Resultaat 61 - 69 (van 69)

• Online oefenen

23 maart 2020

Nu al onze cursussen en trainingen zijn gestaakt, vraag je je misschien af: Wat nu? Ik was net bezig met de cursus Klik & Tik, wie gaat mij nu uitleggen hoe ik mijn telefoon moet gebruiken? Gelukkig kun je op de website Oefenen.nl terecht en zo online thuis aan de slag.

Bekijk details van Online oefenen

• App Luisterbieb

20 maart 2020

Met de App Luisterbieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken op je tablet of smartphone. Momenteel is er een collectie van zo’n 3.700 luisterboeken, en daar zitten ook boeken voor de allerkleinsten bij.

Bekijk details van App Luisterbieb

• Online Helpdesk voor ouderen

20 maart 2020

Juist in deze tijd waarin wij allen opgeroepen worden het fysieke contact met anderen zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk om andere middelen te gebruiken om toch contact met elkaar te kunnen onderhouden.

Bekijk details van Online Helpdesk voor ouderen

• Nederlands leren

19 maart 2020

Boom NT2 stelt de komende weken de methode DigLin+ Nederlands open voor thuisgebruik. Zo kunnen taalleerders ook tijdens de coronacrisis blijven leren en oefenen met de Nederlandse taal. Deze online NT2-methode is heel geschikt voor analfabeten en taalleerders tot taalniveau B1.

Bekijk details van Nederlands leren

• Leden ontvangen korting Ronald Giphart en Jaap Robben 13 maart

6 maart 2020

Leden van de Bibliotheek Schiedam ontvangen € 5,00 korting op de reguliere toegangsprijs voor de voorstelling van Ronald Giphart en Jaap Robben op 13 maart in het Wennekerpand. U betaalt geen € 21,50, maar slechts € 16,50! Bestel kaarten op https://theateraandeschie.nl. Gebruik de kortingscode: BIEB100JAAROPEN (let op de hoofdletters). Telefonisch (010 2467 467) of aan de kassa kunt u er ook gebruik van maken.

Bekijk details van Leden ontvangen korting Ronald Giphart en Jaap Robben 13 maart

• De Korenbeurs in LEGO

17 februari 2020

De Bibliotheek Schiedam staat aan de vooravond van een jubileum: in 2020 is de Bibliotheek 100 jaar open en dat wordt in de maand maart feestelijk gevierd met alle Schiedammers. En omdat Schiedam een stad van sterke verhalen is, voegt de Bibliotheek Schiedam daar een nieuw verhaal aan toe. De Bibliotheek gaat een heuse bouwplaats inrichten in de Korenbeurs, waar dit prachtige gebouw in LEGO-stenen wordt nagebouwd.

Bekijk details van De Korenbeurs in LEGO

• Maak Ria Schaper de nieuwe Taalheld!

27 januari 2020

Elk jaar organiseert de Stichting Lezen en Schrijven de Taalheldenprijs. Deze prijs wordt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden uitgereikt aan mensen die zich op een speciale manier inzetten voor een geletterd Nederland. Er zijn 3 categorieën taalhelden: Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer. De genomineerde taalhelden kun je op de website TaalHeld.nl bekijken. Genomineerd voor de landelijke prijs is één van onze Schiedamse taalambassadeurs: Ria Schaper.

Bekijk details van Maak Ria Schaper de nieuwe Taalheld!

• Sanne Rooseboom door wethouder Van Aaken geïnstalleerd als schoolschrijver op OBS Het Kleurrijk

20 januari 2020

Vanaf maandag 20 januari gaan 40 bekende kinderboekenschrijvers als Schoolschrijver aan de slag op 45 basisscholen door heel Nederland. Een Schoolschrijver verbindt zich een half schooljaar aan een school om het leesplezier en de schrijfvaardigheid van leerlingen te vergroten. Wethouder Patricia van Aaken heeft schrijver Sanne Rooseboom vanochtend op feestelijke wijze gekoppeld aan de Schiedamse basisschool OBS Het Kleurrijk.

Bekijk details van Sanne Rooseboom door wethouder Van Aaken geïnstalleerd als schoolschrijver op OBS Het Kleurrijk

• Nieuwe website

21 november 2019

Vol trots presenteren wij onze nieuwe website! Een website met een nieuwe indeling, zodat bezoekers makkelijker en sneller kunnen vinden wat ze nodig hebben. Met kortere teksten en meer afbeeldingen, zodat de website beter leesbaar is en er mooi uitziet, ook op mobiele apparaten. We wensen je veel gebruiksplezier!

Bekijk details van Nieuwe website