Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 11 - 20 (van 40)

• Verkiezingsdebat tussen jongeren en politici onder leiding van de mannen van Cor Potcast Bekijk details

4 maart 2021

Eindelijk een debat over onderwerpen die jij belangrijk vindt! Op 10 maart gaan jongeren en politici van verschillende partijen met elkaar in debat tijdens het I’ve Got the #Power verkiezingsdebat in de Schiedamse Korenbeurs.

Bekijk details van Verkiezingsdebat tussen jongeren en politici onder leiding van de mannen van Cor Potcast

• Droge voeten voor de Biebbouwers Bekijk details

1 maart 2021

Oh jee, lekkage! En niet zo'n beetje ook. De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraft-challenge ga jij daarover nadenken.

Bekijk details van Droge voeten voor de Biebbouwers

• Reserveer je Voorleestas Bekijk details

22 februari 2021

Wil je thuis lekker lezen in een mooi prentenboek? Reserveer dan nu je Voorleestas en haal 'm op bij de bibliotheek bij jou in de buurt! Voor alle kinderen van 0-6 jaar.

Bekijk details van Reserveer je Voorleestas

• Biesheuvelprijs voor Mensje van Keulen Bekijk details

19 februari 2021

Deze week is het De Week van het Korte Verhaal, een genre die het verdient om extra aandacht te krijgen. Boekhandels, uitgeverijen en bibliotheken brengen met veel liefde het korte verhaal onder de aandacht van het publiek. Aan het begin van de week mocht Mensje van Keulen de J.M.A. Biesheuvelprijs in ontvangst nemen voor de bundel ‘Ik moet u echt iets zeggen’. Unaniem gekozen door de vakjury.

Bekijk details van Biesheuvelprijs voor Mensje van Keulen

• BiebBouwers Minecraft challenge februari, doe je mee? Bekijk details

11 februari 2021

Doe mee met de BiebBouwers Challenge van februari 2021! Kinderen van 9-14 jaar kunnen weer meedoen door het bouwen van een chocoladefabriek in Minecraft. Kijk snel hoe je mee kunt doen en kunt winnen!

Bekijk details van BiebBouwers Minecraft challenge februari, doe je mee?

• Vrijwilliger Olga in eerste Live vanuit I-PUNT de WAAG Bekijk details

3 februari 2021

Woensdag 3 februari start Schiedam Partners met een nieuw initiatief: Live vanuit I-PUNT de WAAG. Tijdens Live vanuit I-PUNT de WAAG wordt er ingehaakt op de actualiteit, maar worden ook de Schiedamse locals in het zonnetje gezet. Iedere twee weken wordt er o.a. ingespeeld op de diverse thema’s als Kunst & Cultuur en Innovatief Ondernemen.

Bekijk details van Vrijwilliger Olga in eerste Live vanuit I-PUNT de WAAG

• Doe mee met BiebBouwers Minecraft challenge! Bekijk details

31 januari 2021

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Bekijk details van Doe mee met BiebBouwers Minecraft challenge!

• Krantenbank Schiedam nu aangesloten bij Delpher Bekijk details

29 januari 2021

Krantenbank Schiedam is nu aangesloten op de externe kranten van Delpher. De 215.489 kranten tot 1945 zijn nu via Delpher doorzoekbaar! Struinen door de geschiedenis van Schiedam is een leuke bezigheid op een regenachtige zondagmiddag!

Bekijk details van Krantenbank Schiedam nu aangesloten bij Delpher

• Gratis trainingen via Online Bibliotheek Bekijk details

25 januari 2021

Nu we zoveel tijd om handen hebben om nieuwe dingen te ontdekken en op te pakken is het wellicht leuk om te weten dat je bij de Online Bibliotheek maar liefst 28 gratis trainingen kunt volgen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek! De keuze is erg groot: van timemanagement tot digitale fotografie, van yoga tot gezond eten en van de korte cursus Geluk tot digitale vaardigheden.

Bekijk details van Gratis trainingen via Online Bibliotheek

• Schiestorie: podcast over Schiedamse geschiedenis Bekijk details

22 januari 2021

Voor het Gemeentearchief Schiedam heeft historicus Cees Kremer een serie podcasts gemaakt over de geschiedenis van Schiedam, onder de noemer ‘Schiestorie’. Een podcast is een digitale radio-uitzending, die is af te spelen via de mobiele telefoon of computer op het moment dat de luisteraar dat wil. Die kan losse afleveringen afspelen, of zich abonneren om geen nieuwe uitzending te missen.

Bekijk details van Schiestorie: podcast over Schiedamse geschiedenis