Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 71 - 73 (van 73)

• Gemiddelde afstand tot bieb is 900 meter in Schiedam! Bekijk details

9 augustus 2021

Nieuwswebsite Schiedam24 weet te melden dat dat Schiedammers de bibliotheek dicht bij de hand hebben. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Waar een gemiddelde Nederlander zo'n twee kilometer moet lopen om bij een bibliotheek terecht te komen, is dat voor een Schiedammer gemiddeld slechts negenhonderd meter, heeft het CBS becijferd.

• Schiedam in top-11 mooiste bibliotheken in Nederland Bekijk details

5 augustus 2021

Online tijdschrift Dutchreview heeft een top-11 samengesteld van mooiste bibliotheken van Nederland. De Schiedamse bibliotheek staat er ook tussen: wij zijn trots!!

• Lubachs pleidooi tegen Begrijpend Lezen Bekijk details

28 september 2020

Van alle vijftienjarigen in Nederland kan een kwart niet goed lezen, blijkt uit onderzoek. In de aflevering van zondag 27 september legt Arjen Lubach in zijn satirische programma Zondag met Lubach feilloos bloot dat Nederland erg slecht scoort op het gebied van geletterde jeugd en dat dit verstrekkende consequenties kan hebben.

Paginanavigatie