Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 11 - 20 (van 113)

• Nieuwe Stadsdichter Schiedam wil mensen letterlijk in beweging brengen Bekijk details

31 maart 2022

Spoken word-artiest Jarle Lourens is de nieuwe Stadsdichter van Schiedam. De meeste Schiedammers kennen ‘m als gemeenteraadslid, maar in het dagelijks leven is Lourens ondernemer en docent aan het Zadkine Startcollege. Daar geeft hij les in de vakken Nederlands en Burgerschap & Cultuur. Als kind putte hij kracht uit zijn voetbalkunsten en het schrijven van teksten. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen heeft hij het stokje van de politiek overgedragen aan anderen en mag hij zich de Stadsdichter Schiedam...

Bekijk details van Nieuwe Stadsdichter Schiedam wil mensen letterlijk in beweging brengen

• Gesloten tijdens feestdagen in april Bekijk details

31 maart 2022

De maand april is in Nederland altijd een feestelijke maand. Dat betekent dat alle vestigingen van de bibliotheek tijdens Pasen gesloten zijn. Op zondag 17 en maandag 18 april moet je het even zonder ons stellen. Dat geldt ook voor Koningsdag op woensdag 27 april. Ook dan zijn alle vestigingen gesloten!

Bekijk details van Gesloten tijdens feestdagen in april

• Jarle Lourens treedt voor het eerst op als Stadsdichter voor Schiedam Bekijk details

25 maart 2022

Na de installatie van de nieuwe gemeenteraad in Schiedam kwam Jarle Lourens op een holletje naar de Korenbeurs gesneld, om zijn eerste optreden als Schiedamse Stadsdichter voor een gezellig gevuld Atrium te geven. Met het tekenen van een officieel contract, gaat zijn dichterschap voor de stad nu toch eindelijk van start.

Bekijk details van Jarle Lourens treedt voor het eerst op als Stadsdichter voor Schiedam

• Schiedam heeft gestemd Bekijk details

17 maart 2022

De stemmen van alle bureaus zijn geteld. Burgemeester Lamers maakte op 16 maart diep in de nacht in Theater aan de Schie de voorlopige uitslagen van de raadsverkiezingen 2022 bekend. Lijst 12 is de snelste stijger van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 van Schiedam met 6,9% van de stemmen. Burgemeester Lamers feliciteerde de partij met de uitslag.

Bekijk details van Schiedam heeft gestemd

• Röntgenonderzoek naar eeuwenoud boek Bekijk details

4 maart 2022

De Koninklijke Bibliotheek doet samen met het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) en met de Rijksdienst Cultureel Erfgoed onderzoek naar een eeuwenoud boek, genaamd het Evangeliarium van Egmond. Dit middeleeuwse handschrift is een van de topstukken in de collectie van de KB.

Bekijk details van Röntgenonderzoek naar eeuwenoud boek

• Werkzaamheden Korte Haven Bekijk details

28 februari 2022

De Gemeente Schiedam gaat de Korte Haven en omgeving opnieuw inrichten. De straten, parkeerplaatsen en kades gaan op de schop om zo een aantrekkelijk gebied voor bewoners, bezoekers en ondernemers te creëren. Maar voor het zover is, vinden er de nodige werkzaamheden plaats.

Bekijk details van Werkzaamheden Korte Haven

• We hangen de mondkapjes aan de wilgen! Bekijk details

25 februari 2022

Vanaf vandaag gelden er geen coronaregels meer in de bibliotheeklocaties. Het mondkapje mag thuisblijven en de anderhalvemeter-regel vervalt. Ook hoeven we in de toekomst bij evenementen of lezingen niet meer om het coronatoegangsbewijs te vragen.

Bekijk details van We hangen de mondkapjes aan de wilgen!

• Wekelijks diverse taalcafés in Schiedam Bekijk details

25 februari 2022

Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom dan naar een taalcafé van het DigiTaalhuis. In het taalcafé leer je op een prettige, gezellige manier de Nederlandse taal beter spreken en begrijpen.

Bekijk details van Wekelijks diverse taalcafés in Schiedam

• Hanna Bervoets wint Biesheuvelprijs 2022 Bekijk details

21 februari 2022

Hanna Bervoets ontving op zondag 20 februari de J.M.A. Biesheuvelprijs voor haar bundel Een modern verlangen. Deze literaire prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel van het afgelopen jaar werd voor de 7e maal uitgereikt. Hanna Bervoets won een bedrag van € 5.733,11, geheel door middel van crowdfunding bijeengebracht – uniek voor een literaire prijs.

Bekijk details van Hanna Bervoets wint Biesheuvelprijs 2022

• Nieuwe balies in de Korenbeurs Bekijk details

18 februari 2022

Is het u al opgevallen? Aan het begin van het atrium is een nieuwe balie geplaatst, waar de bezoekers terecht kunnen met al hun vragen en opmerkingen.

Bekijk details van Nieuwe balies in de Korenbeurs

Paginanavigatie