Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 61 - 70 (van 72)

 • Koemarktburg dicht? Lees een gedicht! Bekijk details

  7 april 2022

  In weer en wind is woensdag 6 april op de onderzijde van de Koemarktbrug een gedicht onthuld, gemaakt door voormalig stadsdichter Yvette Neuschwanger-Kars en 150 leerlingen van de Sint Jozefschool. Sta je nu te wachten voor de brug, dan kun je op je gemak (een deel van) het gedicht lezen.

 • Nieuwe Stadsdichter Schiedam wil mensen letterlijk in beweging brengen Bekijk details

  31 maart 2022

  Spoken word-artiest Jarle Lourens is de nieuwe Stadsdichter van Schiedam. De meeste Schiedammers kennen ‘m als gemeenteraadslid, maar in het dagelijks leven is Lourens ondernemer en docent aan het Zadkine Startcollege. Daar geeft hij les in de vakken Nederlands en Burgerschap & Cultuur. Als kind putte hij kracht uit zijn voetbalkunsten en het schrijven van teksten. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen heeft hij het stokje van de politiek overgedragen aan anderen en mag hij zich de Stadsdichter Schiedam...

 • Wekelijks diverse taalcafés in Schiedam Bekijk details

  25 februari 2022

  Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom dan naar een taalcafé van het DigiTaalhuis. In het taalcafé leer je op een prettige, gezellige manier de Nederlandse taal beter spreken en begrijpen.

 • Opening op de dinsdagavond weer van start: blijf jezelf ontwikkelen! Bekijk details

  27 januari 2022

  Op de dinsdagavond organiseert de bibliotheek een extra openstelling die volledig in het teken staat van de 5 basisvaardigheden: lezen, schrijven en rekenen; digitale vaardigheden; gezondheid; financiën en sociaaljuridische vaardigheden. Je kunt langskomen als je vragen hebt op dit gebied of eens met iemand over deze onderwerpen wil praten.

 • Huhh, waar zijn de spelletjes gebleven? Bekijk details

  10 januari 2022

  De bibliotheek in de Singel 24 moet het vanaf vandaag doen zonder spelletjes. De spelletjes-uitleen gaat namelijk verhuizen naar een nieuwe locatie: het Huis van de Wijk Oost aan de Boerhaavelaan 79.

 • Metropolis: dagenlang wachten op het 'biebpaard' Bekijk details

  10 januari 2022

  Lekker op de bank met een boek van de bieb. Dat is voor de een wat ingewikkelder dan voor de ander, zo liet TV-programma Metropolis de kijker zien. Soms moet je dagenlang wachten op het 'biebpaard'.

 • PC Hooftprijs voor oeuvre van Grunberg Bekijk details

  16 december 2021

  Voor zijn romans en verhalen krijgt Arnon Grunberg de P.C. Hooft-prijs 2022. De vijfkoppige jury van de prijs noemt de auteur "een schrijver die ongeëvenaard is in ambitie, productiviteit en intellectuele kracht".

 • Jarle Lourens nieuwe stadsdichter Schiedam Bekijk details

  13 december 2021

  Het Literair Gezelschap Schiedam is zeer blij te kunnen melden dat Jarle Lourens de nieuwe stadsdichter van Schiedam is voor de periode 2022-2023.

 • Gemiddelde afstand tot bieb is 900 meter in Schiedam! Bekijk details

  9 augustus 2021

  Nieuwswebsite Schiedam24 weet te melden dat dat Schiedammers de bibliotheek dicht bij de hand hebben. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Waar een gemiddelde Nederlander zo'n twee kilometer moet lopen om bij een bibliotheek terecht te komen, is dat voor een Schiedammer gemiddeld slechts negenhonderd meter, heeft het CBS becijferd.

 • Schiedam in top-11 mooiste bibliotheken in Nederland Bekijk details

  5 augustus 2021

  Online tijdschrift Dutchreview heeft een top-11 samengesteld van mooiste bibliotheken van Nederland. De Schiedamse bibliotheek staat er ook tussen: wij zijn trots!!

Paginanavigatie