Cursus Werken met DigiD

In de cursus Werken met DigiD leer je omgaan met de elektronische overheid en maak je kennis met verschillende online overheid webpagina's.

Cursus Werken met DigiD
De meeste diensten van de overheid zijn tegenwoordig digitaal. Zo is de blauwe envelop van de Belastingdienst al verdwenen en moeten we onze belastingaangifte digitaal doen. We ontvangen alle informatie digitaal en het aanvragen van bijvoorbeeld kinderbijslag of zorgtoeslag gaat alleen nog via de computer. Hiervoor heb je een DigiD nodig. 

Tijdens deze cursus leer je een DigiD aanvragen en gebruiken, zoeken en vinden van informatie op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties, inloggen op websites met een persoonlijke omgeving zoals de Belastingdienst en SVB, online zaken regelen zoals toeslagen aanvragen of een afspraak bij de gemeente maken.

Voorkennis nodig! De cursussen Werken met DigiD zijn bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik & Tik in de bibliotheek!

Er is plaats voor 6 deelnemers. De cursus is gratis. Koffie, thee en cursusmateriaal zijn inbegrepen. Aanmelden voor de cursus kan via telefoonnummer 010 714 63 00 of online via de knop 'Aanmelden' hieronder.

Cursusdata 
Dinsdag 5, 12, 19 en 26 oktober (VOL - GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR)
Tijd: 10:15 - 12:15 
Locatie: Dam 1

Dinsdag 16, 23, 30 november en 7 december (VOL - GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR)
Tijd: 14:00 - 16:00
Locatie: Dam 1 
 

Aanmelden voor wachtlijst is mogelijk

Wil je een DigiD aanvragen? Dan zijn er webpagina's die je daarbij helpen.