Nieuws

Wil je weten of we iets leuks organiseren, wanneer we open zijn en of er nog bijzondere zaken op de planning staan? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Ook als je geen lid bent, kun je onze nieuwsbrief ontvangen. Meld je aan via dit formulier of via de instellingen in "Mijn Menu".

Let op: Voorkom dat e-mailberichten van de Bibliotheek door je mailprogramma als spam gezien worden en bij 'ongewenste mail' terechtkomen. Dat kun je doen door de Bibliotheek als betrouwbare afzender aan te merken.

Resultaat 101 - 110 (van 117)

 • Woutertje Pieterse Prijs voor Hele verhalen voor een halve soldaat Bekijk details

  11 april 2021

  In het radioprogramma De Taalstaat is bekend gemaakt dat het boek Hele verhalen voor een halve soldaat van schrijver Benny Lindelauf en illustrator Ludwig Volbeda de Woutertje Pieterse Prijs 2021 heeft gewonnen. Zes genomineeerde kinderboeken probeerden deze felbegeerde prijs voor het beste kinderboek binnen te slepen.

  Bekijk details van Woutertje Pieterse Prijs voor Hele verhalen voor een halve soldaat

 • Puzzels komen tot leven in de Singel24 Bekijk details

  9 april 2021

  De puzzels Motorcross en Air Show zijn vanaf woensdag 14 april te leen bij Singel 24. Dit zijn geen gewone puzzels, maar hele bijzondere! Met een gratis app kun je met deze puzzels woordjes oefenen, spelletjes spelen en filmpjes bekijken. Het lijkt wel of de puzzel tot leven komt!

  Bekijk details van Puzzels komen tot leven in de Singel24

 • Tweede Paasdag gesloten Bekijk details

  2 april 2021

  Maandag 5 april 2021 is de afhaalservice in de Korenbeurs gesloten. Op deze Tweede Paasdag zijn wij paaseieren zoeken. Dinsdag 6 april zien we iedereen weer graag tussen 10.00 uur en 14.00 uur om zijn/haar gereserveerde boeken op te halen of in te leveren. Fijne Pasen!

  Bekijk details van Tweede Paasdag gesloten

 • Media Ukkie Dagen Bekijk details

  26 maart 2021

  Wat past in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart tot en met 2 april besteedt de bibliotheek extra aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

  Bekijk details van Media Ukkie Dagen

 • Succesvolle livestream Verkiezingsdebat Bekijk details

  11 maart 2021

  Samen met Schiedamse jongeren hebben de Kleine Ambassade en de Bibliotheek Schiedam een succesvol jongerendebat over de Verkiezingen georganiseerd. Woensdagmiddag 10 maart werd in de bibliotheek in de Korenbeurs door de jongeren vol passie en bevlogenheid gedebatteerd met aanwezige politici over zaken als onderwijs, discriminatie, milieu en gezondheid.

  Bekijk details van Succesvolle livestream Verkiezingsdebat

 • Schoolschrijvers gestart op Schiedamse scholen Bekijk details

  10 maart 2021

  Kinderboekenschrijvers Marte Jongbloed, Maranke Rinck en Sanne Rooseboom zijn als Schoolschrijver op drie basisscholen in Schiedam begonnen. Een Schoolschrijver komt een half schooljaar op school om het leesplezier en de schrijfvaardigheid van leerlingen te vergroten. Er worden met het halfjaarprogramma van stichting De Schoolschrijver ruim 10.000 kinderen in heel Nederland bereikt.

  Bekijk details van Schoolschrijvers gestart op Schiedamse scholen

 • Yara vertegenwoordigt Schiedam bij Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  5 maart 2021

  Nog nooit verliep de Nationale Voorleeswedstrijd zo anders dan deze 28e editie. Tijdens de Schiedamse finale op woensdagochtend 3 maart waren acht schoolwinnaars uit de groepen 7 en 8 digitaal met elkaar, hun ouders en drie juryleden verbonden. Yara gaat er met de winst vandoor en vertegenwoordigt Schiedam bij de Zuid-Hollandse voorronde voor de Nationale Voorleeswedstrijd.

  Bekijk details van Yara vertegenwoordigt Schiedam bij Nationale Voorleeswedstrijd

 • Reserveer je Voorleestas Bekijk details

  22 februari 2021

  Wil je thuis lekker lezen in een mooi prentenboek? Reserveer dan nu je Voorleestas en haal 'm op bij de bibliotheek bij jou in de buurt! Voor alle kinderen van 0-6 jaar.

  Bekijk details van Reserveer je Voorleestas

 • Biesheuvelprijs voor Mensje van Keulen Bekijk details

  19 februari 2021

  Deze week is het De Week van het Korte Verhaal, een genre die het verdient om extra aandacht te krijgen. Boekhandels, uitgeverijen en bibliotheken brengen met veel liefde het korte verhaal onder de aandacht van het publiek. Aan het begin van de week mocht Mensje van Keulen de J.M.A. Biesheuvelprijs in ontvangst nemen voor de bundel ‘Ik moet u echt iets zeggen’. Unaniem gekozen door de vakjury.

  Bekijk details van Biesheuvelprijs voor Mensje van Keulen

 • Vrijwilliger Olga in eerste Live vanuit I-PUNT de WAAG Bekijk details

  3 februari 2021

  Woensdag 3 februari start Schiedam Partners met een nieuw initiatief: Live vanuit I-PUNT de WAAG. Tijdens Live vanuit I-PUNT de WAAG wordt er ingehaakt op de actualiteit, maar worden ook de Schiedamse locals in het zonnetje gezet. Iedere twee weken wordt er o.a. ingespeeld op de diverse thema’s als Kunst & Cultuur en Innovatief Ondernemen.

  Bekijk details van Vrijwilliger Olga in eerste Live vanuit I-PUNT de WAAG

Paginanavigatie