Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 11 - 20 (van 62)

 • Struin door Atlas De Wit; de 'Google Earth' van de 17e eeuw Bekijk details

  5 augustus 2022

  Je kunt er bijna ieder huis, iedere boom en iedere achtertuin van de steden uit de Lage Landen op vinden: de Stedenatlas van Frederick de Wit is de Google Earth van de 17e eeuw. Zoek bijvoorbeeld je geboortehuis op in het oude centrum van Leiden of kijk hoe de was ligt te bleken op de velden buiten Den Haag.

 • Digihulplijn Bekijk details

  5 augustus 2022

  Online bankzaken regelen, beeldbellen met familie en ‘s avonds nog éven je werkmail checken… De digitale wereld is voor velen verweven met ons dagelijks leven. Helaas is dit niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend. Voor veel mensen gaan de digitale ontwikkelingen erg snel.

 • Liefhebber van Japanse strips? Wij hebben manga's! Bekijk details

  1 augustus 2022

  De bieb heeft sinds kort een aantal manga’s in haar bezit. Manga is een vorm van Japanse comic-art en zijn strips gemaakt puur voor de Japanse markt. Eigenlijk is het de Japanse tegenhanger van onze Suske en Wiske of Donald Duck.

 • Zomerwijkfeest in Schiedam, kom ook! Bekijk details

  1 augustus 2022

  Deze zomer organiseert de Bibliotheek Schiedam samen met KomKids 3 keer een zomerwijkfeest voor de inwoners van Schiedam. Ben jij er ook bij?

 • Bovenverdieping Korenbeurs dinsdag afgesloten wegens hitte Bekijk details

  18 juli 2022

  In verband met de verwachte hitte zal de bovenverdieping in de Korenbeurs op dinsdag 19 juli de gehele dag gesloten zijn. Dat betekent dat een deel van de collectie, de studieplekken, de tentoonstelling en het computereiland niet beschikbaar zijn. We hopen dat u begrip heeft voor deze beslissing. Woensdag staat er geen hitte meer op de agenda en bent u weer welkom in de gehele Korenbeurs.

 • Voorleesfilmpjes in verschillende talen Bekijk details

  14 juli 2022

  Bekijk samen met je kind voorleesfilmpjes in het Nederlands, Pools, Turks of Arabisch. Met meer dan 500 prentenboeken is er voor ieder kind wel iets leuks bij!

 • KMR publiekswinnaar Schiedamse Poetry Slam Bekijk details

  8 juli 2022

  Na een waanzinnig spannende finale is KMR(@kmrspoken) de winnaar van de derde Schiedamse Poetry Slam in de Bibliotheek Schiedam. Hij zal Schiedam vertegenwoordigen bij het NK Poetry Slam op 24 september 2022 in Tivoli Vredenburg!

 • Zomer: geen dinsdagavond basisvaardigheden Bekijk details

  7 juli 2022

  Normaal gesproken is de Korenbeurs op dinsdagavond open voor iedereen die aan de slag wil met zijn of haar basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven en rekenen; digitale vaardigheden; gezondheid; financiën en sociaaljuridische vaardigheden. In verband met de zomerperiode is de bibliotheek tussen 20 juli en 5 september niet open op de dinsdagavond.

 • Locatie de Nieuwe Harg blijft open! Bekijk details

  7 juli 2022

  Het zal sommigen van jullie niet zijn ontgaan: de laatste weken gingen er geruchten rond dat bibliotheeklocatie De Nieuwe Harg zou sluiten. Gelukkig zijn Frankelandgroep en de Bibliotheek Schiedam tot een overeenstemming gekomen waarbij de dienstverlening aan het Hargplein 116 definitief voortgezet kan worden. Goed nieuws!

 • Rijnmondse bibliotheken starten met Leesoffensief Bekijk details

  1 juli 2022

  Onlangs is door vertegenwoordigers van acht Rijnmondse bibliotheken (waaronder de Bibliotheek Schiedam), scholen voor het voortgezet onderwijs, bestuurders en betrokken jongeren het manifest van het Rijnmonds Leesoffensief ondertekend. Hiermee spreken de partijen hun zorgen uit over de ontlezing onder jongeren en zullen ze zich inzetten om deze tegen te gaan.

Paginanavigatie