Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 21 - 30 (van 62)

 • Vakantielezen! tas Bekijk details

  29 juni 2022

  Alle kinderen in groep 3 en 4 krijgen op school een leuke Lees!-tas van de Bibliotheek Schiedam, met leuke boeken en een Zomer Top-boek en een Landkaart met stickers voor in de vakantie. Om het AVI-niveau vast te houden is lezen en voorlezen in de zomer erg belangrijk en met de boeken in de tas kunnen de kinderen lekker lezen en puzzelen. Wil jij ook zo'n leuke tas? Kom er dan een halen bij de Korenbeurs, Klinker, Hof in Zuid of Singel 24 (zolang de voorraad strekt!)

 • Wil je meer weten over Keti Koti? Lees een boek! Bekijk details

  27 juni 2022

  Keti Koti betekent ‘verbroken ketenen’ en verwijst naar de boeien waarmee de tot slaafgemaakten vastgezet werden in de voormalige koloniën. Sind enige tijd wordt ieder jaar op 1 juli onder de naam Keti Koti de afschaffing van de slavernij gevierd en herdacht.

 • Bibliotheek krijgt 8,3 van de Schiedammers Bekijk details

  13 juni 2022

  Driekwart van de inwoners van Schiedam is bekend met de bibliotheek, blijkt uit 't onlangs gehouden onderzoek naar de klanttevredenheid door de Bibliotheek Schiedam. Bezoekers geven de bibliotheek een gemiddeld rapportcijfer van 8,3; een goede score en nog beter dan in 2019 (8,1).

 • Heeft jouw school al Cultuurparels geboekt? Bekijk details

  7 juni 2022

  De afgelopen weken hebben de culturele instellingen in de stad hard gewerkt om voor schooljaar 2022-2023 weer een rijk programma Cultuurparels samen te stellen. Dus ICC'ers klaar? Boeken maar! Alle basisscholen in Schiedam kunnen vanaf nu weer de Cultuurparels boeken voor het nieuwe schooljaar.

 • Cadeautje voor baby Bernard: 'n leven lang lid van de bieb Bekijk details

  25 mei 2022

  Bernard Ritmeester werd op 25 april 2022 geboren en werd daarmee de 80.000ste inwoner van Schiedam. Burgemeester Cor Lamers ging deze week op visite bij de 80.000ste Schiedammer en nam natuurlijk ook presentjes mee voor de baby en zijn trotse ouders, die eveneens geboren Schiedammers zijn. Zo krijgt Bernard onder andere een abonnement voor het leven van de Bibliotheek Schiedam. Kinderen tot en met 17 jaar mogen al gratis lid worden, maar ook vanaf zijn 18de kan de 80.000ste Schiedammer hier dus gratis...

 • Annie M.G. Schmidt-week tot en met 28 mei Bekijk details

  20 mei 2022

  20 mei was de verjaardag van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. Deze dag is in 1997 uitgeroepen tot jaarlijkse Annie M.G. Schmidt-dag. Annie M.G. Schmidt werd in Nederland vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet en Abeltje, Jip en Janneke en kinderversjes als Dikkertje Dap. Dit jaar staan de avonturen van Floddertje centraal.

 • Doe mee aan de Schiedamse Poetry Slam Bekijk details

  12 mei 2022

  Vanaf vandaag kunnen woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken zich inschrijven voor de voorrondes van de derde Schiedamse Poetry Slam. Je kunt je aanmelden tot 22 mei! De derde Schiedamse Poetry Slam vindt plaats in de prachtige Bibliotheek Schiedam op woensdag 01 juni en woensdag 08 juni 2022 voor een live publiek. De finale is op woensdag 22 juni 2022. De winnaar van de finale zal Schiedam vertegenwoordigen op het NK Poetry Slam!

 • Mariken Heitman wint met Wormmaan Libris Literatuurprijs Bekijk details

  10 mei 2022

  Mariken Heitman heeft de 29ste Libris Literatuur Prijs gewonnen met het boek Wormmaan. De jury onder leiding van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam koos uit zes genomineerden de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

 • Dit zijn volgens kinderen de zes leukste kinderboeken Bekijk details

  9 mei 2022

  Tijdens de Kinderjury Stemweken heeft een recordaantal kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021. Precies 52.448 kinderen maakten gebruik van hun stemrecht. Zes boeken - drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar - maken nu kans om de Kinderjury te winnen. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

 • De oorlog in Oekraïne beter begrijpen? Lees een boek! Bekijk details

  8 mei 2022

  Wat is er momenteel aan de hand in de wereld? De oorlog in Oekraïne is niet van de een op de andere dag ontstaan. Het conflict kent een lange geschiedenis.

Paginanavigatie