Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 77)

 • Bibliotheek Schiedam opent ook ’s avonds haar deuren

  30 november 2020

  De Schiedammers hebben de dienstverlening op de diverse locaties van de Bibliotheek Schiedam het afgelopen jaar een aantal weken moeten missen. Wegens de corona-maatregelen is de bibliotheek veel dicht geweest. Leuk is anders, maar het was noodzakelijk.

  Bekijk details van Bibliotheek Schiedam opent ook ’s avonds haar deuren

 • Online Bibliotheek lanceert pilot app: TijdschriftenBieb

  24 november 2020

  Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je nu gebruik maken van de nieuwe app de TijdschriftenBieb. In de app staan zestien tijdschriften die je gratis kunt lezen, waaronder Margriet, Vrij Nederland, Viva en AutoWeek. Je moet hiervoor inloggen met de inloggegevens van de Bibliotheek. Na het inloggen kun je de tijdschriften direct lezen of eerst een preview bekijken. Wil je het tijdschrift op een later moment ook offline kunnen lezen? Kies dan voor de optie downloaden. Het tijdschrift komt dan 3 weken...

  Bekijk details van Online Bibliotheek lanceert pilot app: TijdschriftenBieb

 • Webexpositie Delpher over verzetskranten

  23 november 2020

  Tijdens de Duitse bezetting van Nederland, van mei 1940 tot mei 1945, werd de persvrijheid afgeschaft. De Duitse bezetter bepaalde wat er in de kranten geschreven werd. Omdat de behoefte aan betrouwbaar nieuws en een kritisch tegengeluid groot was ontstond een uitgebreide illegale pers. Op delpher.nl is een webexpositie ingericht die in het kort de geschiedenis en het belang van de illegale pers vertelt, aan de hand van kranten uit de collectie van de KB, de nationale bibliotheek.

  Bekijk details van Webexpositie Delpher over verzetskranten

 • Corona: spelregels, daluren en aangepaste openingstijden

  19 november 2020

  Alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam zijn vanaf 19 november volledig corona-proof te bezoeken om boeken te lenen en inleveren, te studeren, computeren en printen. Soms kunnen de normale tijden afwijken door onvoorziene omstandigheden, houd daarom altijd de website goed in de gaten.

  Bekijk details van Corona: spelregels, daluren en aangepaste openingstijden

 • MediaMasters gewonnen door Peperklip Schiedam

  16 november 2020

  Een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid is de serious game MediaMasters. MediaMasters is een serious game over mediawijsheid, speciaal voor groep 7/8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs. De winnaar van dit jaar: Bs De Peperklip uit Schiedam!

  Bekijk details van MediaMasters gewonnen door Peperklip Schiedam

 • Digihulplijn

  9 november 2020

  Online bankzaken regelen, beeldbellen met familie en ‘s avonds nog éven je werkmail checken… De digitale wereld is voor velen verweven met ons dagelijks leven. Helaas is dit niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend. Voor veel mensen gaan de digitale ontwikkelingen erg snel. In de tijd van Corona zien we dat voor veel ouderen digitaal meedoen niet vanzelfsprekend is.

  Bekijk details van Digihulplijn

 • Bibliotheek Schiedam sluit deuren

  4 november 2020

  Alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam zijn gesloten van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november. De belangrijkste boodschap in de laatste persconferentie van premier Rutte was het beperken van reisbewegingen en daarom zal er ook geen afhaalloket worden aangeboden. Aanvullend overleg met o.a. de Gemeente Schiedam heeft dit standpunt bevestigd. De komende 2 weken bieden we alleen digitale dienstverlening aan. We zijn zuinig op onze klanten én onze vrijwilligers en medewerkers....

  Bekijk details van Bibliotheek Schiedam sluit deuren

 • Nederland Leest: Een cadeau van jouw bibliotheek

  30 oktober 2020

  Tijdens Nederland Leest krijgen onze leden én bezoekers het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

  Bekijk details van Nederland Leest: Een cadeau van jouw bibliotheek

 • Spelletjes lenen in de Singel 24

  26 oktober 2020

  Kom je deze woensdagmiddag spelletjes lenen in de Singel 24? We hebben er weer een paar leuke nieuwe bij!

  Bekijk details van Spelletjes lenen in de Singel 24

 • De Bibliotheek Schiedam en corona - vervolg

  26 oktober 2020

  Alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam zijn OPEN om boeken te kunnen lenen en inleveren, te studeren, computeren en printen. Soms kunnen de normale tijden afwijken, houd daarom altijd de website goed in de gaten. Conform de richtlijnen van het kabinet zijn alle publieksevenementen voorlopig geannuleerd. Cursussen en het Digitaal Spreekuur gaan -onder voorbehoud- door. Check hiervoor de agenda. De horeca in de Korenbeurs is gesloten.

  Bekijk details van De Bibliotheek Schiedam en corona - vervolg