niet alleen een persoonlijk...

  Bekijk details van Lzeen en shicrejvn

 • Gouden Ticket nog steeds niet gevonden

  7 september 2020

  Toen de Bibliotheek Schiedam op 3 maart haar 100ste verjaardag vierde, kregen we een waanzinnig leuk cadeau. Corine en Wouter Robers hadden een ludiek idee. In een Bieb-boek in de collectie van De Korenbeurs hebben ze een Gouden Ticket verstopt. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld die dit gouden ticket in een van onze boeken heeft gevonden.

  Bekijk details van Gouden Ticket nog steeds niet gevonden

 • Openingstijden per 1 september

  31 augustus 2020

  Dinsdag 1 september is voor de Bibliotheek Schiedam de datum waarop we onze reguliere openingstijden weer in ere herstellen. Concreet betekent dit dat De Korenbeurs vanaf dan weer open is op de donderdagavond en dat de jeugd in De Klinker weer op 4 verschillende tijdstippen terecht kan. Ook de Singel 24 is weer vaker open. We zetten de precieze tijden op een rijtje.

  Bekijk details van Openingstijden per 1 september