Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 81 - 90 (van 117)

 • Schiedamse Poetry Slam gewonnen door Suzanne Krijgers Bekijk details

  3 juli 2021

  Tijdens de Schiedamse Poetry Slam gaan woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aan! Van rappers tot sonnetschrijvers, van spoken word artists tot Dichter des Vaderlands – en alles dat daarbuiten of tussenin valt. Allen zijn welkom om een kans te wagen voor die felbegeerde plek naar het NK Poetry Slam.

  Bekijk details van Schiedamse Poetry Slam gewonnen door Suzanne Krijgers

 • Prinses Laurentien droomt over onmisbare bieb Bekijk details

  2 juli 2021

  Prinses Laurentien, erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), ziet een grote rol voor de bibliotheken bij het aanpakken van betere lees- en digitale vaardigheid. ‘De bibliotheek slaat bruggen tussen interessegebieden, religies, leeftijden en talen.' Samenwerken met andere organisaties die zich bezighouden met dit vraagstuk, vindt zij van groot belang.

  Bekijk details van Prinses Laurentien droomt over onmisbare bieb

 • Thriller van het jaar 2021 volgens VN Bekijk details

  28 juni 2021

  Van de honderden nieuwe thrillers in de nieuwe Detective en Thrillergids kregen er zes vijf sterren. Daaruit koos de jury de VN-Thriller van het Jaar.

  Bekijk details van Thriller van het jaar 2021 volgens VN

 • Meet & Greet met kinderboekenmakers Bekijk details

  22 juni 2021

  'Heeft u deze boeken geschreven?' Wie bij de bibliotheek werkt en in een klas komt, kan er de donder op zeggen dat haar/hem deze vraag wordt gesteld nog tijdens het uitpakken van de boeken die zij/hij wil laten zien. Bij het bezoek van acht verschillende kinderboekenschrijvers en -illustratoren kwam deze vraag niet voorbij. Alle 42 groepen van 15 verschillende Schiedamse scholen, oftewel bijna 1000 kinderen uit het primair onderwijs, waren zó goed voorbereid dat de kinderboekenmakers met gemak werden...

  Bekijk details van Meet & Greet met kinderboekenmakers

 • Mohammed is de Nationale Voorleeskampioen 2021 Bekijk details

  21 juni 2021

  Helaas drong onze tienjarige Schiedamse voorleeskampioene Yara Verschoor (van Daltonschool De Klinker) niet door tot de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Ze had pech: ze stuurde een indrukwekkend voorleesfilmpje in waarin ze voorlas uit “Groep zeven slaat terug” van Jacques Vriens, maar al in de provinciale videoronde moest ze het opnemen tegen Mohammed uit Delft, die later de finale winnen zou!

  Bekijk details van Mohammed is de Nationale Voorleeskampioen 2021

 • Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed Bekijk details

  15 juni 2021

  In het coronajaar 2020 vierde de Bibliotheek Schiedam haar 100-jarig jubileum. Omdat Schiedam een stad is van sterke verhalen, wilde de bibliotheek daar graag een nieuw sterk verhaal aan toevoegen. De bibliotheek bedacht dat het een leuke uitdaging zou zijn om de monumentale Korenbeurs na te bouwen in Lego. Dat we daar ruim 35.000 LEGO-steentje voor nodig bleken te hebben, die we uit circa 30 verschillende landen hebben ontvangen, konden we op dat moment nog niet bedenken.

  Bekijk details van Lego-Korenbeurs verhuist naar kantoor D&S Vastgoed

 • De Van Rossems bezoeken Schiedam Bekijk details

  4 juni 2021

  Maarten (historicus), Sis (kunsthistorica) en Vincent (architectuurhistoricus) verkennen in de aflevering van ‘Hier zijn de Van Rossems’ van zaterdag 5 juni Schiedam. Ze gaan op zoek naar de erfenis van de jeneverindustrie en nemen een kijkje in het Nationaal Jenevermuseum, het Nationaal Coöperatie Museum en de Korenbeurs.

  Bekijk details van De Van Rossems bezoeken Schiedam

 • We zijn open! Bekijk details

  28 mei 2021

  De vijf locaties van de Bibliotheek Schiedam zijn allemaal open om bezoekers te verwelkomen. Alle Schiedammers zijn weer van harte welkom om bijvoorbeeld een krant te komen lezen of om te studeren. Ook de printer is weer vrij toegankelijk en je kunt langs de boekenkasten struinen.

  Bekijk details van We zijn open!

 • Archiefstukken slavernij Nationaal Archief digitaal ontsloten Bekijk details

  27 mei 2021

  Demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven lanceerde voor de Koninklijke Bibliotheek onlangs de themapagina over ons slavernijverleden op nationaalarchief.nl.

  Bekijk details van Archiefstukken slavernij Nationaal Archief digitaal ontsloten

 • Tentoonstelling 100 jaar open Bekijk details

  27 mei 2021

  Nu de bibliotheek weer open is, moet je niet vergeten even een blik te werpen op de vitrinekasten op de eerste verdieping. Onze tentoonstelling over 100 jaar open: Wat betekent de bibliotheek voor de Schiedammers? zetten we gewoon nog een tijdje voort. Welk boek, welke film heeft hen geïnspireerd? Wat bracht hen naar de bibliotheek? Wat wil men van zichzelf laten zien? Wat is hun verhaal? Alle mensen zijn door fotograaf John Middelkoop op een zo persoonlijk mogelijke manier geportretteerd.

  Bekijk details van Tentoonstelling 100 jaar open

Paginanavigatie