Nieuws

Abonneer je op de nieuwsbrief, check het nieuws of volg onze sociale media kanalen. Dan weet je of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan!

Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier.

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 11 - 20 (van 41)

• Doe mee met BiebBouwers Minecraft vakantie challenge! Bekijk details

28 mei 2021

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud, dan heeft de bibliotheek in juni weer een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Bekijk details van Doe mee met BiebBouwers Minecraft vakantie challenge!

• We zijn open! Bekijk details

28 mei 2021

De vijf locaties van de Bibliotheek Schiedam zijn allemaal open om bezoekers te verwelkomen. Alle Schiedammers zijn weer van harte welkom om bijvoorbeeld een krant te komen lezen of om te studeren. Ook de printer is weer vrij toegankelijk en je kunt langs de boekenkasten struinen.

Bekijk details van We zijn open!

• Archiefstukken slavernij Nationaal Archief digitaal ontsloten Bekijk details

27 mei 2021

Demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven lanceerde voor de Koninklijke Bibliotheek onlangs de themapagina over ons slavernijverleden op nationaalarchief.nl.

Bekijk details van Archiefstukken slavernij Nationaal Archief digitaal ontsloten

• Tentoonstelling 100 jaar open Bekijk details

27 mei 2021

Nu de bibliotheek weer open is, moet je niet vergeten even een blik te werpen op de vitrinekasten op de eerste verdieping. Onze tentoonstelling over 100 jaar open: Wat betekent de bibliotheek voor de Schiedammers? zetten we gewoon nog een tijdje voort. Welk boek, welke film heeft hen geïnspireerd? Wat bracht hen naar de bibliotheek? Wat wil men van zichzelf laten zien? Wat is hun verhaal? Alle mensen zijn door fotograaf John Middelkoop op een zo persoonlijk mogelijke manier geportretteerd.

Bekijk details van Tentoonstelling 100 jaar open

• Boekenweek 2021 Bekijk details

25 mei 2021

We hebben allemaal wel eens te maken met innerlijke conflicten. Wie ben je écht en wie ben je voor de buitenwereld? Aan welke stemmen in jezelf geef je gehoor? De 86e editie van de Boekenweek staat daarom dit jaar in het teken van het thema ’Tweestrijd’. In de Bibliotheek Schiedam zijn er natuurlijk volop boeken in te zien en te leen in het thema.

Bekijk details van Boekenweek 2021

• Pinksteren gesloten Bekijk details

19 mei 2021

Het Pinksterweekend staat voor de deur. Altijd een lekker vooruitzicht: een lang weekend relaxen en ontspannen. Dat betekent dat de bibliotheek zondag 23 mei en maandag 24 mei gesloten is voor de reguliere service en de horeca. Houd er rekening mee en haal eventueel op tijd wat leesvoer in huis!!

Bekijk details van Pinksteren gesloten

• Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs Bekijk details

11 mei 2021

De 81-jarige Jeroen Brouwers heeft met zijn roman Cliënt E. Busken de Libris Literatuur Prijs 2021 in de wacht gesleept. Naar eigen zeggen is Cliënt E. Busken het sluitstuk van zijn schrijverschap.

Bekijk details van Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs

• Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd Bekijk details

10 mei 2021

Bibliotheekleden kunnen voorlopig alleen gereserveerde boeken ophalen en inleveren op onze afhaallocaties. De Bibliotheek Schiedam is gesloten voor bijeenkomsten, cursussen en het gebruik van studieplekken, computers en printfaciliteiten. Het te-laat-inleveren-systeem is gedurende deze periode uitgeschakeld. Dat betekent geen boetes!

Bekijk details van Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd

• Terras Korenbeurs Bekijk details

4 mei 2021

De terrassen-lol was helaas van korte duur. Césant meldt vandaag het volgende op haar Facebook-pagina: Helaas moeten wij besluiten om vandaag ons terras gesloten te houden!!! Deze wind en regen kan ons terras helaas niet aan. 5 mei vieren wij de vrijheid, donderdag 6 mei staan wij weer voor jullie klaar.

Bekijk details van Terras Korenbeurs

• Afhaalservice gereserveerde boeken verlengd Bekijk details