Kinderopvang

Voorlezen is erg belangrijk in de voor- en vroegschoolse periode. Het stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen. Bovendien is voorlezen erg leuk, dus pak dat boek!

Door de inzet van speciaal ontworpen programma‚Äôs stimuleren we op allerlei manieren het praten, speelse interactie, zingen met en voorlezen aan jonge kinderen, ondersteunen we kinderopvang, onderwijs en ouders van jonge kinderen bij het leren kiezen van de juiste titels. Dat kan ook een titel in de moedertaal zijn!  Via de consultatiebureaus brengen we jonge ouders in aanraking met Boekstart, dat gebeurt ook met de pedagogisch medewerkers binnen de Kinderopvang, met het programma Boekstart in de Kinderopvang. Bekijk hieronder het educatieve aanbod voor de kinderopvang. 

Vertelplaten lenen voor de Kamishibai

Voorlezen met de Kamishibai is echt een feestje! Wil je zo'n vertelkastje eens proberen of ben je op zoek naar een extra set vertelplaten? We hebben diverse vertelplaten die kinderdagverblijven en peuterspeelzalen bij ons kunnen lenen. 

Informatie over aanvragen

Aanvullende themacollecties lenen

BoekToer heeft kleine themacollecties speciaal voor de kinderopvang. Je kunt ze naar keuze lenen voor een periode van 8 weken tot een jaar. Zo'n collectie is ideaal als aanvulling op de schoolbibliotheek of voor thematisch gebruik in de groep.

Collecties van BoekToer

BoekStart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan.

Ga naar de website van BoekStart

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Bibliotheekaccount. Veel kijkplezier!

Ga naar Voorleesfilmpjes

Voorleeshoek

Luister naar leuke verhalen met muziek. Bekijk en luister wekelijks nieuwe verhalen. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Bibliotheekaccount. Veel voorlees- en kijkplezier!
Kijk hier voor de uitleg over inloggen: Uitleg Voorleeshoek

Inlog met biebpas op Voorleeshoek

Digitale prentenboeken

Bekijk nu de digitale prentenboeken van Bereslim voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is keuze uit wel 60 titels. Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Log in met je Bibliotheekpas. 

Ga naar Bereslim

Mediasmarties

Mediasmarties biedt een overzicht van kindermedia afgestemd op de leeftijd van je kind. Je kunt hier informatie vinden over de inhoud en geschiktheid van films, boeken, tv-programma's, games, apps en websites.

Ga naar Mediasmarties