Laatste nieuws in verband met de coronamaatregelen

Gewijzigde openingstijden bibliotheek De Nieuwe Harg:

·        woensdag van 10.00 tot 12.30 uur

·        donderdag van 10.00 tot 12.30 uur

Resultaat 11 - 20 (van 60)

• Eigen Boekfiets voor Schiedam

21 september 2020

Met een gezamenlijke inspanning van de Bibliotheek Schiedam, KomKids en Stichting Aanzet is het gelukt: bij de start van de Kinderboekenweek heeft Schiedam een éigen Boekfiets gekregen! De Boekfiets is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. De Boekfiets rijdt naar scholen, peuteropvang, wijkcentra, bibliotheken, parken en speeltuinen om daar voor te lezen aan jonge kinderen (2-8 jaar) en hun ouders.

Bekijk details van Eigen Boekfiets voor Schiedam

• Online Bibliotheek App

11 september 2020

Vanaf deze week kun je gebruik maken van een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb, is een stuk gebruiksvriendelijker én heeft meer mogelijkheden.

Bekijk details van Online Bibliotheek App

• Lzeen en shicrejvn

10 september 2020

‘Make Holland Great Again’ van BNN/VARA gezien? Sahil laat zien waar mensen die slecht kunnen lezen en schrijven tegenaan lopen. Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Onze maatschappij functioneert beter als iedereen kan meedoen. Laaggeletterdheid is dus niet alleen een persoonlijk...

Bekijk details van Lzeen en shicrejvn

• Gouden Ticket nog steeds niet gevonden

7 september 2020

Toen de Bibliotheek Schiedam op 3 maart haar 100ste verjaardag vierde, kregen we een waanzinnig leuk cadeau. Corine en Wouter Robers hadden een ludiek idee. In een Bieb-boek in de collectie van De Korenbeurs hebben ze een Gouden Ticket verstopt. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld die dit gouden ticket in een van onze boeken heeft gevonden.

Bekijk details van Gouden Ticket nog steeds niet gevonden

• Openingstijden per 1 september

31 augustus 2020

Dinsdag 1 september is voor de Bibliotheek Schiedam de datum waarop we onze reguliere openingstijden weer in ere herstellen. Concreet betekent dit dat De Korenbeurs vanaf dan weer open is op de donderdagavond en dat de jeugd in De Klinker weer op 4 verschillende tijdstippen terecht kan. Ook de Singel 24 is weer vaker open. We zetten de precieze tijden op een rijtje.

Bekijk details van Openingstijden per 1 september

• Een hoop kunstwerken!

31 augustus 2020

In de zomervakantie heeft de Bibliotheek Schiedam voor de thuisblijvers een paar leuke workshops georganiseerd. Het stimuleren van de fantasie en de creativiteit waren de belangrijkste uitgangspunten. En dat heeft een hoop leuke kunstwerken opgeleverd!

Bekijk details van Een hoop kunstwerken!

• Telaatgeld per 1 oktober weer geactiveerd

31 augustus 2020

De periode die achter ons ligt was er een van hectiek en spanning. De Bibliotheek Schiedam besloot het telaatgeld-systeem in de administratie uit te schakelen, vanwege de onzekere situatie. Het te laat terugbrengen van geleende boeken heeft al die tijd geen consequenties gehad.

Bekijk details van Telaatgeld per 1 oktober weer geactiveerd

• Open Monumentendagen

26 augustus 2020

Open Monumentendagen 2020 gaat door! Het Comité Open Monumentendagen Schiedam heeft onlangs besloten dat het evenement dit jaar toch wordt gehouden. Wel is het dit jaar ‘anders dan anders’. Er zijn minder panden open, de focus ligt op grotere panden en afstand houden van elkaar is het devies.

Bekijk details van Open Monumentendagen

• 3 miljoen extra pagina's op Delpher

20 augustus 2020

Wel eens van Delpher gehoord? Dat is een website waarop historische Nederlandse publicaties bij elkaar zijn gebracht. Deze week zijn er maar liefst 18.702 boeken aan toegevoegd; dat zijn 3 miljoen extra pagina’s.

Bekijk details van 3 miljoen extra pagina's op Delpher

• Radio Rijnmond wandelt mee met Annie M.G. Schmidt

17 augustus 2020

Vandaag was programmamaker Erik Lemmers van Radio Rijnmond te gast bij de Bibliotheek Schiedam. Exclusief voor de luisteraars liepen we de stadswandeling over Annie M.G. Schmidt en kwam het 100-jarig bestaan aan de orde. Medewerker Jan van Bergen en Henegouwen deed de rondleiding en Laura las in haar hoedanigheid als vrijwilliger bij de Voorleesbrigade een spannend stuk voor onder de boom waar poes Minoes zich voor het eerst laat zien.

Bekijk details van Radio Rijnmond wandelt mee met Annie M.G. Schmidt