Resultaat 61 - 70 (van 86)

• DigiTaalhuis op afspraak!

19 juni 2020

Bent u het stilzitten zat en wilt u weer lekker aan de slag? Meer leren of een bepaald apparaat onder de knie krijgen? U kunt weer terecht bij het DigiTaalhuis, maar we werken wel op afspraak, door Corona. Bel 010-7146300, we helpen je graag!

Bekijk details van DigiTaalhuis op afspraak!

• De Brug gesloten

19 juni 2020

De bibliotheekdiensten in De Brug in Schiedam-Noord zijn sinds 1 mei in goed overleg gestaakt. De animo was niet groot en De Brug kan de vrijgekomen ruimte goed voor andere activiteiten gebruiken.

Bekijk details van De Brug gesloten

• Wethouder Ruseler onthult certificaat

16 juni 2020

Bibliotheek Schiedam heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Wethouder Duncan Ruseler onthulde vandaag -dinsdag 16 juni 2020- de bijbehorende plaquette samen met directeur Theo Schilthuizen en bibliothecaris Jan van Bergen en Henegouwen.

Bekijk details van Wethouder Ruseler onthult certificaat

• Rutte wil horen hoe het met jou gaat!

15 juni 2020

Premier Rutte wil weten: hoe gaat het met jou? Onder de noemer I've Got the #Power heeft de Kleine Ambassade in samenwerking met de gemeente Schiedam een vragenlijst opgesteld om aan jongeren te vragen hoe zij deze ‘gekke’ tijd ervaren: wat vinden zij het meest lastig en wat vinden zij juist positief? Hoe zien zijn de 1,5 m samenleving voor zich?

Bekijk details van Rutte wil horen hoe het met jou gaat!

• ZZP Café

8 juni 2020

Veel zelfstandig ondernemers worden financieel getroffen door de coronacrisis. Het kabinet en de gemeente doen er alles aan om te helpen. Er zijn daarom voor deze groep diverse regelingen en steunmaatregelen in het leven geroepen. Om kennis op dit gebied met kleine ondernemers te delen organiseert de Bibliotheek Schiedam samen met het Sociaal Juridisch Kenniscentrum op donderdag 18 juni om 20.00 uur een bijeenkomst voor ZZP’ers onder de noemer ZZP Café.

Bekijk details van ZZP Café

• Pinksteren gesloten

24 mei 2020

Het Pinksterweekend staat voor de deur, houd daar rekening. Alle locaties zijn op zondag 31 mei en maandag 01 juni gesloten! Dinsdag opent de Korenbeurs om 10.00 uur weer de deuren. Dan ben je van harte welkom.

Bekijk details van Pinksteren gesloten

• Hemelvaartsdag gesloten

19 mei 2020

Ook al zijn we druk met de gefaseerde opening van de diverse bibliotheek-locaties, er staan ook nog een paar feestdagen voor de deur. Donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag en is de Afhaalservice van de Bibliotheek gesloten. Dat geldt ook voor het Pinkster-weekend. Op zondag 31 mei en maandag 1 juni blijven de deuren van alle locaties dicht.

Bekijk details van Hemelvaartsdag gesloten

• 20 mei Annie M.G. Schmidtdag

19 mei 2020

20 mei is Annie M.G. Schmidtdag. Tijdens haar opleiding tot bibliothecaris in het schooljaar 1932-1934 liep Annie als jonge vrouw stage bij de Bibliotheek Schiedam. Destijds gevestigd in het pand aan de Lange Haven nr. 131. Zij woonde in bij de familie Van der Burg op nr. 111. Het was een gelukkige tijd, waarin zij opging in het familieleven van het gastgezin en kennis maakte met het stadse leven.

Bekijk details van 20 mei Annie M.G. Schmidtdag

• Schiedamse Poetry Slam

14 mei 2020

Afgelopen donderdag 14 mei was de finale van de Schiedamse Poetry Slam. Tijdens de finale zijn woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aangegaan! Winnaar Ilja van Dishoek heeft een plek verdient op het NK Poetry Slam.

Bekijk details van Schiedamse Poetry Slam

• Om niet te vergeten

8 mei 2020

OM NIET TE VERGETEN is een e-book (in PDF formaat) uitgebracht door de Historische Vereniging Schiedam ter gelegenheid van 75 JAAR VRIJHEID. Het e-book is samengesteld uit (delen van) artikelen gepubliceerd in de periode 1975 – 2019 in het tijdschrift Scyedam met als onderwerp de gebeurtenissen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Bekijk details van Om niet te vergeten